We zijn weer begonnen!

De lessen zijn (vanaf maandag 3 augustus) weer begonnen. De pony's hebben van hun welverdiende vakantie op de wei genoten, maar staan nu weer op de manege. Want vandaag is de eerste dag van de trainingsweek en zijn de gewone lessen ook weer van start gegaan. Hiervoor houden we het nieuwe lesrooster aan. Controleer hier dus heel goed op welk tijdstip jouw les ook al weer is. Mocht je nog op vakantie zijn of om een andere reden niet op je les kunnen komen, laat ons dit dan a.u.b. even weten. Dan kunnen we daar rekening mee houden met de indeling van de pony's in de lessen. 

Mocht je onverhoopt niet meer op je vaste lestijd kunnen rijden, bijvoorbeeld omdat je schoolrooster veranderd is, laat ons dit dan a.u.b. zo snel mogelijk weten. Wij zullen ons best doen om te kijken of het dan mogelijk is je in een andere groep te plaatsen, maar dit kan lang niet altijd per direct. Dus hoe eerder we het weten, hoe groter de kans dat we op tijd iets kunnen regelen. Bedankt!

Even voorstellen: Iris

Hi!
Mijn naam is Iris, ik ben 25 jaar en werk vanaf maandag 3 augustus bij ponymanege Equito.
Ik ben al mijn hele leven gek op dieren, maar mijn liefde voor paarden begon toen ik 11 was en is niet meer overgegaan. Ik rijd nu al 14 jaar paard en na de opleidingen kinderopvang en paardenhouderij wil ik dan ook graag met paarden en kinderen blijven werken.
Hoop jullie gauw te ontmoeten op de manege!

Gemiste lessen door Corona-maatregelen

Naar aanleiding van het versturen van de kwartaalabonnementen van het zomerkwartaal, kregen we een aantal vragen over de gemiste lessen als gevolg van de corona-sluiting. Daarom hierbij een korte toelichting over de stappen die wij genomen hebben om iedereen te compenseren voor de noodgedwongen corona-stop.

Hier even alles op een rijtje:
- In totaal zijn we door de corona-maatregelen van de overheid zeven weken gedwongen gesloten geweest.
- Van die zeven weken, hebben we er in het vorige kwartaal (2e kwartaal) al vier niet in rekening gebracht. Blijven er dus drie lessen over, die wel gefactureerd, maar niet gereden zijn.
- Om hiervoor te compenseren hebben alle ruiters in mei en juni, voorafgaand aan hun les een kwartier praktische theorie les gehad. Ze hebben dus naast hun uur rijden, twee maanden lang een kwartier extra les gehad.
- Dit zomerkwartaal (3e kwartaal) hebben we net als alle andere zomerkwartalen in voorgaande jaren, negen weken in rekening gebracht (i.p.v. 13). Normaal zijn we in de zomer ook vier weken dicht. Dit jaar zijn we maar twee weken dicht. De overige twee weken mag iedereen komen rijden, maar deze twee weken zijn dus niet in rekening gebracht.

Hiermee hebben we geprobeerd iedereen zo goed mogelijk tegemoet te komen en niemand ten onrechte te laten betalen. Mochten er naar aanleiding hiervan nog vragen zijn, aarzel niet om even contact met Maaike of Axel op te nemen.

Coronamaatregelen 1 juli

Welkom om ponymanege Equito!

Met de versoepeling van de corona-regels is gelukkig iedereen weer welkom op de manege! Wel willen we jullie vragen je aan onderstaande regels en richtlijnen te houden, zodat iedereen zich welkom en veilig kan voelen op Equito:

1. Algemende hygieneregels van het RIVM
• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
• Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
• Vermijd drukte.
• Was vaak je handen.

2. Er mag weer lekker in de binnenbak gereden worden. Uiteraard zorgen we met de open deuren en de ‘open nok ventilatie’ voor voldoende frisse lucht!

3. Toeschouwers zijn welkom tijdens manegelessen. Zij dienen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. In verband met de beperkte ruimte in de stalgangen, willen we hen vriendelijk verzoeken om buitenom naar de tribunes bij de achterbak te lopen.

4. In de kantine en het leslokaaltje is maar beperkt ruimte beschikbaar en alleen op de plekken waar stoelen staan. Zijn alle aangewezen plekken bezet? Pak je consumptie en ga lekker naar buiten!

5. Hulptroepen zijn als vanouds welkom om te komen helpen op stal.

6. Tijdens het sporten hoeft er door niemand 1,5 meter afstand gehouden te worden. Voor en na het sporten moeten volwassenen dit wel (dus ook op stal en op het buitenterrein).

7. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden.

8. Jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden, de 1,5 meter tussen jongeren en volwassenen blijft wel van kracht.

9. Ondersteuning door de instructeur/trainer bij het veilig uitoefenen van de sport is mogelijk bij alle leeftijdsgroepen.

10. Volg de aanwijzingen van het personeel op. Bij hen kan je ook terecht voor vragen. Zijn er bijzonderheden? Neem even contact op met Maaike of Axel!

We wensen jullie allemaal weer heel veel plezier met de pony’s!

Team ponymanege Equito

Heel erg bedankt!

Hierbij willen we iedereen bedanken voor alle hartverwarmende mailtjes en mooie ponytekeningen, die we de afgelopen weken hebben gekregen. Ook zijn we heel blij met en dankbaar voor alle reeds betaalde lesgelden en met de extra sponsoring die we van sommige klanten hebben mogen ontvangen.
We gaan ons uiterste best doen om alle pony’s fit te houden, zodat ze straks allemaal weer voor jullie klaar staan! We proberen iedereen op de hoogte te houden van het wel-en-wee van alle pony’s via onze facebookpagina en via Instagram.
We wensen jullie allemaal een goede gezondheid in deze rare tijden en hopelijk tot binnenkort op Equito!
Groetjes van Djinny, Ventje, Darwin, Balou, Mulan, Tienès, Sammy, Wacker, Annico, Quito, Nozem, Pablo, Jambo, Timon, Piaffe, Pinto, Frodo, Nola, Maiti, Apart, Gabber, Epke, Dirkl Vjesta, Ukkie, Pepper, Lytske, Maerijn, Gozer, Pica en Pumba en het Equito-team.
p.s. vergeet allemaal niet een mooie tekening op te sturen van en voor jouw lievelingspony! Onder de inzendingen verloten we een privéles van Myrthe en een freestyle-les van Maaike, als we straks weer open zijn!

Axel maaike en Tienes 1

Volg ons op facebook en instagram

Nu de manege gesloten is in verband met de corona maatregelen, snappen we dat jullie de manege en de pony's heel erg missen. Via Facebook en Instagram, geven we jullie een dagelijkse update over hoe het met de pony's gaat, geven we je ruitertips voor thuis en geven we leuke ideeën over hoe je toch met paarden en pony's bezig kan zijn.
Veel sterkte allemaal thuis en hopelijk zien we elkaar weer snel op Equito.

Corona maatregelen: Equito gesloten

Beste ruiters en ouders,
Jullie hebben het vast al op het nieuws gehoord: Als gevolg van de uitspraak van de minister Bruins tijdens de persconferentie van 15 maart moeten manegebedrijven tot 6 april 2020 de manegelessen afgelasten.
Ook Equito zal nu haar deuren sluiten in het belang van ieders gezondheid. De manege is dus in ieder geval gesloten tot 6 april en alle lessen en activiteiten in deze periode gaan niet door.
Uiteraard zullen wij met het team alles op alles zetten om goed voor alle pony’s te zorgen, zodat zij de verzorging en beweging krijgen die ze nodig hebben om fit en gezond te blijven.
We zullen jullie regelmatig via onze Social Media kanalen een update geven van hoe het gaat met de pony’s. En net als op school zullen we proberen jullie ‘les op afstand’ te geven. Hou ons dus in de gaten voor:
- Updates over de pony’s
- Ruiterfitness voor thuis
- Tips- en tops voor goed paardrijden
- Leuke verhaaltjes van hulptroepen en ruiters over hun avonturen op Equito
Wij zorgen goed voor de pony’s, zorgen jullie alsjeblieft goed voor jezelf en voor elkaar. Dan zien we elkaar hopelijk snel weer en kunnen we samen met de pony’s weer heel veel plezier hebben.
Groetjes van Axel en Maaike en alle medewerkers

Corona-virus en dierenwelzijn

Ponymanege Equito is net als andere sportaccomodaties gesloten. Alle groepsactiviteiten en lessen e.d. gaan uiteraard niet door. Klanten en bezoekers mogen helaas niet komen. Maar wij zijn als paardeneigenaren ook verantwoordelijk voor het welzijn van onze pony's. Die hebben, om fit en gezond te blijven, dagelijkse verzorging en veel beweging nodig. Pony's van de één op de ander dag op rust zetten is schadelijk voor hun gezondheid. Ze kunnen nu (nog) niet de wei op en alleen in de paddock staan is niet voldoende voor dieren die volop in het werk staan.
Daarom mogen paardenbedrijven heel beperkt mensen inzetten om de manege-eigenaren en personeel te assisteren bij de verzorging en het beweging geven van de paarden.
Op dit moment worden we dus bijgestaan door een klein team van vaste vrijwilligers die allemaal 16+ zijn en bij de ver-gevorderden rijden.
Uiteraard nemen we hierbij alle sociale en hygiëne-maatregelen in acht. We hebben heel veel lieve berichtjes gehad van allerlei mensen die ons willen helpen. Hier kunnen en mogen we dus helaas niet op in gaan. We hopen op jullie begrip en houden jullie op de hoogte van hoe het met de pony's gaat.

Zomerponykampen volgeboekt

De ponykampen in de zomervakantie zitten al volgeboekt. Je kan je nog wel aanmelden voor het ponykamp in de voorjaarsvakantie en in in de meivakantie.
Lees voor meer informatie hierover in de nieuwsbrief.

En de winnaars zijn......

En de Winnaars zijn

Op zondag 8 december was het een koude, maar gezellige en geslaagde wedstrijddag! Ondanks de kou zagen de pony’s en ruiters er stralend uit. Er zijn wisselende punten gescoord, maar over het algemeen was de jury erg tevreden over hoe er gereden is. De wisselbokaal voor de hoogste punten van de dag ging met een monsterscore van 239 punten naar Sanne Bergman met Quito!

Wisselbokaal: Sanne Bergman met Quito

Diploma’s:
F2: Isja Sibenius Trip
F4: Machteld Wagenaar
F6: Tamsin Reijnaert, Juliette Schouten, Jip Smit, Noa Högeman
F8: Noortje Kersten

F1 & F2: 1e Lotje Hilterman, 2e Isja Sibenus Trip, 3e Anne Jet Zoer
F3: 1e Sanne Bergman, 2e Maria Rasker
F4: 1e Machteld Wagenaar
F5: 1e Maud van der Weerdt
F6: 1e Jip Smit, 2e Tamsin Reijnaert
F7: 1e Luka Loeb
F8: 1e Meret Dehne
F9-F13: 1e Djinn Erkamp

Even voorstellen: Gabber

Hoi, mijn naam is Gabber!

Ik ben een prachtige grote zwarte Duitse Rijpony van 4 jaar oud, een echte ‘Black Beauty’ dus! Ik ben nog maar net op de manege en moet dus nog even wennen. Ik ben heel nieuwsgierig en gek op aandacht. Ik ben al goed ‘zadelmak’, maar het vak van manegepony moet ik nog wel helemaal leren. Daarom zal ik in het begin alleen met de wat meer gevorderde ruiters rijden. Ik hoop snel met jullie kennis te maken en alle leuke ponyspelletjes te leren, dat lijkt mij echt heel tof!

Afscheid van Wouter

Op maandag 4 november hebben Maaike en Axel afscheid genomen van een heel bijzondere pony, onze stoere Haf Wouter. Naast ouderdomskwaaltjes, had hij begin september een ernstige peesblessure opgelopen, die onherstelbaar bleek en hem chronisch pijn in zijn benen bezorgde. Hij is ruim 22 jaar oud geworden, waarvan hij meer dan 16 jaar op Equito heeft doorgebracht.
Hij was brutaal, eigenwijs, grappig en slim. Hij was gek op ponyspelletjes (vooral voetbal), springen, crossen en buitenrijden. Als jij enthousiast was, was hij het ook. Maar hij kon het ook duidelijk laten merken als hij het ergens niet mee eens was. Zo zullen we zijn verontwaardigde hinnik missen, als de andere pony’s op buitenrit gingen en hij niet mee mocht.
Sammy is en was zijn beste vriend, ze stonden altijd samen op de wei en de laatste paar jaar ook samen in de grote stal met uitloop. Samen waren ze baas over de ruintjes. Deze zomer hebben ze samen nog heerlijk genoten op de grote wei. Geef Sam dus maar wat extra knuffels en aandacht deze week, dat zal hij nodig hebben.
Wouter had vele fans onder onze ruiters, die zijn enthousiasme deelden en zijn gevoel voor humor konden waarderen. We zullen hem heel erg missen, maar ook de fijne herinneringen koesteren aan zijn stoere jongensstreken.
Heb jij een mooie, lieve of grappige herinnering aan Wouter, die je met ons en de andere Equito ruiters wil delen? Schrijf je verhaal op met een foto of tekening en mail die naar Equito (of neem het mee naar de manege), dan kunnen we een mooi eerbetoon aan Wouter maken.

En de Winnaars zijn

Op zondag 6 oktober was het een zeer koude, maar gezellige wedstrijddag op de manege! Er werd goed gereden en de pony’s zagen er ontzettend goed uit. De jury was erg te spreken over hoe er werd gereden en kwam met goede tips voor de ruiters om mee aan de slag te gaan. De wisselbokaal voor de hoogste punten van de dag ging met 230 punten naar Isabelle Vink op Tienès!

Wisselbokaal: Isabelle Vink met Tienès

Diploma’s:
F2: Lola van der Ven, Isabelle Vink, Roberta Sullivan, Giulia van Lonkhuijzen, Imme Driessen
F4: Robin Scheffer
F6: Zoë Wagner, Senna van der Leeuw, Faye Danniel, Luka Loeb
F10: Rosalie van Pol
F12: Emily de Bock

F1: 1e Olivia Byrne met Maiti
F2: 1e Isabelle Vink met Tienès, 2e Giulia van Lonkhuijzen met Mulan
F3: 1e Frida Schenkelaars met Darwin, 2e Anna de Vries met Jambo
F4: 1e Machteld met Jambo
F5: 1e Maud van der Weerdt met Mulan
F6: 1e Luka Loeb met Nozem, 2e Senna van der Leeuw
F8 en F7: 1e Noortje Kersten met Tienès
F10 t/m F12: 1e Rosalie van Pol met Jambo

Even voorstellen: Robin

Even voorstellen: Robin

Hoi ponyfanaten! Mijn naam is Robin Simons en sinds september maak ik deel uit van het team van Equito, ik zal de komende tijd Kuni vervangen nu ze met zwangerschapsverlof gaat. Eigenlijk vind ik alles wat met paarden te maken heeft geweldig, toch is dressuur wel mijn lievelingsbezigheid. Na jarenlang heel hard geoefend te hebben rijd ik nu op het een na hoogste niveau dressuur: de Inter 2! Dat is onderdeel van de klasse Zware Tour en daar zitten alle onderdelen van de Grand Prix in, ik ben nog steeds heel hard aan het oefenen om de overstap te maken naar de allerlaatste klasse. Thuis heb ik 4 onwijs lieve paarden: twee 2-jarige hengsten, een 8-jarige merrie en mijn eerste pony die inmiddels al 18 jaar is. Ik kreeg hem toen hij 4 jaar was en we zijn samen van de klasse B dressuur naar de Inter 2 dressuur en M springen gekomen! Met mijn jonge paarden rij ik natuurlijk nog niet op dit niveau, al vind ik dat wel minstens net zo leuk. Niet alleen het opleiden van paarden, maar ook les geven vind ik superleuk om te doen. Ik heb het KNHS diploma Instructeur Wedstrijdsport Dressuur en geef al jarenlang met heel veel plezier les aan jong en oud en op bijna elk niveau. Daarnaast ben ik ook gecertificeerd Lammert Haanstra Longeerinstructeur en B/L Jurylid. Ik heb op verschillende stallen gewerkt en ben door fantastische instructeurs opgeleid, alles wat ik geleerd heb probeer ik op net zo’n goeie manier door te geven. Vragen zijn meer dan welkom, ik vind het superleuk om mijn kennis met jullie te kunnen delen!
Tot gauw in de rijbaan! Groetjes, Robin

De film van Equitlo

Om ons te presenteren aan het publiek van het Hippisch Ondernemerscongres, maakte Menno Haanstra van Ziemecommunicatie deze prachtige korte film over Equito. Deze film is tevens één van de prachtige prijzen die we gewonnen hebben als "Hippisch ondernemer van het jaar". Bovendien hebben we dankzij deze film het publiek tijdens het congres kunnen overtuigen om ons de publieksprijs toe te kennen.

Samen met de hulptroepen hadden we het scenario bedacht en uitgevoerd. Kijk hier en geniet van de film van Equito!

Even voorstellen....onze medewerkers

KuniMaaike en Axel zijn de eigenaren van de manege. Ze runnen de manege, geven les en doen allerhande werkzaamheden. Een manege runnen is veel werk ..gelukkig hoeven ze niet alles alleen te doen. Ze hebben een aantal medewerkers in dienst, die lesgeven of stalwerkzaamheden doen. Daarnaast zijn er de hulptroepen, vrijwilligers en Young Leaders die een handje helpen. Onder het kopje 'informatie, medewerkers' stellen de vaste medewerkers zich aan jullie voor.