Cursus Ponyvriendjes

Wacker NozemAls startende ruiter leer je van alles over pony's tijdens de cursus "ponyvriendjes". Je wilt graag goed leren ponyrijden. Dan is het fijn als je de pony's een beetje leert kennen. En je moet ook goed voor ze zorgen! Maar natuurlijk ga je ook ponyrijden!

De cursus ponyvriendjes bestaat uit tien lessen van een uur, met elke keer een ander thema. Je krijgt het boekje "Ponyrijden leer je bij de FNRS" en je maakt je jouw eigen ponyvriendjesmap.

Tijdens de eerste lessen maak je kennis met de pony's. Je leert over ponygedrag en we oefenen "ponytaal". Je poetst jouw pony mooi schoon. Ook zorg je dat de pony goed op jouw let als jullie samen door de bak lopen. Laat jouw pony slalommen tussen de pionnen of over een zeiltje lopen!

voltigerenDaarna ga je een paar lessen "voltige" doen. Dit is een soort turnen op de pony. Je leert kunsten als "vrije zit" en "molen" en gaat zelfs op je knieën op de pony zitten! Zo oefen je jouw balans en wen je aan de beweging van de pony. De laatste vijf lessen ga je ponyrijden. Je leert netjes zitten, sturen, figuurtjes rijden, "lichtrijden" in draf en als het heel goed gaat mag je zelfs een keertje in galop! We doen ook ruitergymnastiek en ponyvoetbal!

Tijdens de laatste les ben je al een echt ponyvriendje. Je laat dan aan papa of mama zien wat je allemaal geleerd hebt. Misschien leren zij dan ook nog wat over pony's en ponyrijden...

pepper-poetsenDe cursus is geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Per cursus doen maximaal zes kinderen mee, zodat iedereen veel aandacht krijgt. Iedereen die bij ons op de wachtlijst staat en oud genoeg is, kan meedoen. Bij de jongere kinderen zullen de ouders soms een beetje moeten helpen met de Ponyvriendjesmap. Cursusdata worden bekend gemaakt op onze website en via de nieuwsbrief.

terug naar de pagina Ponyweetjes