Hemelvaart en Pinksteren

Tijdens Hemelvaart, donderdag 26 mei, is Ponymanege Equito geopend en gaan de lessen dus gewoon door. Met Pinksteren, maandag 6 juni zijn we gesloten. De maandag-ruiters hebben hierover een mail gehad, met daarin een uitnodiging om een vervangende les af te spreken.

Equito voor Oekraïne

Vandaag (woensdag 16 maart) hebben we op Ponymanege Equito geld ingezameld voor de vluchtelingen uit Oekraïne.
Bezoekers konden € 5,- doneren en vervolgens deelnemen aan allerlei activiteiten: Ponyritjes, voltigekunstjes leren, stokpaardjesrace, pony’s poetsen, kleurplaten kleuren en natuurlijk een rondleiding langs de pony’s.
Het was gezellig druk en er is heel veel gedoneerd, want er is maar liefst € 945,- opgehaald voor Giro 555! Met veel dank aan onze Young leaders, hulptroepen, pony’s en medewerkers. Maar vooral ook heel veel dank aan al die enthousiaste en gulle bezoekers!

En de winnaars zijn......

Op zondag 13 maart was het een zonnige en geslaagde wedstrijddag! Gelukkig kon het publiek ook weer aanwezig zijn om de deelnemers aan te moedigen. De jury was erg te spreken over hoe er gereden is en hoe netjes de ruiters en pony’s eruit zagen. Iedereen heeft dan ook zijn promotiepunt behaald! De wisselbokaal voor de hoogste punten van de dag ging met 233 punten naar Iris Kan met Epke!

Wisselbokaal: Iris Kan met Epke

Diploma’s:
F2: Zoë Fernandes, Sophie Noor Joosse, Sara Grovestines, Ronja Twaalfhoven, Senna Koopman en Eva Khan
F4: Lola Helsloot, Frida Schenkelaars en Isabelle Vink

F1: 1e Michelle Vink met Sammy
F2: 1e Ronja Twaalfhoven met Menzo, 2e Zoë Fernandes met Sammy
F3: 1e Lily-Rose Prinsen met Ventje, 2e Yara Bakker met Balou
F4: 1e Frida Schenkelaars met Tienès, 2e Felicia Ansink met Jambo
F5: 1e Fiene van den Berg met Pinto
F7 : 1e Iris Kan met Epke
F9: 1e Juliette Schouten met Jambo
F14 en B: 1e Emily de Bock met Epke

Corona-versoepelingen

Beste Ruiters en ouders,
Dankzij de corona-versoepelingen van afgelopen week is er weer meer mogelijk, ook op Equito! Jullie mogen weer komen helpen bij het verzorgen van de pony’s en ook kunnen kinderen van de wachtlijst een bezoekje brengen aan de manege.
Toch zijn er nog wel een aantal belangrijke regels:
Er moet onderling 1,5 meter afstand gehouden worden. In de binnenruimtes geldt een mondkapjesplicht vanaf 13 jaar als afstand houden niet mogelijk is. Tijdens het sporten hoeft geen mondkapje gedragen te worden.
Bezoekers zijn welkom, maar voor toegang tot de gebouwen geldt zowel voor sporters als bezoekers wel een CTB-plicht voor personen vanaf 18 jaar. We verzoeken iedereen waarvoor dit van toepassing is zich bij aankomst te melden bij één van onze medewerkers!
De wachtruimtes zijn weer open. Let op, hier is in verband met de 1,5 meter afstand maar beperkt ruimte beschikbaar. Ook is het afhalen van koffie, thee en fris uit de automaten weer mogelijk.
Uiteraard gelden alle algemene coronamaatregelen ook op Equito:
- Blijf thuis bij klachten of als je in quarantaine moet
- Hou 1,5 meter afstand
- Nies of hoest in je elleboog
- Was regelmatig je handen
- Door de openstaande luiken en onze open-nok-ventilatie is de ventilatie op Equito heel goed geregeld!
Jullie zijn allemaal weer van harte welkom!
Team Equito

Verdrietig nieuws

Afgelopen vrijdag (21 januari) is Joke van Rijn-Hoeboer, de moeder van Maaike, na een kort ziekbed overleden.
Velen van jullie hebben haar wel eens ontmoet op de manege, als ze soepvlees voor de honden kwam brengen of gewoon even langs kwam. In de beginjaren van Equito hielp ze ook regelmatig mee in de kantine op Open Dagen en de Nieuwjaarsshow. We zullen haar heel erg missen.
Zoals jullie zullen begrijpen zijn Axel en Maaike momenteel minder aanwezig en minder goed bereikbaar. Dankzij ons topteam van medewerkers en vrijwilligers gaan de lessen wel gewoon door en worden de pony’s goed verzorgd.

Even voorstellen: Puck

Hallo allemaal,
Ik ben Puck Steenvoorden! Ik ben 18 jaar en ik kom al sinds dat ik 8 jaar oud ben op Equito en ik heb hier heel veel geleerd en veel leuke dingen meegemaakt, vooral als hulptroep. Mijn lievelingspony is Ukkie, omdat ik zo van haar eigenwijze streken houd. Zelf heb ik altijd een voorliefde gehad voor dieren, het liefst met een eigen mening, daarom ben ik ook graag op de manege en kun je mij hier regelmatig vinden. Ik heb naast paardrijden voor een aantal jaar voltige gedaan, waar ik ook enorm veel plezier in had. Hopelijk kom ik jullie allemaal een keer tegen op de manege! Tot dan!

En de Winnaars zijn......

Op zondag 28 december was het een zeer koude, maar gezellige en geslaagde wedstrijddag! Ondanks de kou zagen de pony’s en ruiters er stralend uit. De ruiters hebben allemaal erg goede punten gescoord, iedereen heeft een promotiepunt gehaald, dus de jury was erg tevreden over hoe er gereden is. De strijd om de wisselbokaal werd erg spannend gemaakt door een ex-equo van 234 punten tussen Olivia Czudar en Sophie Noor Joosse. Uiteindelijk ging de wisselbokaal voor de hoogste punten van de dag naar Sophie Noor Joosse met Tienès!

Wisselbokaal: Sophie Noor Joosse met Tienès

Diploma’s:
F2: Noor Posthuma, Yara Bakker, Lily-Rose Prinsen, Olivia Czudar, Faye Czudar en Lotje Hilterman
F4: Nadine Koch
F6: Iris Kan en Sanne Bergman
F8: Juliëtte Schouten, Senna van der Leeuw en Zoë Wagner

F1: 1e Sophie Noor Joosse met Tienès, 2e Eva Khan met Annico
F2: 1e Olivia Czudar met Piaffe, 2e Yara Bakker met Tienès
F3: 1e Isja Sibenius Trip met Darwin, 2e Bibian van Dal met Sammy
F4 en F5: 1e Fiene van den Berg met Pinto, 2e Nadine Koch met Timon
F6: 1e Iris Kan met Maerijn
F7: 1e Andrea Mengelberg met Timon
F8 en F9: 1e Juliëtte Schouten met Maerijn, 2e Senna van der Leeuw met Menzo
F13 t/m BB: 1e Djinn Erkamp met Lytske

Even voorstellen : Monty

Hallo, ik ben Monty. Ik ben een dertienjarige haflingermerrie en ben vorige week vanuit Oostenrijk naar Nederland geëmigreerd.
Daar heb ik afgelopen zomer heerlijk op de alpenweides gelopen samen met de andere Haflingers en met mijn veulen. Nu was mijn veulen oud en wijs genoeg om op eigen benen te staan en is ze ‘gespeend’ om aan haar eigen leven te beginnen.
En ik ben nu naar Equito gekomen om te kijken of het leven als manegepony iets voor mij is. In het verleden ben ik al veel bereden en heb ik zelfs ook al voor de koets gelopen. Maar nu moet ik eerst nog wel even wennen en een beetje op conditie komen. Ik ga de komende weken dus ‘proefdraaien’ op Equito. Omdat ik uit het buitenland kom, sta ik nu nog even in quarantaine in de achterstal, maar ik kan jullie alvast vertellen dat ik gek ben op aandacht en knuffelen, dus hopelijk kunnen we snel kennismaken!

Even voorstellen: Tiana

Hoi Ik ben Tiana! Ik ben een 5-jarige Cruzado merrie en ik kom op Equito wonen. Ik ben vernoemd naar de Disneyprinses uit “De prinses en de Kikker”. Net als Tiana uit de film heb ik een prachtige bruine tint met mooie zwarte manen en prachtige ogen! Ik kan ook heel mooi lopen en al een sprongetje maken, maar ik moet ook nog best veel leren.
Ik ben pas net helemaal vanuit Zuid-Spanje naar Nederland gekomen. Daarom sta ik de komende 10 dagen in quarantaine. Dan weten Maaike en Axel zeker dat ik geen griepje of andere ziekte mee heb genomen uit het buitenland. Ook kan ik dan even rustig wennen op mijn nieuwe plekje na mijn lange reis.
Je mag mij dus nu eerst alleen van een afstandje bekijken en NIET aaien of voeren. Straks, als ik helemaal gewend ben en door de dierenarts gezond ben verklaard, wil ik graag met jullie allemaal kennismaken!

Nieuwe aanwinst!

Vandaag heeft Maaike een nieuwe pony opgehaald! Het is een bruine connemara-ruin van 5 jaar uit Ierland!
Maaike had hem vorige week al gezien en vond hem heel leuk, maar....hij lag boven ons budget.
Maar dankzij de fantastische donatie-actie van allerlei Equito-fans was de situatie opeens heel anders! Dus Maaike heeft snel de verkoper opgebeld of de pony nog beschikbaar was! Dat was zo en hij is vandaag helemaal gekeurd door de dierenarts en nu staat hij op Equito!
Hij heeft alleen een hele moeilijke onuitspreekbare Ierse naam. En omdat de pony een beetje van jullie allemaal is, leek het ons een leuk idee om 'namenwedstrijd' uit te schrijven! Iedereen kan via Instagram een suggestie doen . Vermeld jouw naam en de naam voor de pony die je wilt insturen! De bedenker van de winnende naam mag op de nieuwe pony komen rijden! Zaterdag 6 maart gaan we met de Young Leaders alle namen bekijken en de winnende naam kiezen. Dus doe je best en stuur jouw favoriete naam in! 

EquitoTV gelanceerd!

Equito heeft iets nieuws; EquitoTV! EquitoTV is een initiatief van de Hulptroepen en Young Leaders van Ponymanege Equito. Het is een YouTube kanaal waarop allerlei video’s worden geplaatst. De video’s gaan over van alles wat er op de manege gebeurt, op en naast de pony’s. Om de week op zaterdag om 16:00 uur wordt er een nieuwe video geüpload. Deze week is het de video die gaat over poetsen. Hoe poets je een pony nou goed? Hoe zorg je ervoor dat je pony helemaal glanst? Welke borstels heb je allemaal en hoe gebruik je ze? Allemaal vragen die in de video worden beantwoord.
Klik hier om naar het YouTube kanaal te gaan.
Heel veel kijkplezier!
Heb je zelf nou een leuk idee voor een volgende video? Laat het weten in de reacties onder de poetsvideo en wie weet zie je binnenkort jouw idee wel voorbijkomen!

Even voorstellen: Snowy en Nanoek

Hallo, wij zijn Nanoek (ijsbeertje, 11 jaar ) en Snowy (4 jaar).
Wij zijn net nieuw op Equito en zijn heel nieuwsgierig naar ons nieuwe plekje en naar alle nieuwe ruiters en pony's. We zijn twee echte Welsh-pony's en we zijn al heel lang elkaars BFF.
We zijn dus heel blij dat we samen naar Equito gekomen zijn. We hebben ook al wat kinderlessen en ponykampen gedaan, dus we weten al best veel (vinden we zelf)
We gaan van Kuni en Maaike en de hulptroepen alle Equito-spelletjes, ruitergym, grondwerk en vrijheidsdressuur leren, zodat straks alle kleinere ruiters fijn op ons kunnen rijden. Dan kunnen Ukkie en Balou het hopelijk straks een beetje rustiger aan gaan doen.
We zijn heel lief en schattig, maar we moeten nog wel even wennen. Ren dus niet meteen op ons af als je op de manege komt, maar vraag even aan de medewerkers wanneer je even kennis met ons mag komen maken.
Tot snel op Equito!

Even voorstellen: Iris

Hi!
Mijn naam is Iris, ik ben 25 jaar en werk vanaf maandag 3 augustus bij ponymanege Equito.
Ik ben al mijn hele leven gek op dieren, maar mijn liefde voor paarden begon toen ik 11 was en is niet meer overgegaan. Ik rijd nu al 14 jaar paard en na de opleidingen kinderopvang en paardenhouderij wil ik dan ook graag met paarden en kinderen blijven werken.
Hoop jullie gauw te ontmoeten op de manege!

Volg ons op facebook en instagram

Nu de manege gesloten is in verband met de corona maatregelen, snappen we dat jullie de manege en de pony's heel erg missen. Via Facebook en Instagram, geven we jullie een dagelijkse update over hoe het met de pony's gaat, geven we je ruitertips voor thuis en geven we leuke ideeën over hoe je toch met paarden en pony's bezig kan zijn.
Veel sterkte allemaal thuis en hopelijk zien we elkaar weer snel op Equito.

De film van Equitlo

Om ons te presenteren aan het publiek van het Hippisch Ondernemerscongres, maakte Menno Haanstra van Ziemecommunicatie deze prachtige korte film over Equito. Deze film is tevens één van de prachtige prijzen die we gewonnen hebben als "Hippisch ondernemer van het jaar". Bovendien hebben we dankzij deze film het publiek tijdens het congres kunnen overtuigen om ons de publieksprijs toe te kennen.

Samen met de hulptroepen hadden we het scenario bedacht en uitgevoerd. Kijk hier en geniet van de film van Equito!

Even voorstellen....onze medewerkers

KuniMaaike en Axel zijn de eigenaren van de manege. Ze runnen de manege, geven les en doen allerhande werkzaamheden. Een manege runnen is veel werk ..gelukkig hoeven ze niet alles alleen te doen. Ze hebben een aantal medewerkers in dienst, die lesgeven of stalwerkzaamheden doen. Daarnaast zijn er de hulptroepen, vrijwilligers en Young Leaders die een handje helpen. Onder het kopje 'informatie, medewerkers' stellen de vaste medewerkers zich aan jullie voor.