Corona-update 15 januari

Beste ouders en ruiters,

Zoals jullie allemaal wel weten, zijn de lockdown-maatregelen verlengd. Dit heeft ook gevolgen voor de paardrijlessen en activiteiten op de manege.
Vooralsnog willen we alle jeugdlessen (t/m 17 jaar) door laten gaan op het tijdstip en op de manier zoals we dit de afgelopen weken gedaan hebben.
Omdat we voor het sporten (paardrijles geven) geen gebruik mogen maken van de binnenrijbaan, zijn alle lessen achter elkaar geplaatst en in de achterbak.
Alle 18+ ruiters ontvangen z.s.m. een aparte mail over de mogelijkheden om coronaproof te kunnen paardrijden.

Mochten er wijzigingen zijn in het corona-beleid (zoals een avondklok), dan zullen we jullie uiteraard zo snel mogelijk per email op de hoogste stellen van de eventuele consequenties voor de ponyrijlessen. Soms duurt dit even, omdat wij moeten afwachten hoe overheidsbeleid wordt doorvertaald voor onze sector en hoe de gemeente / veiligheidsregio de maatregelen implementeert.
Wij doen er alles aan om binnen wat mogelijk en veilig is, voor iedereen steeds een goede oplossing te vinden. Juist omdat we zien hoe belangrijk het ponyrijden en het contact met de pony’s momenteel is voor de kinderen.

Voor de voorjaarsvakantie proberen we een programma te maken met losse paardensportactiviteiten. Dagkampen kunnen niet, omdat de kinderen niet even ergens kunnen lunchen of verblijven, maar vooralsnog alleen mogen komen om te sporten. We proberen een programma te maken met leuke extra lessen voor zowel beginnende als meer gevorderde ruiters en hopen hier in de loop van volgende week meer over te kunnen mededelen.
Daarnaast is het de komende weken op beperkte schaal mogelijk om een extra privéles te boeken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vóór 16:00 uur. Alle lesafspraken die we maken zijn wel onder voorbehoud van eventuele wijzigingen in de corona-maatregelen en de beschikbaarheid van de instructeurs en de rijbanen.

Helaas mogen de kinderen momenteel alleen komen om te sporten, dus 15 minuten vóór aanvang van de les/activiteiten aanwezig zijn, uiterlijk 15 minuten na afloop weer vertrekken. Het lekker rondhangen op de manege en helpen bij het verzorgen van de pony’s is dus momenteel echt niet mogelijk (en dat vinden de pony’s en wij net zo jammer als jullie!). Om de pony’s goed te kunnen verzorgen en de lessen veilig te laten verlopen, maken we wel gebruik van een klein team van vaste ervaren vrijwilligers. Zij moeten zich vooraf aanmelden en registeren voor de uren die ze aanwezig zijn. Zij dragen ertoe bij dat wij open kunnen blijven, de pony’s goed kunnen verzorgen en de lessen veilig kunnen laten verlopen.

We vragen jullie om de corona-richtlijnen te volgen. Mochten jullie ergens mee zitten of ideeën hebben hoe dingen beter kunnen, neem dan even contact op met de manege. We doen ons best iedereen te woord te staan en emails te beantwoorden, maar soms vraagt het werk in de stallen al onze aandacht en kunnen we pas iets later terugbellen of reageren.

We wensen jullie heel veel sterkte en gezondheid in deze lastige tijd.

Groetjes van Axel en Maaike en alle medewerkers van team Equito

EquitoTV gelanceerd!

Equito heeft iets nieuws; EquitoTV! EquitoTV is een initiatief van de Hulptroepen en Young Leaders van Ponymanege Equito. Het is een YouTube kanaal waarop allerlei video’s worden geplaatst. De video’s gaan over van alles wat er op de manege gebeurt, op en naast de pony’s. Om de week op zaterdag om 16:00 uur wordt er een nieuwe video geüpload. Deze week is het de video die gaat over poetsen. Hoe poets je een pony nou goed? Hoe zorg je ervoor dat je pony helemaal glanst? Welke borstels heb je allemaal en hoe gebruik je ze? Allemaal vragen die in de video worden beantwoord.
Klik hier om naar het YouTube kanaal te gaan.
Heel veel kijkplezier!
Heb je zelf nou een leuk idee voor een volgende video? Laat het weten in de reacties onder de poetsvideo en wie weet zie je binnenkort jouw idee wel voorbijkomen!

Corona-maatregelen 15 december

Beste (ouders van) Equito-ruiters,

Ook op Equito zullen we ons uiteraard moeten aanpassen aan de regels van de lockdown. Hieronder volgen kort samengevat de consequenties hiervan. Lees dit a.u.b. even goed door!

  • De lessen voor al onze jeugdruiters (t/m 17 jaar) gaan wel door (zowel de rijlessen als voltige). Ook in de kerstvakantie (m.u.v. 1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag). Ben je er niet, laat het ons even weten.
  • Omdat alle lessen in de buitenrijbaan gegeven moeten worden, zullen sommige lestijden aangepast worden. Als dit voor jou het geval is heb je hier reeds een aparte mail over ontvangen of krijg je die z.s.m.
  • Groepslessen voor volwassenen (vanaf 18 jaar) zijn niet toegestaan (ook niet buiten). Deze lessen gaan dus niet door. We nemen hierover z.s.m. contact op met de betreffende ruiters.
  • De activiteiten die gepland staan in de kerstvakantie gaan wel door, wellicht in aangepaste vorm. Met uitzondering van de ouder-kind ochtend van 28 december. Deze kan helaas geen doorgang vinden.
  • Het Young-Leaders-program gaat deze week nog wel door, in aangepaste vorm. In de kerstvakantie is er echter geen YLP. Daarna kijken we wat er wel/niet mogelijk is.

We snappen dat juist in deze tijd het uurtje lekker bezig zijn met de pony's voor veel ruiters heel waardevol is. We zullen er alles aan doen om dit op een goede en veilige manier mogelijk te blijven maken. We hopen hierbij op jullie begrip en medewerking.

 Met vriendelijke groet, 

Axel, Maaike en het gehele Equito-team

Equito's pony-kerstkaartenactie

We willen jullie allemaal vragen om een leuke kerstkaart te maken mét jouw lievelingspony erop. De kaart moet A5 formaat zijn, maar je mag helemaal zelf weten hoe je hem maakt (tekenen, schilderen, fotoshoppen, maakt niet uit). Je kunt de kerstkaarten bij ons inleveren t/m zaterdag 19 december. Onder alle inzendingen verloten we drie privélessen van ½ uur!

Deze kerstkaarten gaan we in de kerstvakantie aanbieden aan de bewoners van verzorgingshuis “Vreugdehof” in Buitenveldert om deze mensen ook een vrolijke kerst te wensen. Maaike’s vader is daar vrijwilliger en hij weet dat de oudere mensen daar best eenzaam zijn in coronatijd. Een leuke paardenkerstkaart vrolijkt ze vast heel erg op! Doe jij ook mee? Het zou geweldig zijn als alle 220 bewoners hun eigen kerstkaart krijgen! (bij Equito rijden bijna 300 ruiters, dus dat zou moeten lukken….)

We hebben al een paar hele mooie pony-kerstkaarten binnen!
Doe jij ook mee?
- maak een kerstkaart mét een pony erop en je naam en een kerstgroet erop (A5 formaat)
- je mag tekenen, knippen, plakken, photoshoppen etc.
- lever de kaart uiterlijk maandag 21 december in op de manege
- we gaan de kaarten op 22 december aanbieden aan de bewoners van verpleeghuis Vreugdehof en hun heel blij maken!
- Alle inzenders maken kans op één van de drie gratis privélessen!

Mondkapjesplicht

In het kader van de “mondkapjesplicht in openbare ruimtes” hebben we de adviezen van de NOC-NSF en de Paardensportbond afgewacht.
Deze zijn vandaag (2-12) pas beschikbaar gekomen, dus vandaar nu dit bericht. Volgens de richtlijnen is het dragen van een mondkapje tijdens het sporten niet verplicht, maar bij het betreden van een binnenruimte voor- of na het sporten wel.

Vanaf donderdag 3 december is het dus voor iedereen van 13 jaar en ouder op Equito verplicht om bij het betreden van de stallen een mondkapje te dragen. Op het buitenterrein en tijdens het rijden/sporten is een mondkapje niet verplicht. We verzoeken jullie vriendelijk doch dringend om jullie aan deze wettelijke maatregel te houden, zolang deze van kracht is. Zo kan de manege open blijven en kunnen jullie lekker blijven paardrijden.
Mocht je nog vragen hebben, neem even contact op met de manege.

Even voorstellen: Zoë

Hallo, mijn naam is Zoë Majoor en ik kom hier stage lopen. Ik ben 17 jaar oud en rijd al zo'n 8 jaar paard op Manege de Ruif. Ik doe de opleiding Dier & management op het Wellantcollege in Aalsmeer. Ik zit daar nu in mijn eerste jaar. Ik loop stage vanaf 9 november tot 31 januari en ik ben hier op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Even voorstellen: Snowy en Nanoek

Hallo, wij zijn Nanoek (ijsbeertje, 11 jaar ) en Snowy (4 jaar).
Wij zijn net nieuw op Equito en zijn heel nieuwsgierig naar ons nieuwe plekje en naar alle nieuwe ruiters en pony's. We zijn twee echte Welsh-pony's en we zijn al heel lang elkaars BFF.
We zijn dus heel blij dat we samen naar Equito gekomen zijn. We hebben ook al wat kinderlessen en ponykampen gedaan, dus we weten al best veel (vinden we zelf)
We gaan van Kuni en Maaike en de hulptroepen alle Equito-spelletjes, ruitergym, grondwerk en vrijheidsdressuur leren, zodat straks alle kleinere ruiters fijn op ons kunnen rijden. Dan kunnen Ukkie en Balou het hopelijk straks een beetje rustiger aan gaan doen.
We zijn heel lief en schattig, maar we moeten nog wel even wennen. Ren dus niet meteen op ons af als je op de manege komt, maar vraag even aan de medewerkers wanneer je even kennis met ons mag komen maken.
Tot snel op Equito!

Update 15 oktober Corona-maatregelen Equito

Naar aanleiding van de aangescherpte Coronamaatregelen, willen we jullie even op de hoogte stellen van de regels op Ponymanege Equito.
Deze zijn gebaseerd op de richtlijnen van de Paardensportbond KNHS en branche-organisatie voor ruitersportcentra FNRS .

De paardrijlessen voor jeugd en volwassenen kunnen doorgaan. Bij het paardrijden kan iedereen 1,5 meter afstand houden. Jeugd t/m 17 jaar hoeft tijdens het sporten geen 1,5 meter afstand te houden, waardoor ook de voltigelessen gewoon door kunnen gaan.

Wel gelden de volgende maatregelen:
- Kom niet naar de manege als je corona-gerelateerd klachten hebt, of als je volgens de landelijke regels in thuisquarantaine moet. Wij moeten alle ruiters voor aanvang van de les vragen of ze gezond zijn en anders de toegang weigeren!
- Toeschouwers zijn (helaas) niet welkom. Ouders kunnen hun kinderen bij het toegangshek afzetten en weer ophalen.
- Je mag alleen komen om jouw les te rijden/ deel te nemen aan de activiteit waar je voor bent aangemeld. Kom een kwartier voor aanvang van de les en verlaat de manege weer, zodra je jouw pony op stal hebt gezet. ‘Rondhangen’ en helpen met het verzorgen van de pony’s is momenteel helaas niet mogelijk.
- Onze medewerkers/vrijwilligers hangen de zadels en hoofdstellen van de pony’s klaar bij de stal. Na afloop zadel je jouw pony af, maar laat zijn spullen bij de stal hangen. Onze medewerkers ruimen de spullen op en zorgen dat de bitten worden afgespoeld. Dit voorkomt ‘opstoppingen’ bij de zadelkamers en bij de kraantjes.
- De Young leaders activiteiten vinden op een corona-veilige manier wel plaats. Ook de Halloweenspelletjesmiddag kan (zonder publiek) plaatsvinden.
- De beide binnenruimtes/kantine-ruimtes zijn afgesloten. De wc’s zijn toegankelijk maar het advies is om zoveel mogelijk thuis naar de wc te gaan. Kom ook in je paardrijdoutfit naar de manege en kleed je niet op de manege om.
- Uiteraard gelden ook de algemene regels: hou 1,5 meter afstand, nies en hoest in je elleboog en was regelmatig je handen.
- Mochten jullie vragen of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met de manege via email of telefoon.

We hopen op jullie begrip en rekenen op jullie medewerking, zodat de manege zo snel mogelijk weer de gezellige plek kan zijn, waar jullie lekker bij de pony’s kunnen zijn.

Met vriendelijke groet,

Axel en Maaike en alle medewerkers van team Equito

En de Winnaars zijn.....

Op zondag 27 september was er eindelijk weer eens een gezellige (en coronaproof) wedstrijddag! Na een periode van geen wedstrijden was het voor de pony’s en de deelnemers weer even wennen, maar iedereen had er weer zin in! Over het algemeen was de jury, mevrouw Lowies, erg tevreden over hoe er gereden is. Al vond ze wel dat de handhouding bij veel ruiters nog een beetje aandacht verdient. Daar gaan we dus in de lessen ook weer mee aan de slag!
De wisselbokaal voor de hoogste punten van de dag ging met 223 punten naar Céline Smink met Ventje!

Wisselbokaal: Céline Smink

Diploma’s:
F2: Felicia Ansink
F4: Sanne Bergman en Karlijn Pusthuma
F6: Linde Lakerveld
F8: Senne Post en Meret Dehne

F2: 1e Felcia Ansink met Maiti
F3: 1e Mare Roolvink met Quito, 2e Giulia van Lonkhuijzen met Darwin
F4: 1e Frida Schenkelaars met Ventje
F5: 1e Machteld Wagenaar met Jambo, 2e Liese Lohman met Piaffe
F6: 1e Céline Smink met Ventje
F7: 1e Luka Loeb met Timon, 2e Lola van der Leeuw met Maiti
F8-F13: Rosalie van Pol met Epke, 2e Senne Post met Quito

Even voorstellen: Iris

Hi!
Mijn naam is Iris, ik ben 25 jaar en werk vanaf maandag 3 augustus bij ponymanege Equito.
Ik ben al mijn hele leven gek op dieren, maar mijn liefde voor paarden begon toen ik 11 was en is niet meer overgegaan. Ik rijd nu al 14 jaar paard en na de opleidingen kinderopvang en paardenhouderij wil ik dan ook graag met paarden en kinderen blijven werken.
Hoop jullie gauw te ontmoeten op de manege!

Heel erg bedankt!

Hierbij willen we iedereen bedanken voor alle hartverwarmende mailtjes en mooie ponytekeningen, die we de afgelopen weken hebben gekregen. Ook zijn we heel blij met en dankbaar voor alle reeds betaalde lesgelden en met de extra sponsoring die we van sommige klanten hebben mogen ontvangen.
We gaan ons uiterste best doen om alle pony’s fit te houden, zodat ze straks allemaal weer voor jullie klaar staan! We proberen iedereen op de hoogte te houden van het wel-en-wee van alle pony’s via onze facebookpagina en via Instagram.
We wensen jullie allemaal een goede gezondheid in deze rare tijden en hopelijk tot binnenkort op Equito!
Groetjes van Djinny, Ventje, Darwin, Balou, Mulan, Tienès, Sammy, Wacker, Annico, Quito, Nozem, Pablo, Jambo, Timon, Piaffe, Pinto, Frodo, Nola, Maiti, Apart, Gabber, Epke, Dirkl Vjesta, Ukkie, Pepper, Lytske, Maerijn, Gozer, Pica en Pumba en het Equito-team.
p.s. vergeet allemaal niet een mooie tekening op te sturen van en voor jouw lievelingspony! Onder de inzendingen verloten we een privéles van Myrthe en een freestyle-les van Maaike, als we straks weer open zijn!

Axel maaike en Tienes 1

Volg ons op facebook en instagram

Nu de manege gesloten is in verband met de corona maatregelen, snappen we dat jullie de manege en de pony's heel erg missen. Via Facebook en Instagram, geven we jullie een dagelijkse update over hoe het met de pony's gaat, geven we je ruitertips voor thuis en geven we leuke ideeën over hoe je toch met paarden en pony's bezig kan zijn.
Veel sterkte allemaal thuis en hopelijk zien we elkaar weer snel op Equito.

Corona-virus en dierenwelzijn

Ponymanege Equito is net als andere sportaccomodaties gesloten. Alle groepsactiviteiten en lessen e.d. gaan uiteraard niet door. Klanten en bezoekers mogen helaas niet komen. Maar wij zijn als paardeneigenaren ook verantwoordelijk voor het welzijn van onze pony's. Die hebben, om fit en gezond te blijven, dagelijkse verzorging en veel beweging nodig. Pony's van de één op de ander dag op rust zetten is schadelijk voor hun gezondheid. Ze kunnen nu (nog) niet de wei op en alleen in de paddock staan is niet voldoende voor dieren die volop in het werk staan.
Daarom mogen paardenbedrijven heel beperkt mensen inzetten om de manege-eigenaren en personeel te assisteren bij de verzorging en het beweging geven van de paarden.
Op dit moment worden we dus bijgestaan door een klein team van vaste vrijwilligers die allemaal 16+ zijn en bij de ver-gevorderden rijden.
Uiteraard nemen we hierbij alle sociale en hygiëne-maatregelen in acht. We hebben heel veel lieve berichtjes gehad van allerlei mensen die ons willen helpen. Hier kunnen en mogen we dus helaas niet op in gaan. We hopen op jullie begrip en houden jullie op de hoogte van hoe het met de pony's gaat.

De film van Equitlo

Om ons te presenteren aan het publiek van het Hippisch Ondernemerscongres, maakte Menno Haanstra van Ziemecommunicatie deze prachtige korte film over Equito. Deze film is tevens één van de prachtige prijzen die we gewonnen hebben als "Hippisch ondernemer van het jaar". Bovendien hebben we dankzij deze film het publiek tijdens het congres kunnen overtuigen om ons de publieksprijs toe te kennen.

Samen met de hulptroepen hadden we het scenario bedacht en uitgevoerd. Kijk hier en geniet van de film van Equito!

Even voorstellen....onze medewerkers

KuniMaaike en Axel zijn de eigenaren van de manege. Ze runnen de manege, geven les en doen allerhande werkzaamheden. Een manege runnen is veel werk ..gelukkig hoeven ze niet alles alleen te doen. Ze hebben een aantal medewerkers in dienst, die lesgeven of stalwerkzaamheden doen. Daarnaast zijn er de hulptroepen, vrijwilligers en Young Leaders die een handje helpen. Onder het kopje 'informatie, medewerkers' stellen de vaste medewerkers zich aan jullie voor.