We beginnen weer !

De pony's hebben de afgelopen weken heerlijk vakantie gehad op de grote wei en zijn er weer helemaal klaar voor. Vanaf maandag 19 augustus gaan de lessen weer van start. Dus als je toevallig dan nog wel op vakantie bent, laat het ons dan even weten. Dan kunnen we daar rekening mee houden met het indelen van de pony's. Ook beginnen we op maandag 19 juli met het ponykamp. Het ponykamp begint om 9 uur 's ochtends en is iedere dag om 15:30 uur afgelopen.

Mocht je na de zomer niet meer op je huidige tijd kunnen rijden, geef dit dan tijdig aan ons door, dan gaan we proberen een nieuwe passende lestijd voor je regelen.

En de winnaars zijn.....

Op zondag 23 juni was het een zomerse wedstrijddag op de manege! Ondanks de warmte zette iedereen zijn beste beentje voor tijdens de proeven.
Naast allemaal F1 ruiters, hebben ook een aantal Young Leaders hun debuut gemaakt als voorlezer of schrijver. De schrijvers kregen kramp in hun vingers van de vele tips en tops die zij op de protocollen hebben geschreven. Met deze aandachtspunten kunnen de ruiters in de lessen weer aan de slag.
Wisselbokaal: Nadine Koch op Wouter met maar liefst 246 punten!

Diploma’s:
F2: Nadine Koch en Eloisa Hené
F4: Sophia Hené en Fiene van den Berg
F6: Norah Visser en Lola van der Leeuw
F12: Meike Schoones

F1: 1e Isabelle Vink met Ventje,
2e Felicia Ansink met Maiti
F2: 1e Nadine Koch met Wouter
F3: 1e Mika Schilt met Ventje
F4: 1e Fiene van den Berg met Sammy
F5: 1e Linde Lakerveld met Nola
F6: 1e Luka Loeb met Nozem,
2e Senna van der Leeuw met Frodo,
3e Norah Visser met Ventje
F7 en F8: 1e Meret Dehne met Mulan
F11 en F12: 1e Meike Schoones met Piaffe
F13: 1e Jaimie Slingerland met Darwin

Springcursussen

Basiscursus springen
Als je gek bent op springen, dan is dit echt iets voor jou. Je oefent de ‘verlichte zit’ en leert verschillende soorten hindernissen springen, zoals een ‘kruisje’, ‘stijlsprong’ en een ‘in-uitje’. De cursus is geschikt voor ruiters vanaf ‘minst gevorderd’ en vindt plaats op woensdag 26 juni, 3 en 10 juli van 14:30 tot 15:45 uur. Deelname kost € 75,-

Cursus parcoursspringen
Op 21 en 28 juni en 5 juli kunnen (half)gevorderde ruiters met springervaring meedoen met de minicursus Parcours springen. Tijdens de cursus oefen je met het springen van verschillende soorten hindernissen als “stijlsprong”, “oxer”, “tripple bar” en “sloot”. En je oefent in het goed rijden van ‘lijntjes’ naar de verschillende hindernissen. Zo werken jullie toe naar het springen van echte springparcoursen. Tijdens de laatste les wordt er een officieel FNRS-springparcours gereden voor promotiepunten. De cursus is van 18:00 uur tot 19:30 uur en deelname kost € 85,-.

Freestyletraining ‘loswerken’

Voor iedereen die paarden echt goed willen begrijpen en op een meer natuurlijke manier met ze willen samenwerken, organiseer Maaike op vrijdag 21 en 28 juni en 5 juli een cursus ‘loswerken’. Je leert door middel van lichaamstaal een pony aansturen, zoals paarden dat in de kudde onderling ook doen. De cursus is van 19:30 tot 21:30 en kost € 90,- inclusief cursusmateriaal.

Hulptroepjesmiddag

Op zaterdag 22 juni kan je leren hoe je een goede ‘hulptroep’ wordt. Je leert opstrooien, pony’s voeren, met een pony wandelen en nog veel meer. De Young Leaders laten je zien hoe leuk en gezellig het is om op de manege te helpen. De middag duurt van 13:00 tot 16:00 uur en kost € 10,-. Iedereen kan meedoen! Wel vooraf even aanmelden bij jouw instructeur of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spelletjesmiddag

Alle ruiters en ponyvriendjes van Equito dagen we uit om samen met de pony’s allerlei leuke spelletjes te doen als ringsteken, estafette-race, uitmestspel’ barrelrace. We beginnen op zaterdag 29 juni om 11:30 uur en rond 14:00 uur zijn de winnaars bekend. Deelname kost € 20,-. Neem zelf een lunchpakketje mee, wij zorgen voor drinken en wat lekkers.

De film van Equitlo

Om ons te presenteren aan het publiek van het Hippisch Ondernemerscongres, maakte Menno Haanstra van Ziemecommunicatie deze prachtige korte film over Equito. Deze film is tevens één van de prachtige prijzen die we gewonnen hebben als "Hippisch ondernemer van het jaar". Bovendien hebben we dankzij deze film het publiek tijdens het congres kunnen overtuigen om ons de publieksprijs toe te kennen.

Samen met de hulptroepen hadden we het scenario bedacht en uitgevoerd. Kijk hier en geniet van de film van Equito!

Even voorstellen....onze medewerkers

KuniMaaike en Axel zijn de eigenaren van de manege. Ze runnen de manege, geven les en doen allerhande werkzaamheden. Een manege runnen is veel werk ..gelukkig hoeven ze niet alles alleen te doen. Ze hebben een aantal medewerkers in dienst, die lesgeven of stalwerkzaamheden doen. Daarnaast zijn er de hulptroepen, vrijwilligers en Young Leaders die een handje helpen. Onder het kopje 'informatie, medewerkers' stellen de vaste medewerkers zich aan jullie voor.