Afscheid van Frodo

Een manege vol pony’s hebben is meestal leuk, maar soms komen Axel en Maaike ook voor hele moeilijke beslissingen te staan. Vanochtend hebben we helaas afscheid genomen van onze stoere Frodo. Frodo had pijn aan zijn benen en liep daardoor niet lekker. Rust hielp niet en bij nader onderzoek door onze dierenarts en Paardenkliniek Emmeloord bleek hij een ontsteking te hebben in de ‘weke delen’ van de ondervoet. Ondanks medische behandeling, speciale ijzers en een revalidatietraject van bijna een jaar, zat er geen verbetering in zijn situatie. Frodo, die altijd heel voorwaarts en stoer was, hield pijn en had geen zin om te bewegen, ook niet in de paddock. Als eigenaar kan je dan niets anders beslissen dan een paard uit zijn lijden te verlossen.

Het verhaal van Frodo:
Frodo was geboren in Polen, maar is toen hij drie jaar oud was naar Nederland verhuisd. Daar is hij als jonge pony zadelmak gemaakt, maar vooral opgeleid tot voltigepony.
Toen zijn vorige eigenaar overstapte naar een groter paard om mee te voltigeren, heeft Maaike hem gekocht voor de manege. Voltigeteam Equito 2 heeft heel veel plezier met hem gehad!
Frodo was superstoer, maar had stiekem een klein hartje. Op de manege moest hij het vak van ‘rijpony’ nog goed leren. Springen en buitenritten en stoere spelletjes als Tally-Ho en barrelrace vond hij helemaal geweldig! Dressuur was iets minder zijn ding. Toch leerde hij dankzij onze gevorderde ruiters steeds beter in balans lopen, met stelling en buiging en beheerste hij uiteindelijk de oefeningen van de M-dressuur. Hij liep vooral mee met de gevorderde ruiters. Voor rustige beginnerslesen had hij niet zo’n geduld.
Frodo voelde zich de koning van de stal en was soms wat bazig naar andere pony’s. En als hij eten had, duldde hij niemand in zijn buurt. Maar aan de poetsring kon hij heerlijk genieten van een uitgebreide poets- en knuffelbeurt.
We zullen hem missen en willen vooral ook Senna en Iris bedanken, omdat zij afgelopen jaar alles op alles hebben gezet om Frodo te helpen revalideren. Helaas mocht het niet zo zijn.

terug naar: Ponypraatjes