Fijne Jaarwisseling en een gelukkig nieuwjaar

Beste ruiters en ouders en andere Equito-fans,

2021 was een bijzonder jaar en ook op Equito is veel gebeurd. We hebben samen verdrietige dingen meegemaakt, zoals het afscheid van onze toppers Nozem en Quito. We missen ze nog elke dag.
Maar dankzij jullie fantastische steun hebben we gelukkig Menzo als waardige vervanger ervoor terug gekregen. En ook Tiana en Monty hebben een fijn plekje gevonden op Equito en zijn volop in de leer als manegepony.
Ondanks corona hebben jullie toch lekker kunnen paardrijden afgelopen jaar en veel plezier gemaakt met de pony’s. Zo zijn er nieuwe Ponyvriendjes bij gekomen en hebben heel veel beginners met het Bixie &Frieds programma van alles geleerd over pony’s en rijden. De Young leaders zijn lekker bezig geweest: iets minder op stal en met de badges, maar wel met heel veel plezier samen met de pony’s. De niveau 3 & 4 deelnemers zetten zich in voor paardenwelzijn o.a. met het analyseren en trainen van hun ‘verzorgpony’s’ en hebben een inspirerend bezoek gebracht aan Equiday. Dat als voorbereiding voor hun “manege van de toekomst” project waar we in 2022 mee verder gaan. Ook de ponykampen, de Open dag, cursus Freestyle, Fit & Fun dagen, wedstrijden en alle andere activiteiten leverden veel blije ruiters op!

Maaike is dit najaar begonnen met de opleiding ‘Dressage Naturally’ waarbij kennis uit de Natural Horsemanship én de dressuursport wordt gecombineerd om paarden én ruiters samen meer plezier te laten beleven aan het rijden en grondwerk. Samen met de vergevorderde ruiters en de volwassenen van de vrijdagochtend is ze bezig met een pilot om deze kennis te kunnen gaan gebruiken voor alle ruiters en pony’s bij Equito. We hopen jullie hier in 2022 allemaal mee kennis te laten maken! En we hebben nog veel meer plannen en activiteiten op stapel staan, zoals een ‘pony-adoptieplan’ voor onze gevorderde 16+ ruiters en leuke activiteiten zoals het ponykamp in de voorjaarsvakantie.

Voor nu willen we iedereen bedanken die ons het afgelopen jaar geholpenen en gesteund heeft. Met speciale dank aan al onze trouwe hulptroepen en aan ons topteam van medewerkers!
We wensen jullie een hele fijne jaarwisseling en een fantastisch 2022!

 

Axel en Maaike
Gozer en Pica
En alle paarden en pony’s van Equito

terug naar: Ponypraatjes