Afscheid van Pepper

Vanochtend (donderdag 22 oktober) hebben Axel en Maaike in alle rust afscheid genomen van één van onze trouwste manegepony’s Pepper. Pepper is ruim 30 jaar oud geworden en heeft maar liefst 17 jaar lang heel veel Equito-ruiters de beginselen van het ponyrijden geleerd.
Pepper had een gezwel in en bij haar endeldarm. Aanvankelijk had ze er geen last van, maar de laatste weken vermagerde ze en was minder actief dan normaal. Afgelopen week kreeg ze ook moeite met mesten en daarom besloten Maaike en Axel in goed overleg met de dierenarts haar verder leed te besparen en rustig in te laten slapen.

Het verhaal van Pepper
Toen Maaike en Axel in 2003 de manege begonnen, hadden ze maar drie pony’s en vijf klanten. Maar als snel wilden er meer kinderen komen rijden en ging Maaike op zoek naar een lieve, betrouwbare kinderpony. Via een kennis hoorde van een fijne, ervaren schimmelmerrie van 13 jaar die te koop stond bij een manege die ging inkrimpen. Toen Maaike Pepper zag, werd ze meteen verliefd op haar prachtige kraaloogjes, maar ze had toch wat twijfels over de X-vormige achterbeentjes van de pony. Zouden die kromme beentjes wel sterk genoeg zijn om veel lessen te lopen? Maar omdat Pepper wel al ervaring had als manegepony besloot Maaike haar toch mee te nemen.
Pepper bleek een gouden pony, die wel van regelmaat en structuur hield. Zo stond ze het eerste jaar op Equito op stal altijd recht achter haar voerbak, alsof ze nog in een ‘stand’ stond. Je zag haar dus nooit achterstevoren of overdwars in haar stal staan! In de lessen was ze heel braaf, als ze maar achter een andere pony ‘in het rijtje’ mocht lopen. Bij de beginners liep ze de eerste jaren altijd achter Simba, later achter Annico op haar vaste plekje en dat vond ze helemaal prima! Zo heeft ze heel veel kleine ruitertjes enorm veel vertrouwen en plezier gegeven.
Meer ervaren ruiters hadden het moelijker met Pepper: ‘voor jezelf rijden’ lukte alleen als je als ruiter een hele goed focus had. Zodra je even niet oplette, ging ze snel achter een andere pony lopen! Het koste ook best wat tijd en moeite om Pepper nieuwe dingen als ponyspelletjes en ponyvoetbal te leren. Maar ze maakte wel een Wereldreis op de Open dag en was zelfs een prachtige Unicorn!
Zes jaar geleden wilden Maaike en Axel Pepper met pensioen sturen en ze vonden een fijn plekje voor haar met weiland, een paddock en twee shetlandpony’s als gezelschap op een stal waar autistische kinderen kwamen om met de pony’s te poetsen, te knuffelen en te wandelen. Ons leek het ideaal, maar Pepper dacht daar heel anders over. Ze deed heel bazig en gemeen naar de andere pony’s en was heel druk en ongeduldig bij de kinderen. Er zat dus niets anders op dan haar maar weer terug naar Equito te halen. Sindsdien heeft ze vooral in de beginnersles en af en toe bij de ‘minst gevorderden’ meegelopen en dat deed ze altijd met veel plezier en energie. Ook heeft ze heel veel ruiters kennis laten maken met ‘grondwerk’. Het afgelopen jaar heeft ze samen met haar vaste maatje Ukkie genoten van een luxe stal met dag en nacht vrije uitloop naar de paddock. En deze zomer heeft ze heerlijk genoten van de wei. Na ruim 17 jaar op Equito zullen we haar allemaal vreselijk missen, maar we zijn ook heel dankbaar dat zo’n fantastische pony zolang bij ons is geweest.

Update 15 oktober Corona-maatregelen Equito

Naar aanleiding van de aangescherpte Coronamaatregelen, willen we jullie even op de hoogte stellen van de regels op Ponymanege Equito.
Deze zijn gebaseerd op de richtlijnen van de Paardensportbond KNHS en branche-organisatie voor ruitersportcentra FNRS .

De paardrijlessen voor jeugd en volwassenen kunnen doorgaan. Bij het paardrijden kan iedereen 1,5 meter afstand houden. Jeugd t/m 17 jaar hoeft tijdens het sporten geen 1,5 meter afstand te houden, waardoor ook de voltigelessen gewoon door kunnen gaan.

Wel gelden de volgende maatregelen:
- Kom niet naar de manege als je corona-gerelateerd klachten hebt, of als je volgens de landelijke regels in thuisquarantaine moet. Wij moeten alle ruiters voor aanvang van de les vragen of ze gezond zijn en anders de toegang weigeren!
- Toeschouwers zijn (helaas) niet welkom. Ouders kunnen hun kinderen bij het toegangshek afzetten en weer ophalen.
- Je mag alleen komen om jouw les te rijden/ deel te nemen aan de activiteit waar je voor bent aangemeld. Kom een kwartier voor aanvang van de les en verlaat de manege weer, zodra je jouw pony op stal hebt gezet. ‘Rondhangen’ en helpen met het verzorgen van de pony’s is momenteel helaas niet mogelijk.
- Onze medewerkers/vrijwilligers hangen de zadels en hoofdstellen van de pony’s klaar bij de stal. Na afloop zadel je jouw pony af, maar laat zijn spullen bij de stal hangen. Onze medewerkers ruimen de spullen op en zorgen dat de bitten worden afgespoeld. Dit voorkomt ‘opstoppingen’ bij de zadelkamers en bij de kraantjes.
- De Young leaders activiteiten vinden op een corona-veilige manier wel plaats. Ook de Halloweenspelletjesmiddag kan (zonder publiek) plaatsvinden.
- De beide binnenruimtes/kantine-ruimtes zijn afgesloten. De wc’s zijn toegankelijk maar het advies is om zoveel mogelijk thuis naar de wc te gaan. Kom ook in je paardrijdoutfit naar de manege en kleed je niet op de manege om.
- Uiteraard gelden ook de algemene regels: hou 1,5 meter afstand, nies en hoest in je elleboog en was regelmatig je handen.
- Mochten jullie vragen of opmerkingen hebben, neem dan even contact op met de manege via email of telefoon.

We hopen op jullie begrip en rekenen op jullie medewerking, zodat de manege zo snel mogelijk weer de gezellige plek kan zijn, waar jullie lekker bij de pony’s kunnen zijn.

Met vriendelijke groet,

Axel en Maaike en alle medewerkers van team Equito

En de Winnaars zijn.....

Op zondag 27 september was er eindelijk weer eens een gezellige (en coronaproof) wedstrijddag! Na een periode van geen wedstrijden was het voor de pony’s en de deelnemers weer even wennen, maar iedereen had er weer zin in! Over het algemeen was de jury, mevrouw Lowies, erg tevreden over hoe er gereden is. Al vond ze wel dat de handhouding bij veel ruiters nog een beetje aandacht verdient. Daar gaan we dus in de lessen ook weer mee aan de slag!
De wisselbokaal voor de hoogste punten van de dag ging met 223 punten naar Céline Smink met Ventje!

Wisselbokaal: Céline Smink

Diploma’s:
F2: Felicia Ansink
F4: Sanne Bergman en Karlijn Pusthuma
F6: Linde Lakerveld
F8: Senne Post en Meret Dehne

F2: 1e Felcia Ansink met Maiti
F3: 1e Mare Roolvink met Quito, 2e Giulia van Lonkhuijzen met Darwin
F4: 1e Frida Schenkelaars met Ventje
F5: 1e Machteld Wagenaar met Jambo, 2e Liese Lohman met Piaffe
F6: 1e Céline Smink met Ventje
F7: 1e Luka Loeb met Timon, 2e Lola van der Leeuw met Maiti
F8-F13: Rosalie van Pol met Epke, 2e Senne Post met Quito

WEGAFSLUITING!

Let op: vanaf maandag 28 september t/m half november is i.v.m. werkzaamheden de Amsteldijk dicht van kleine rotonde bij de Borcht tot en met de kruising met de Kalfjeslaan bij het Klein Kalfje!
We adviseren iedereen die uit de richting Amsterdam komt, dringend om op de fiets te komen. Je kan dan met de fiets aan de hand langs de werkzaamheden. Of anders de auto te parkeren bij de Borcht en naar ons te lopen. Door-de- weeks zijn we met de auto alleen bereikbaar via de Kostverlorenweg. In het weekend is de kruising Kalfjeslaan-Amsteldijk vanuit de zuidkant wel (zeer beperkt) open.
Voor meer informatie klik hier.
Bezoekers vanuit Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel kunnen Equito het beste via de Middelpolder (Kostverlorenweg) bereiken. Hier worden ook baggerwerkzaamheden uitgevoerd. Maar tijdens de lestijden is de doorgang hier wel vrij.

Corona richtlijnen wedstrijd

Beste Allemaal

Ondanks de aangescherpte corona-regels in de veiligheidsregio Amstelland, kan de wedstrijd van zondag gelukkig wel door gaan. Wel zijn er enkele aanpassingen, zodat we ons aan de regels kunnen houden:
- We vragen jullie om per ruiter maximaal 2 volwassen toeschouwers uit te nodigen. Dit om ook bij de tribunes de 1,5 meter afstand te kunnen houden.
- Toeschouwers verzoeken we vriendelijk om niet in de stallen te komen. Onze stalgangen zijn niet zo breed. Dus willen we deze zoveel mogelijk vrij houden voor de ruiters en onze medewerkers/hulptroepen. Uiteraard zijn de bezoekers welkom op de tribunes, mist zij zelf opletten dat ze voldoende afstand van elkaar houden.
- Er zal geen bemande kantine met verkoop zijn naast de wedstrijdbaan. De ‘gele’ kantine zal dienen als wedstrijdsecretariaat.
- De bovenkantine is open om even koffie, thee, warme choco of fris te halen (let op: automaten met muntgeld). In deze kantine zijn slechts 4 zitplaatsen. Zijn deze al bezet? Haal je drankje en neem het mee naar buiten/naar de overdekte tribune.
- Na elke groep hebben we een prijsuitreiking. We verzoeken toeschouwers om na die prijsuitreiking plaats te maken voor de toeschouwers van de ruiters uit de volgende groep.
- Uiteraard gelden ook bij ons de algemene corona-maatregelen: blijf thuis bij klachten, hou 1,5 meter afstand, was regelmatig je handen, nies en hoest in je elleboog.
We snappen dat door deze richtlijnen de wedstrijd misschien iets minder ‘gezellig’ is dan normaal, maar op deze manier mag de wedstrijd wel doorgaan, dus we hopen op jullie begrip en medewerking.

Graag tot zondag!

De wedstrijdcommissie, Axel en Maaike

Even voorstellen: Iris

Hi!
Mijn naam is Iris, ik ben 25 jaar en werk vanaf maandag 3 augustus bij ponymanege Equito.
Ik ben al mijn hele leven gek op dieren, maar mijn liefde voor paarden begon toen ik 11 was en is niet meer overgegaan. Ik rijd nu al 14 jaar paard en na de opleidingen kinderopvang en paardenhouderij wil ik dan ook graag met paarden en kinderen blijven werken.
Hoop jullie gauw te ontmoeten op de manege!

Gemiste lessen door Corona-maatregelen

Naar aanleiding van het versturen van de kwartaalabonnementen van het zomerkwartaal, kregen we een aantal vragen over de gemiste lessen als gevolg van de corona-sluiting. Daarom hierbij een korte toelichting over de stappen die wij genomen hebben om iedereen te compenseren voor de noodgedwongen corona-stop.

Hier even alles op een rijtje:
- In totaal zijn we door de corona-maatregelen van de overheid zeven weken gedwongen gesloten geweest.
- Van die zeven weken, hebben we er in het vorige kwartaal (2e kwartaal) al vier niet in rekening gebracht. Blijven er dus drie lessen over, die wel gefactureerd, maar niet gereden zijn.
- Om hiervoor te compenseren hebben alle ruiters in mei en juni, voorafgaand aan hun les een kwartier praktische theorie les gehad. Ze hebben dus naast hun uur rijden, twee maanden lang een kwartier extra les gehad.
- Dit zomerkwartaal (3e kwartaal) hebben we net als alle andere zomerkwartalen in voorgaande jaren, negen weken in rekening gebracht (i.p.v. 13). Normaal zijn we in de zomer ook vier weken dicht. Dit jaar zijn we maar twee weken dicht. De overige twee weken mag iedereen komen rijden, maar deze twee weken zijn dus niet in rekening gebracht.

Hiermee hebben we geprobeerd iedereen zo goed mogelijk tegemoet te komen en niemand ten onrechte te laten betalen. Mochten er naar aanleiding hiervan nog vragen zijn, aarzel niet om even contact met Maaike of Axel op te nemen.

Coronamaatregelen 1 juli

Welkom om ponymanege Equito!

Met de versoepeling van de corona-regels is gelukkig iedereen weer welkom op de manege! Wel willen we jullie vragen je aan onderstaande regels en richtlijnen te houden, zodat iedereen zich welkom en veilig kan voelen op Equito:

1. Algemende hygieneregels van het RIVM
• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
• Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
• Vermijd drukte.
• Was vaak je handen.

2. Er mag weer lekker in de binnenbak gereden worden. Uiteraard zorgen we met de open deuren en de ‘open nok ventilatie’ voor voldoende frisse lucht!

3. Toeschouwers zijn welkom tijdens manegelessen. Zij dienen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. In verband met de beperkte ruimte in de stalgangen, willen we hen vriendelijk verzoeken om buitenom naar de tribunes bij de achterbak te lopen.

4. In de kantine en het leslokaaltje is maar beperkt ruimte beschikbaar en alleen op de plekken waar stoelen staan. Zijn alle aangewezen plekken bezet? Pak je consumptie en ga lekker naar buiten!

5. Hulptroepen zijn als vanouds welkom om te komen helpen op stal.

6. Tijdens het sporten hoeft er door niemand 1,5 meter afstand gehouden te worden. Voor en na het sporten moeten volwassenen dit wel (dus ook op stal en op het buitenterrein).

7. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden.

8. Jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden, de 1,5 meter tussen jongeren en volwassenen blijft wel van kracht.

9. Ondersteuning door de instructeur/trainer bij het veilig uitoefenen van de sport is mogelijk bij alle leeftijdsgroepen.

10. Volg de aanwijzingen van het personeel op. Bij hen kan je ook terecht voor vragen. Zijn er bijzonderheden? Neem even contact op met Maaike of Axel!

We wensen jullie allemaal weer heel veel plezier met de pony’s!

Team ponymanege Equito

Heel erg bedankt!

Hierbij willen we iedereen bedanken voor alle hartverwarmende mailtjes en mooie ponytekeningen, die we de afgelopen weken hebben gekregen. Ook zijn we heel blij met en dankbaar voor alle reeds betaalde lesgelden en met de extra sponsoring die we van sommige klanten hebben mogen ontvangen.
We gaan ons uiterste best doen om alle pony’s fit te houden, zodat ze straks allemaal weer voor jullie klaar staan! We proberen iedereen op de hoogte te houden van het wel-en-wee van alle pony’s via onze facebookpagina en via Instagram.
We wensen jullie allemaal een goede gezondheid in deze rare tijden en hopelijk tot binnenkort op Equito!
Groetjes van Djinny, Ventje, Darwin, Balou, Mulan, Tienès, Sammy, Wacker, Annico, Quito, Nozem, Pablo, Jambo, Timon, Piaffe, Pinto, Frodo, Nola, Maiti, Apart, Gabber, Epke, Dirkl Vjesta, Ukkie, Pepper, Lytske, Maerijn, Gozer, Pica en Pumba en het Equito-team.
p.s. vergeet allemaal niet een mooie tekening op te sturen van en voor jouw lievelingspony! Onder de inzendingen verloten we een privéles van Myrthe en een freestyle-les van Maaike, als we straks weer open zijn!

Axel maaike en Tienes 1

Volg ons op facebook en instagram

Nu de manege gesloten is in verband met de corona maatregelen, snappen we dat jullie de manege en de pony's heel erg missen. Via Facebook en Instagram, geven we jullie een dagelijkse update over hoe het met de pony's gaat, geven we je ruitertips voor thuis en geven we leuke ideeën over hoe je toch met paarden en pony's bezig kan zijn.
Veel sterkte allemaal thuis en hopelijk zien we elkaar weer snel op Equito.

Corona-virus en dierenwelzijn

Ponymanege Equito is net als andere sportaccomodaties gesloten. Alle groepsactiviteiten en lessen e.d. gaan uiteraard niet door. Klanten en bezoekers mogen helaas niet komen. Maar wij zijn als paardeneigenaren ook verantwoordelijk voor het welzijn van onze pony's. Die hebben, om fit en gezond te blijven, dagelijkse verzorging en veel beweging nodig. Pony's van de één op de ander dag op rust zetten is schadelijk voor hun gezondheid. Ze kunnen nu (nog) niet de wei op en alleen in de paddock staan is niet voldoende voor dieren die volop in het werk staan.
Daarom mogen paardenbedrijven heel beperkt mensen inzetten om de manege-eigenaren en personeel te assisteren bij de verzorging en het beweging geven van de paarden.
Op dit moment worden we dus bijgestaan door een klein team van vaste vrijwilligers die allemaal 16+ zijn en bij de ver-gevorderden rijden.
Uiteraard nemen we hierbij alle sociale en hygiëne-maatregelen in acht. We hebben heel veel lieve berichtjes gehad van allerlei mensen die ons willen helpen. Hier kunnen en mogen we dus helaas niet op in gaan. We hopen op jullie begrip en houden jullie op de hoogte van hoe het met de pony's gaat.

En de winnaars zijn......

En de Winnaars zijn

Op zondag 8 december was het een koude, maar gezellige en geslaagde wedstrijddag! Ondanks de kou zagen de pony’s en ruiters er stralend uit. Er zijn wisselende punten gescoord, maar over het algemeen was de jury erg tevreden over hoe er gereden is. De wisselbokaal voor de hoogste punten van de dag ging met een monsterscore van 239 punten naar Sanne Bergman met Quito!

Wisselbokaal: Sanne Bergman met Quito

Diploma’s:
F2: Isja Sibenius Trip
F4: Machteld Wagenaar
F6: Tamsin Reijnaert, Juliette Schouten, Jip Smit, Noa Högeman
F8: Noortje Kersten

F1 & F2: 1e Lotje Hilterman, 2e Isja Sibenus Trip, 3e Anne Jet Zoer
F3: 1e Sanne Bergman, 2e Maria Rasker
F4: 1e Machteld Wagenaar
F5: 1e Maud van der Weerdt
F6: 1e Jip Smit, 2e Tamsin Reijnaert
F7: 1e Luka Loeb
F8: 1e Meret Dehne
F9-F13: 1e Djinn Erkamp

Even voorstellen: Gabber

Hoi, mijn naam is Gabber!

Ik ben een prachtige grote zwarte Duitse Rijpony van 4 jaar oud, een echte ‘Black Beauty’ dus! Ik ben nog maar net op de manege en moet dus nog even wennen. Ik ben heel nieuwsgierig en gek op aandacht. Ik ben al goed ‘zadelmak’, maar het vak van manegepony moet ik nog wel helemaal leren. Daarom zal ik in het begin alleen met de wat meer gevorderde ruiters rijden. Ik hoop snel met jullie kennis te maken en alle leuke ponyspelletjes te leren, dat lijkt mij echt heel tof!

Afscheid van Wouter

Op maandag 4 november hebben Maaike en Axel afscheid genomen van een heel bijzondere pony, onze stoere Haf Wouter. Naast ouderdomskwaaltjes, had hij begin september een ernstige peesblessure opgelopen, die onherstelbaar bleek en hem chronisch pijn in zijn benen bezorgde. Hij is ruim 22 jaar oud geworden, waarvan hij meer dan 16 jaar op Equito heeft doorgebracht.
Hij was brutaal, eigenwijs, grappig en slim. Hij was gek op ponyspelletjes (vooral voetbal), springen, crossen en buitenrijden. Als jij enthousiast was, was hij het ook. Maar hij kon het ook duidelijk laten merken als hij het ergens niet mee eens was. Zo zullen we zijn verontwaardigde hinnik missen, als de andere pony’s op buitenrit gingen en hij niet mee mocht.
Sammy is en was zijn beste vriend, ze stonden altijd samen op de wei en de laatste paar jaar ook samen in de grote stal met uitloop. Samen waren ze baas over de ruintjes. Deze zomer hebben ze samen nog heerlijk genoten op de grote wei. Geef Sam dus maar wat extra knuffels en aandacht deze week, dat zal hij nodig hebben.
Wouter had vele fans onder onze ruiters, die zijn enthousiasme deelden en zijn gevoel voor humor konden waarderen. We zullen hem heel erg missen, maar ook de fijne herinneringen koesteren aan zijn stoere jongensstreken.
Heb jij een mooie, lieve of grappige herinnering aan Wouter, die je met ons en de andere Equito ruiters wil delen? Schrijf je verhaal op met een foto of tekening en mail die naar Equito (of neem het mee naar de manege), dan kunnen we een mooi eerbetoon aan Wouter maken.

En de Winnaars zijn

Op zondag 6 oktober was het een zeer koude, maar gezellige wedstrijddag op de manege! Er werd goed gereden en de pony’s zagen er ontzettend goed uit. De jury was erg te spreken over hoe er werd gereden en kwam met goede tips voor de ruiters om mee aan de slag te gaan. De wisselbokaal voor de hoogste punten van de dag ging met 230 punten naar Isabelle Vink op Tienès!

Wisselbokaal: Isabelle Vink met Tienès

Diploma’s:
F2: Lola van der Ven, Isabelle Vink, Roberta Sullivan, Giulia van Lonkhuijzen, Imme Driessen
F4: Robin Scheffer
F6: Zoë Wagner, Senna van der Leeuw, Faye Danniel, Luka Loeb
F10: Rosalie van Pol
F12: Emily de Bock

F1: 1e Olivia Byrne met Maiti
F2: 1e Isabelle Vink met Tienès, 2e Giulia van Lonkhuijzen met Mulan
F3: 1e Frida Schenkelaars met Darwin, 2e Anna de Vries met Jambo
F4: 1e Machteld met Jambo
F5: 1e Maud van der Weerdt met Mulan
F6: 1e Luka Loeb met Nozem, 2e Senna van der Leeuw
F8 en F7: 1e Noortje Kersten met Tienès
F10 t/m F12: 1e Rosalie van Pol met Jambo

Even voorstellen: Robin

Even voorstellen: Robin

Hoi ponyfanaten! Mijn naam is Robin Simons en sinds september maak ik deel uit van het team van Equito, ik zal de komende tijd Kuni vervangen nu ze met zwangerschapsverlof gaat. Eigenlijk vind ik alles wat met paarden te maken heeft geweldig, toch is dressuur wel mijn lievelingsbezigheid. Na jarenlang heel hard geoefend te hebben rijd ik nu op het een na hoogste niveau dressuur: de Inter 2! Dat is onderdeel van de klasse Zware Tour en daar zitten alle onderdelen van de Grand Prix in, ik ben nog steeds heel hard aan het oefenen om de overstap te maken naar de allerlaatste klasse. Thuis heb ik 4 onwijs lieve paarden: twee 2-jarige hengsten, een 8-jarige merrie en mijn eerste pony die inmiddels al 18 jaar is. Ik kreeg hem toen hij 4 jaar was en we zijn samen van de klasse B dressuur naar de Inter 2 dressuur en M springen gekomen! Met mijn jonge paarden rij ik natuurlijk nog niet op dit niveau, al vind ik dat wel minstens net zo leuk. Niet alleen het opleiden van paarden, maar ook les geven vind ik superleuk om te doen. Ik heb het KNHS diploma Instructeur Wedstrijdsport Dressuur en geef al jarenlang met heel veel plezier les aan jong en oud en op bijna elk niveau. Daarnaast ben ik ook gecertificeerd Lammert Haanstra Longeerinstructeur en B/L Jurylid. Ik heb op verschillende stallen gewerkt en ben door fantastische instructeurs opgeleid, alles wat ik geleerd heb probeer ik op net zo’n goeie manier door te geven. Vragen zijn meer dan welkom, ik vind het superleuk om mijn kennis met jullie te kunnen delen!
Tot gauw in de rijbaan! Groetjes, Robin

De film van Equitlo

Om ons te presenteren aan het publiek van het Hippisch Ondernemerscongres, maakte Menno Haanstra van Ziemecommunicatie deze prachtige korte film over Equito. Deze film is tevens één van de prachtige prijzen die we gewonnen hebben als "Hippisch ondernemer van het jaar". Bovendien hebben we dankzij deze film het publiek tijdens het congres kunnen overtuigen om ons de publieksprijs toe te kennen.

Samen met de hulptroepen hadden we het scenario bedacht en uitgevoerd. Kijk hier en geniet van de film van Equito!

Even voorstellen....onze medewerkers

KuniMaaike en Axel zijn de eigenaren van de manege. Ze runnen de manege, geven les en doen allerhande werkzaamheden. Een manege runnen is veel werk ..gelukkig hoeven ze niet alles alleen te doen. Ze hebben een aantal medewerkers in dienst, die lesgeven of stalwerkzaamheden doen. Daarnaast zijn er de hulptroepen, vrijwilligers en Young Leaders die een handje helpen. Onder het kopje 'informatie, medewerkers' stellen de vaste medewerkers zich aan jullie voor.