Start lessen jeugdruiters: Belangrijke info !

Vanaf maandag 4 mei zijn kinderen (t/m 12 jaar) en jeugdruiters (t/m 18 jaar) weer welkom om naar de manege te komen voor hun vaste ponyrijles. Omdat we heel voorzichtig moeten zijn i.v.m. het corona-virus, gaat alles wel een beetje anders dan anders…
Lees dus onderstaande info heel goed door en houdt je aan alle maatregelen, zodat jullie weer plezier kunnen hebben samen met de pony’s.
Omdat we alleen les mogen geven in de buitenlucht (en dus geen gebruik kunnen maken van de binnenbak) en zo min mogelijk bezoekers tegelijk mogen ontvangen, kunnen we geen dubbele lessen draaien. De lestijden zijn hierdoor aangepast. Let dus goed op hoe laat je op de manege verwacht wordt! De aangepaste lestijden heb je per email ontvangen en zijn ook terug te vinden in de bijlage die je hier kunt lezen.

Specifieke veiligheidsregels voor ruiters
- De manege is alleen geopend voor kinderen t/m 12 jaar en voor jeugdruiters van 13 t/m 18 jaar.
- kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van jouw paardrijles aan op de manege en ga uiterlijk 15 minuten na afloop van jouw les naar huis. Je bent dus alleen welkom voor jouw reguliere les. Je mag dus (helaas) niet langer op de manege blijven. Je kunt dus voorlopig nog even niet meehelpen met het verzorgen van de pony’s.
- Kom in je eigen rijkleding naar de manege. Dus zorg dat je jouw cap, laarzen/chaps e.d. al aan hebt als je naar ons toe komt. Omkleden op de manege is niet toegestaan. Er zijn geen leencaps en leenlaarzen e.d. beschikbaar!
- Draag tijdens je verblijf op de manege zo veel mogelijk jouw eigen paardrijdhandschoentjes.
- Ouders/verzorgers en toeschouwers hebben geen toegang tot het manegeterrein. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de paardrijles van de kinderen.
- Ouders van jongere kinderen kunnen hun kinderen afzetten bij het toegangshek. Direct voor de manege zijn voldoende parkeerplaatsen voor kort parkeren aanwezig om de kinderen veilig te kunnen afzetten/ophalen. Alleen bij starterslessen (privélesen) voor beginnende ruiters mag één begeleider uit hetzelfde huishouden mee het terrein op.
- Bij de ingang van de manege wordt je opgevangen door een medewerker van Equito. Alle medewerkers zijn te herkennen aan een geel hesje. Je mag dus NIET zelf de stal in gaan! De medewerker vertelt je op welke pony je mag rijden en wanneer je naar deze pony toe mag gaan. Alle pony’s staan al klaar voor jullie en zijn al opgezadeld (voor beginners/minstgevorderd) of hebben hun spullen voor hun stal klaar liggen. Je wordt geroepen als je met de pony naar de bak mag komen.
- Na de les zet je de pony weer op stal en laat hem hier staan met zijn zadel en hoofdstel in en de teugel achter de beugel. De medewerkers zorgen ervoor dat de pony wordt afgezadeld en zijn spullen worden opgeruimd. Je verlaat daarna de stallen via de zijdeur/ de achterdeur en gaat na afloop van de les direct naar huis.
- Houdt je aan de looproutes en aan de aanwijzingen van de medewerkers!

Algemene veiligheidsregels voor iedereen
- Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop
- blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
- blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten;
- blijft thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact;
- houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar);
- hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
- ga voordat je naar de manege vertrekt thuis naar het toilet;
- was voor je training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;
- was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie;
- vermijd het aanraken van je gezicht;
- schud geen handen;

0verige activiteiten
Ponymanege Equito organiseert geen paardensportactiviteiten voor volwassen vanaf 19 jaar tot ten minste 19 mei 2020. Er vinden op onze accommodaties geen georganiseerde evenementen en wedstrijden plaats.
Op dit moment kunnen extra activiteiten zoals Ponykampen en het Young Leaders Program, waarbij kinderen uit verschillende groepen bij elkaar komen en langduriger op de manege aanwezig zijn, helaas nog niet plaatsvinden. Als hier door versoepeling van de maatregelen op termijn verandering in komt, zullen zij dit uiteraard aan de betrokken ruiters en hun ouders melden.
Voor Young Leaders geldt dat er normaal in het zomerkwartaal geen activiteiten voor hen zijn. We zullen (als de corona-maatregelen dit toestaan) in het zomerkwartaal wel Young Leaders bijeenkomsten organiseren, zonder hiervoor te factureren ter compensatie van de YLP-bijeenkomsten die nu (nog) niet door kunnen gaan.

terug naar: Ponypraatjes