Corona-update 15 januari

Beste ouders en ruiters,

Zoals jullie allemaal wel weten, zijn de lockdown-maatregelen verlengd. Dit heeft ook gevolgen voor de paardrijlessen en activiteiten op de manege.
Vooralsnog willen we alle jeugdlessen (t/m 17 jaar) door laten gaan op het tijdstip en op de manier zoals we dit de afgelopen weken gedaan hebben.
Omdat we voor het sporten (paardrijles geven) geen gebruik mogen maken van de binnenrijbaan, zijn alle lessen achter elkaar geplaatst en in de achterbak.
Alle 18+ ruiters ontvangen z.s.m. een aparte mail over de mogelijkheden om coronaproof te kunnen paardrijden.

Mochten er wijzigingen zijn in het corona-beleid (zoals een avondklok), dan zullen we jullie uiteraard zo snel mogelijk per email op de hoogste stellen van de eventuele consequenties voor de ponyrijlessen. Soms duurt dit even, omdat wij moeten afwachten hoe overheidsbeleid wordt doorvertaald voor onze sector en hoe de gemeente / veiligheidsregio de maatregelen implementeert.
Wij doen er alles aan om binnen wat mogelijk en veilig is, voor iedereen steeds een goede oplossing te vinden. Juist omdat we zien hoe belangrijk het ponyrijden en het contact met de pony’s momenteel is voor de kinderen.

Voor de voorjaarsvakantie proberen we een programma te maken met losse paardensportactiviteiten. Dagkampen kunnen niet, omdat de kinderen niet even ergens kunnen lunchen of verblijven, maar vooralsnog alleen mogen komen om te sporten. We proberen een programma te maken met leuke extra lessen voor zowel beginnende als meer gevorderde ruiters en hopen hier in de loop van volgende week meer over te kunnen mededelen.
Daarnaast is het de komende weken op beperkte schaal mogelijk om een extra privéles te boeken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vóór 16:00 uur. Alle lesafspraken die we maken zijn wel onder voorbehoud van eventuele wijzigingen in de corona-maatregelen en de beschikbaarheid van de instructeurs en de rijbanen.

Helaas mogen de kinderen momenteel alleen komen om te sporten, dus 15 minuten vóór aanvang van de les/activiteiten aanwezig zijn, uiterlijk 15 minuten na afloop weer vertrekken. Het lekker rondhangen op de manege en helpen bij het verzorgen van de pony’s is dus momenteel echt niet mogelijk (en dat vinden de pony’s en wij net zo jammer als jullie!). Om de pony’s goed te kunnen verzorgen en de lessen veilig te laten verlopen, maken we wel gebruik van een klein team van vaste ervaren vrijwilligers. Zij moeten zich vooraf aanmelden en registeren voor de uren die ze aanwezig zijn. Zij dragen ertoe bij dat wij open kunnen blijven, de pony’s goed kunnen verzorgen en de lessen veilig kunnen laten verlopen.

We vragen jullie om de corona-richtlijnen te volgen. Mochten jullie ergens mee zitten of ideeën hebben hoe dingen beter kunnen, neem dan even contact op met de manege. We doen ons best iedereen te woord te staan en emails te beantwoorden, maar soms vraagt het werk in de stallen al onze aandacht en kunnen we pas iets later terugbellen of reageren.

We wensen jullie heel veel sterkte en gezondheid in deze lastige tijd.

Groetjes van Axel en Maaike en alle medewerkers van team Equito

terug naar: Ponypraatjes