Update 15 oktober Corona-maatregelen Equito

Naar aanleiding van de aangescherpte Coronamaatregelen, willen we jullie even op de hoogte stellen van de regels op Ponymanege Equito.
Deze zijn gebaseerd op de richtlijnen van de Paardensportbond KNHS en branche-organisatie voor ruitersportcentra FNRS .

De paardrijlessen voor jeugd en volwassenen kunnen doorgaan. Bij het paardrijden kan iedereen 1,5 meter afstand houden. Jeugd t/m 17 jaar hoeft tijdens het sporten geen 1,5 meter afstand te houden, waardoor ook de voltigelessen gewoon door kunnen gaan.

Wel gelden de volgende maatregelen:
- Kom niet naar de manege als je corona-gerelateerd klachten hebt, of als je volgens de landelijke regels in thuisquarantaine moet. Wij moeten alle ruiters voor aanvang van de les vragen of ze gezond zijn en anders de toegang weigeren!
- Toeschouwers zijn (helaas) niet welkom. Ouders kunnen hun kinderen bij het toegangshek afzetten en weer ophalen.
- Je mag alleen komen om jouw les te rijden/ deel te nemen aan de activiteit waar je voor bent aangemeld. Kom een kwartier voor aanvang van de les en verlaat de manege weer, zodra je jouw pony op stal hebt gezet. ‘Rondhangen’ en helpen met het verzorgen van de pony’s is momenteel helaas niet mogelijk.
- Onze medewerkers/vrijwilligers hangen de zadels en hoofdstellen van de pony’s klaar bij de stal. Na afloop zadel je jouw pony af, maar laat zijn spullen bij de stal hangen. Onze medewerkers ruimen de spullen op en zorgen dat de bitten worden afgespoeld. Dit voorkomt ‘opstoppingen’ bij de zadelkamers en bij de kraantjes.
- De Young leaders activiteiten vinden op een corona-veilige manier wel plaats. Ook de Halloweenspelletjesmiddag kan (zonder publiek) plaatsvinden.
- De beide binnenruimtes/kantine-ruimtes zijn afgesloten. De wc’s zijn toegankelijk maar het advies is om zoveel mogelijk thuis naar de wc te gaan. Kom ook in je paardrijdoutfit naar de manege en kleed je niet op de manege om.
- Uiteraard gelden ook de algemene regels: hou 1,5 meter afstand, nies en hoest in je elleboog en was regelmatig je handen.
- Mochten jullie vragen of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met de manege via email of telefoon.

We hopen op jullie begrip en rekenen op jullie medewerking, zodat de manege zo snel mogelijk weer de gezellige plek kan zijn, waar jullie lekker bij de pony’s kunnen zijn.

Met vriendelijke groet,

Axel en Maaike en alle medewerkers van team Equito

terug naar: Ponypraatjes