Start lessen jeugdruiters: Belangrijke info !

Vanaf maandag 4 mei zijn kinderen (t/m 12 jaar) en jeugdruiters (t/m 18 jaar) weer welkom om naar de manege te komen voor hun vaste ponyrijles. Omdat we heel voorzichtig moeten zijn i.v.m. het corona-virus, gaat alles wel een beetje anders dan anders…
Lees dus onderstaande info heel goed door en houdt je aan alle maatregelen, zodat jullie weer plezier kunnen hebben samen met de pony’s.
Omdat we alleen les mogen geven in de buitenlucht (en dus geen gebruik kunnen maken van de binnenbak) en zo min mogelijk bezoekers tegelijk mogen ontvangen, kunnen we geen dubbele lessen draaien. De lestijden zijn hierdoor aangepast. Let dus goed op hoe laat je op de manege verwacht wordt! De aangepaste lestijden heb je per email ontvangen en zijn ook terug te vinden in de bijlage die je hier kunt lezen.

Specifieke veiligheidsregels voor ruiters
- De manege is alleen geopend voor kinderen t/m 12 jaar en voor jeugdruiters van 13 t/m 18 jaar.
- kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van jouw paardrijles aan op de manege en ga uiterlijk 15 minuten na afloop van jouw les naar huis. Je bent dus alleen welkom voor jouw reguliere les. Je mag dus (helaas) niet langer op de manege blijven. Je kunt dus voorlopig nog even niet meehelpen met het verzorgen van de pony’s.
- Kom in je eigen rijkleding naar de manege. Dus zorg dat je jouw cap, laarzen/chaps e.d. al aan hebt als je naar ons toe komt. Omkleden op de manege is niet toegestaan. Er zijn geen leencaps en leenlaarzen e.d. beschikbaar!
- Draag tijdens je verblijf op de manege zo veel mogelijk jouw eigen paardrijdhandschoentjes.
- Ouders/verzorgers en toeschouwers hebben geen toegang tot het manegeterrein. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de paardrijles van de kinderen.
- Ouders van jongere kinderen kunnen hun kinderen afzetten bij het toegangshek. Direct voor de manege zijn voldoende parkeerplaatsen voor kort parkeren aanwezig om de kinderen veilig te kunnen afzetten/ophalen. Alleen bij starterslessen (privélesen) voor beginnende ruiters mag één begeleider uit hetzelfde huishouden mee het terrein op.
- Bij de ingang van de manege wordt je opgevangen door een medewerker van Equito. Alle medewerkers zijn te herkennen aan een geel hesje. Je mag dus NIET zelf de stal in gaan! De medewerker vertelt je op welke pony je mag rijden en wanneer je naar deze pony toe mag gaan. Alle pony’s staan al klaar voor jullie en zijn al opgezadeld (voor beginners/minstgevorderd) of hebben hun spullen voor hun stal klaar liggen. Je wordt geroepen als je met de pony naar de bak mag komen.
- Na de les zet je de pony weer op stal en laat hem hier staan met zijn zadel en hoofdstel in en de teugel achter de beugel. De medewerkers zorgen ervoor dat de pony wordt afgezadeld en zijn spullen worden opgeruimd. Je verlaat daarna de stallen via de zijdeur/ de achterdeur en gaat na afloop van de les direct naar huis.
- Houdt je aan de looproutes en aan de aanwijzingen van de medewerkers!

Algemene veiligheidsregels voor iedereen
- Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop
- blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
- blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten;
- blijft thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact;
- houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar);
- hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
- ga voordat je naar de manege vertrekt thuis naar het toilet;
- was voor je training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;
- was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie;
- vermijd het aanraken van je gezicht;
- schud geen handen;

0verige activiteiten
Ponymanege Equito organiseert geen paardensportactiviteiten voor volwassen vanaf 19 jaar tot ten minste 19 mei 2020. Er vinden op onze accommodaties geen georganiseerde evenementen en wedstrijden plaats.
Op dit moment kunnen extra activiteiten zoals Ponykampen en het Young Leaders Program, waarbij kinderen uit verschillende groepen bij elkaar komen en langduriger op de manege aanwezig zijn, helaas nog niet plaatsvinden. Als hier door versoepeling van de maatregelen op termijn verandering in komt, zullen zij dit uiteraard aan de betrokken ruiters en hun ouders melden.
Voor Young Leaders geldt dat er normaal in het zomerkwartaal geen activiteiten voor hen zijn. We zullen (als de corona-maatregelen dit toestaan) in het zomerkwartaal wel Young Leaders bijeenkomsten organiseren, zonder hiervoor te factureren ter compensatie van de YLP-bijeenkomsten die nu (nog) niet door kunnen gaan.

Corona Update 29 april: Goed nieuws!

Goed nieuws voor onze jeugdruiters: We hebben toestemming van de gemeente om weer open te gaan, mits we aan alle veiligheidsprotocollen van de veiligheidsregio en NOC/NSF kunnen voldoen.
We hebben hiervoor een plan klaarliggen en moeten dit nu in de praktijk verder uitwerken, zodat we aan alle eisen kunnen voldoen en iedereen goed op de hoogte is van de voorwaarden waaronder er gesport kan worden.
Eind van de week ontvangen jullie per email allemaal een uitgebreide toelichting. Op maandag 4 mei openen we onze deuren. Ook op dinsdag 5 mei zullen we open zijn om de jeugdruiters van de dinsdag te kunnen ontvangen. Tot snel allemaal!

Corona Udate 25 april

Beste ouders en ruiters,

Naar aanleiding van de persconferentie hadden wij gehoopt direct vanaf woensdag 28 april weer aangepast open te kunnen voor onze jeugdruiters t/m 18 jaar. De gemeente Amstelveen vereist echter van iedere sportaanbieder een plan van aanpak voor een corona-veilige sportomgeving voor sporters, vrijwilligers en medewerkers.
Uiteraard hebben wij direct, in samenspraak met NOC/NSF, het RIVM, de paardensportbond KNHS en de brancheorganisatie voor Ruitersportcentra FNRS een plan gemaakt dat we inmiddels ook bij de gemeente hebben aangeleverd. Dit plan moet echter eerst goedgekeurd worden door de gemeente voordat wij onze deuren (aangepast) mogen openen voor kinderen t/m 12 jaar en jeugdruiters van 13 t/m 18 jaar.
Aangezien de gemeente de komende dagen niet bereikbaar is (weekend en Koningsdag), zullen we onze heropeningsdatum helaas moeten uitstellen.

Uiteraard zullen wij iedereen direct op de hoogte stellen zodra we weten wanneer we open kunnen.
Let op: ook na goedkeuring door de gemeente kunnen we (in ieder geval tot 19 mei) alleen de lessen hervatten voor kinderen en jeugdruiters t/m 18 jaar. Zij zullen alleen op hun reguliere lestijd naar de manege kunnen komen. Overige activiteiten als ponykampdagen en Young Leaders bijeenkomsten zijn vooralsnog niet toegestaan.
Voor aanvang van de lessen ontvangt iedereen nog een uitgebreide mail met voorschriften en richtlijnen. We vragen jullie deze goed door te nemen en de richtlijnen te volgen. We hopen hierbij op jullie medewerking en begrip.

Het spijt ons (en de pony’s) heel erg dat het allemaal wat langer duurt dan we hadden gehoopt, maar we doen er alles aan om jullie zo snel én zo veilig mogelijk weer van dienst te kunnen zijn.

Met vriendelijke groet namens ons hele team,

Axel en Maaike

Corona Update 21 april

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op dinsdag 21 april zijn de KNHS en FNRS in overleg over wat de nieuwe maatregelen betekenen voor de paardensport. Belangrijkste wijziging op de huidige maatregelen is dat na 28 april 2020 kinderen t/m 12 jaar weer buiten en in teamverband mogen sporten. Jeugd van 13 t/m 18 jaar krijgen ook meer ruimte om buiten te sporten, maar moeten hierbij wel minimaal 1,5 meter afstand houden. Dit lijkt goed nieuws voor met name maneges waar een groot deel van de ruiters jonger is dan 19 jaar. De komende dagen werken de KNHS en FNRS gezamenlijke richtlijnen uit hoe we hier invulling aan kunnen geven. Uiterlijk vrijdag komen we met een update. (bron FNRS)

Uiteraard wil Ponymanege Equito graag op een corona-veilige manier weer (aangepast) open voor onze jeugdruiters. Momenteel zijn we druk bezig om uit te vinden wat wél en wat niet mag onder deze versoepeling, zodat we als we straks weer (aangepast) open zijn de veiligheid van onze ruiters, maar ook van onze medewerkers en vrijwilligers kunnen garanderen. Wij moeten hiervoor wachten op de richtlijnen van de KNHS en FNRS, maar ook van de gemeente Amstelveen. Zodra er meer duidelijkheid is, zullen we alle ruiters een mail sturen. Hopelijk tot snel!

Corona Update

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op dinsdag 21 april zijn de KNHS en FNRS in overleg over wat de nieuwe maatregelen betekenen voor de paardensport. Belangrijkste wijziging op de huidige maatregelen is dat na 28 april 2020 kinderen t/m 12 jaar weer buiten en in teamverband mogen sporten. Jeugd van 13 t/m 18 jaar krijgen ook meer ruimte om buiten te sporten, maar moeten hierbij wel minimaal 1,5 meter afstand houden. Dit lijkt goed nieuws voor met name maneges waar een groot deel van de ruiters jonger is dan 19 jaar. De komende dagen werken de KNHS en FNRS gezamenlijke richtlijnen uit hoe we hier invulling aan kunnen geven. Uiterlijk vrijdag komen we met een update. (bron FNRS)

Uiteraard wil Ponymanege Equito graag op een corona-veilige manier weer (aangepast) open voor onze jeugdruiters. Momenteel zijn we druk bezig om uit te vinden wat wél en wat niet mag onder deze versoepeling, zodat we als we straks weer (aangepast) open zijn de veiligheid van onze ruiters, maar ook van onze medewerkers en vrijwilligers kunnen garanderen. Wij moeten hiervoor wachten op de richtlijnen van de KNHS en FNRS, maar ook van de gemeente Amstelveen. Zodra er meer duidelijkheid is, zullen we alle ruiters een mail sturen. Hopelijk tot snel!

Update Corona

Beste ruiters (en ouders)

We snappen dat jullie allemaal, net als Tjalling (zie foto hieronder), haast niet kunnen wachten om weer naar de manege te komen. Maar voor de gezondheid van iedereen in Nederland, moeten we net als alle ander sportclubs, helaas nog langer gesloten blijven (in ieder geval tot 26 april).
We zijn nu aan het kijken hoe we jullie de komende tijd toch op afstand in contact kunnen houden met de pony’s en wat we tijdens en na de crisis voor jullie kunnen betekenen:

- We houden jullie dagelijks op de hoogte via Facebook en Instagram. Hier proberen we ook regelmatig kennis- en doe-dingen op te zetten, zodat jullie thuis toch ook jullie ponykennis kunnen vergroten.
- we proberen een live-vragenuurtje te organiseren op de vrijdagmiddag. Zodra we weten hoe we dit het beste kunnen organiseren, ontvangen alle ruiters hierover een mail.
- We maken alvast plannen voor een leuke Open Dag “Ponypret” na de zomervakantie. De “Olympische” Open Dag verschuiven we, net als de echte Olympische spelen naar volgend jaar.
- Voor de Young Leaders zijn we een hele leuke YLP-badge voor thuis aan het voorbereiden. Zij ontvangen hierover zeer binnenkort een email.
- Hebben jullie zelf vragen of ideeën hoe we jullie op afstand nog beter van dienst kunnen zijn! Laat het ons weten!
- Vergeet niet een mooie tekening voor je lievelingspony te maken. Onder de inzendingen verloten we een privéles en een freestyle-les voor als we weer open zijn!

tjalling

Heel erg bedankt!

Hierbij willen we iedereen bedanken voor alle hartverwarmende mailtjes en mooie ponytekeningen, die we de afgelopen weken hebben gekregen. Ook zijn we heel blij met en dankbaar voor alle reeds betaalde lesgelden en met de extra sponsoring die we van sommige klanten hebben mogen ontvangen.
We gaan ons uiterste best doen om alle pony’s fit te houden, zodat ze straks allemaal weer voor jullie klaar staan! We proberen iedereen op de hoogte te houden van het wel-en-wee van alle pony’s via onze facebookpagina en via Instagram.
We wensen jullie allemaal een goede gezondheid in deze rare tijden en hopelijk tot binnenkort op Equito!
Groetjes van Djinny, Ventje, Darwin, Balou, Mulan, Tienès, Sammy, Wacker, Annico, Quito, Nozem, Pablo, Jambo, Timon, Piaffe, Pinto, Frodo, Nola, Maiti, Apart, Gabber, Epke, Dirkl Vjesta, Ukkie, Pepper, Lytske, Maerijn, Gozer, Pica en Pumba en het Equito-team.
p.s. vergeet allemaal niet een mooie tekening op te sturen van en voor jouw lievelingspony! Onder de inzendingen verloten we een privéles van Myrthe en een freestyle-les van Maaike, als we straks weer open zijn!

Axel maaike en Tienes 1

Volg ons op facebook en instagram

Nu de manege gesloten is in verband met de corona maatregelen, snappen we dat jullie de manege en de pony's heel erg missen. Via Facebook en Instagram, geven we jullie een dagelijkse update over hoe het met de pony's gaat, geven we je ruitertips voor thuis en geven we leuke ideeën over hoe je toch met paarden en pony's bezig kan zijn.
Veel sterkte allemaal thuis en hopelijk zien we elkaar weer snel op Equito.

Corona maatregelen: Equito gesloten

Beste ruiters en ouders,
Jullie hebben het vast al op het nieuws gehoord: Als gevolg van de uitspraak van de minister Bruins tijdens de persconferentie van 15 maart moeten manegebedrijven tot 6 april 2020 de manegelessen afgelasten.
Ook Equito zal nu haar deuren sluiten in het belang van ieders gezondheid. De manege is dus in ieder geval gesloten tot 6 april en alle lessen en activiteiten in deze periode gaan niet door.
Uiteraard zullen wij met het team alles op alles zetten om goed voor alle pony’s te zorgen, zodat zij de verzorging en beweging krijgen die ze nodig hebben om fit en gezond te blijven.
We zullen jullie regelmatig via onze Social Media kanalen een update geven van hoe het gaat met de pony’s. En net als op school zullen we proberen jullie ‘les op afstand’ te geven. Hou ons dus in de gaten voor:
- Updates over de pony’s
- Ruiterfitness voor thuis
- Tips- en tops voor goed paardrijden
- Leuke verhaaltjes van hulptroepen en ruiters over hun avonturen op Equito
Wij zorgen goed voor de pony’s, zorgen jullie alsjeblieft goed voor jezelf en voor elkaar. Dan zien we elkaar hopelijk snel weer en kunnen we samen met de pony’s weer heel veel plezier hebben.
Groetjes van Axel en Maaike en alle medewerkers

Corona-virus en dierenwelzijn

Ponymanege Equito is net als andere sportaccomodaties gesloten. Alle groepsactiviteiten en lessen e.d. gaan uiteraard niet door. Klanten en bezoekers mogen helaas niet komen. Maar wij zijn als paardeneigenaren ook verantwoordelijk voor het welzijn van onze pony's. Die hebben, om fit en gezond te blijven, dagelijkse verzorging en veel beweging nodig. Pony's van de één op de ander dag op rust zetten is schadelijk voor hun gezondheid. Ze kunnen nu (nog) niet de wei op en alleen in de paddock staan is niet voldoende voor dieren die volop in het werk staan.
Daarom mogen paardenbedrijven heel beperkt mensen inzetten om de manege-eigenaren en personeel te assisteren bij de verzorging en het beweging geven van de paarden.
Op dit moment worden we dus bijgestaan door een klein team van vaste vrijwilligers die allemaal 16+ zijn en bij de ver-gevorderden rijden.
Uiteraard nemen we hierbij alle sociale en hygiëne-maatregelen in acht. We hebben heel veel lieve berichtjes gehad van allerlei mensen die ons willen helpen. Hier kunnen en mogen we dus helaas niet op in gaan. We hopen op jullie begrip en houden jullie op de hoogte van hoe het met de pony's gaat.

Zomerponykampen volgeboekt

De ponykampen in de zomervakantie zitten al volgeboekt. Je kan je nog wel aanmelden voor het ponykamp in de voorjaarsvakantie en in in de meivakantie.
Lees voor meer informatie hierover in de nieuwsbrief.

En de winnaars zijn......

En de Winnaars zijn

Op zondag 8 december was het een koude, maar gezellige en geslaagde wedstrijddag! Ondanks de kou zagen de pony’s en ruiters er stralend uit. Er zijn wisselende punten gescoord, maar over het algemeen was de jury erg tevreden over hoe er gereden is. De wisselbokaal voor de hoogste punten van de dag ging met een monsterscore van 239 punten naar Sanne Bergman met Quito!

Wisselbokaal: Sanne Bergman met Quito

Diploma’s:
F2: Isja Sibenius Trip
F4: Machteld Wagenaar
F6: Tamsin Reijnaert, Juliette Schouten, Jip Smit, Noa Högeman
F8: Noortje Kersten

F1 & F2: 1e Lotje Hilterman, 2e Isja Sibenus Trip, 3e Anne Jet Zoer
F3: 1e Sanne Bergman, 2e Maria Rasker
F4: 1e Machteld Wagenaar
F5: 1e Maud van der Weerdt
F6: 1e Jip Smit, 2e Tamsin Reijnaert
F7: 1e Luka Loeb
F8: 1e Meret Dehne
F9-F13: 1e Djinn Erkamp

Even voorstellen: Gabber

Hoi, mijn naam is Gabber!

Ik ben een prachtige grote zwarte Duitse Rijpony van 4 jaar oud, een echte ‘Black Beauty’ dus! Ik ben nog maar net op de manege en moet dus nog even wennen. Ik ben heel nieuwsgierig en gek op aandacht. Ik ben al goed ‘zadelmak’, maar het vak van manegepony moet ik nog wel helemaal leren. Daarom zal ik in het begin alleen met de wat meer gevorderde ruiters rijden. Ik hoop snel met jullie kennis te maken en alle leuke ponyspelletjes te leren, dat lijkt mij echt heel tof!

Afscheid van Wouter

Op maandag 4 november hebben Maaike en Axel afscheid genomen van een heel bijzondere pony, onze stoere Haf Wouter. Naast ouderdomskwaaltjes, had hij begin september een ernstige peesblessure opgelopen, die onherstelbaar bleek en hem chronisch pijn in zijn benen bezorgde. Hij is ruim 22 jaar oud geworden, waarvan hij meer dan 16 jaar op Equito heeft doorgebracht.
Hij was brutaal, eigenwijs, grappig en slim. Hij was gek op ponyspelletjes (vooral voetbal), springen, crossen en buitenrijden. Als jij enthousiast was, was hij het ook. Maar hij kon het ook duidelijk laten merken als hij het ergens niet mee eens was. Zo zullen we zijn verontwaardigde hinnik missen, als de andere pony’s op buitenrit gingen en hij niet mee mocht.
Sammy is en was zijn beste vriend, ze stonden altijd samen op de wei en de laatste paar jaar ook samen in de grote stal met uitloop. Samen waren ze baas over de ruintjes. Deze zomer hebben ze samen nog heerlijk genoten op de grote wei. Geef Sam dus maar wat extra knuffels en aandacht deze week, dat zal hij nodig hebben.
Wouter had vele fans onder onze ruiters, die zijn enthousiasme deelden en zijn gevoel voor humor konden waarderen. We zullen hem heel erg missen, maar ook de fijne herinneringen koesteren aan zijn stoere jongensstreken.
Heb jij een mooie, lieve of grappige herinnering aan Wouter, die je met ons en de andere Equito ruiters wil delen? Schrijf je verhaal op met een foto of tekening en mail die naar Equito (of neem het mee naar de manege), dan kunnen we een mooi eerbetoon aan Wouter maken.

En de Winnaars zijn

Op zondag 6 oktober was het een zeer koude, maar gezellige wedstrijddag op de manege! Er werd goed gereden en de pony’s zagen er ontzettend goed uit. De jury was erg te spreken over hoe er werd gereden en kwam met goede tips voor de ruiters om mee aan de slag te gaan. De wisselbokaal voor de hoogste punten van de dag ging met 230 punten naar Isabelle Vink op Tienès!

Wisselbokaal: Isabelle Vink met Tienès

Diploma’s:
F2: Lola van der Ven, Isabelle Vink, Roberta Sullivan, Giulia van Lonkhuijzen, Imme Driessen
F4: Robin Scheffer
F6: Zoë Wagner, Senna van der Leeuw, Faye Danniel, Luka Loeb
F10: Rosalie van Pol
F12: Emily de Bock

F1: 1e Olivia Byrne met Maiti
F2: 1e Isabelle Vink met Tienès, 2e Giulia van Lonkhuijzen met Mulan
F3: 1e Frida Schenkelaars met Darwin, 2e Anna de Vries met Jambo
F4: 1e Machteld met Jambo
F5: 1e Maud van der Weerdt met Mulan
F6: 1e Luka Loeb met Nozem, 2e Senna van der Leeuw
F8 en F7: 1e Noortje Kersten met Tienès
F10 t/m F12: 1e Rosalie van Pol met Jambo

Even voorstellen: Robin

Even voorstellen: Robin

Hoi ponyfanaten! Mijn naam is Robin Simons en sinds september maak ik deel uit van het team van Equito, ik zal de komende tijd Kuni vervangen nu ze met zwangerschapsverlof gaat. Eigenlijk vind ik alles wat met paarden te maken heeft geweldig, toch is dressuur wel mijn lievelingsbezigheid. Na jarenlang heel hard geoefend te hebben rijd ik nu op het een na hoogste niveau dressuur: de Inter 2! Dat is onderdeel van de klasse Zware Tour en daar zitten alle onderdelen van de Grand Prix in, ik ben nog steeds heel hard aan het oefenen om de overstap te maken naar de allerlaatste klasse. Thuis heb ik 4 onwijs lieve paarden: twee 2-jarige hengsten, een 8-jarige merrie en mijn eerste pony die inmiddels al 18 jaar is. Ik kreeg hem toen hij 4 jaar was en we zijn samen van de klasse B dressuur naar de Inter 2 dressuur en M springen gekomen! Met mijn jonge paarden rij ik natuurlijk nog niet op dit niveau, al vind ik dat wel minstens net zo leuk. Niet alleen het opleiden van paarden, maar ook les geven vind ik superleuk om te doen. Ik heb het KNHS diploma Instructeur Wedstrijdsport Dressuur en geef al jarenlang met heel veel plezier les aan jong en oud en op bijna elk niveau. Daarnaast ben ik ook gecertificeerd Lammert Haanstra Longeerinstructeur en B/L Jurylid. Ik heb op verschillende stallen gewerkt en ben door fantastische instructeurs opgeleid, alles wat ik geleerd heb probeer ik op net zo’n goeie manier door te geven. Vragen zijn meer dan welkom, ik vind het superleuk om mijn kennis met jullie te kunnen delen!
Tot gauw in de rijbaan! Groetjes, Robin

De film van Equitlo

Om ons te presenteren aan het publiek van het Hippisch Ondernemerscongres, maakte Menno Haanstra van Ziemecommunicatie deze prachtige korte film over Equito. Deze film is tevens één van de prachtige prijzen die we gewonnen hebben als "Hippisch ondernemer van het jaar". Bovendien hebben we dankzij deze film het publiek tijdens het congres kunnen overtuigen om ons de publieksprijs toe te kennen.

Samen met de hulptroepen hadden we het scenario bedacht en uitgevoerd. Kijk hier en geniet van de film van Equito!

Even voorstellen....onze medewerkers

KuniMaaike en Axel zijn de eigenaren van de manege. Ze runnen de manege, geven les en doen allerhande werkzaamheden. Een manege runnen is veel werk ..gelukkig hoeven ze niet alles alleen te doen. Ze hebben een aantal medewerkers in dienst, die lesgeven of stalwerkzaamheden doen. Daarnaast zijn er de hulptroepen, vrijwilligers en Young Leaders die een handje helpen. Onder het kopje 'informatie, medewerkers' stellen de vaste medewerkers zich aan jullie voor.