Ponyplaatjes

Open Dag 2022: Superhelden

Open Dag 2022: Superhelden

Zondag 22 mei was het groot feest op Equito. Het weer werkte ontzettend mee: het was een zonovergoten dag. Onze ruiters en pony's showden hun kunsten in allerlei prachtige shows. Er was heel veel publiek om iedereen aan te moedigen. De superheldenspeurtocht werd maar liefst 150 keer gemaakt!
Het superheldentoernooi was spannend tot het laatste spel, maar werd uiteindelijk gewonnen door team Geel. Met de sponsorloterij is € 801.- opgehaald voor de aanschaf van bare back pads en bitloze hoofdstellen. Alle deelnemers, vrijwilligers, medewerkers, pony's en bezoekers heel veel dank voor jullie bijdage aan deze topdag!
Hierbij enkele leuke sfeerfoto's van onze topfotgraaf Naomi Heidinga.

bekijk hier alle foto's »

Open dag 2019: Equito's Ponybios

Open dag 2019: Equito's Ponybios

Het was weer een groot ponyfeest tijdens onze Open dag op zondag 26 mei. Het thema was Equito's Ponybios. Het was de hele dag door gezellig druk en er werden fantastische shows, clinics en domonstraties gegeven. Ook in de spelletjescometitie tussen team geel en team groen werd fel gestreden, waarna uiteindelijk team geel van teamcaptain Mirthe met de meeste Oscars aan de haal ging. Het was een hele gezellige dag met heerlijk weer. En we willen hierbij alle hulptroepen, Young-leaders, vrijwilligers, onze medewerkers, sponsoren van de sponsorloterij, alle bezoekers en natuurlijk al onze fantastische pony's heel erg bedanken voor een zeer geslaagde dag.

bekijk hier alle foto's »

Open dag 2018

Open dag 2018

Zondag 27 mei vierden wij met z'n allen het 15 jarig bestaan van Equito tijdens onze jaarlijkse Open dag. Quito's reis om de wereld, alle acts en het BBQ-feestje waren meer dan geslaagd. We willen al onze medewerkers, vrijwilligers, sponsoren, ruiters, deelnemers en bezoekers heel erg bedanken voor deze topdag!

bekijk hier alle foto's »

Jumping Amsterdam 2018

Jumping Amsterdam 2018

Van 25 t/m 28 januari hebben heel veel Equito's plezier beleefd op Jumping Amsterdam: als toeschouwer, vrijwilliger, Young leader, voltigejuf, ponybegeleider en nog veel meer. een sfeerimpressie in foto's.

bekijk hier alle foto's »

Foto's nieuwjaarsshow 2018

Foto's nieuwjaarsshow 2018

Zaterdag 6 januari was het weer eens heel gezellig op Equito: met de Nieuwjaarsshow begonnen we ons jubileumjaar meteen goed: Er waren prachtige voltigeshows van de superhelden, de Incredibles en ons Harry Potter team. Bij de pas-de-deuxwedstrijd had iedereen een mooie show gemaakt. De overwinning ging naar de prachtige act en kostuums van Joris en De Draak (Emily op Wacker en Rosalie op Sammy). De tweede plek ging naar Bones (Juliette op Maity en Lune op Nola) die zichzelf én hun paarden helemaal als skelet beschilderd hadden, wat een prachtige zicht gaf op hoe ruiter en paard samen bewegen. Maar ook de Smurfen, Tom & Jerry, de drie biggetjes, Coco en de Bruid & en bruidegom lieten hun pony's prachtig dansen op de mooie muziek! Jury Marieke had dus een zware taak! Het vele publiek maakte het extra gezellig en dankzij de soep en warme chocomelk bleef iedereen nog (een beetje) warm. Dank voor alle inzet van iedereen, die geholpen heeft hier een leuk feestje van te maken!

bekijk hier alle foto's »

Pimp je pony kersteditie 2017

Pimp je pony kersteditie 2017

Op zaterdag 23 december was het een groot versierfeest op de manege. De pony's werden extra verwend, gepoetst en versierd. En dat alles natuurlijk volledig in kerstsfeer. Geniet van de leuke foto's. Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en de beste wensen voor 2018!

bekijk hier alle foto's »

Kerstfotoshoot

Kerstfotoshoot

De sneeuw lag er nog mooi bij tijdens de ponykampdag op 12 december. Een mmoie gelegenheid om een kerstkaartfotoshoot met de pony's te doen.

bekijk hier alle foto's »

Hulptroepen Sinterklaas 2017

Hulptroepen Sinterklaas 2017

Ook in 2017 is Sinterklaas weer op Equito langsgeweest om alle hulptroepen te bedanken voor hun hulp in het afgelopen jaar. De hulptroepen hadden zelf lekker eten meegenomen. En voor iedereen was er een suprise en een gedicht. Alle hulpsinten hadden zich gigantisch uitgesloofd om er een mooi avondje van te maken. Die werd afgesloten met een potje verstoppertje in het donker. Een zeer geslaagde avond!

bekijk hier alle foto's »

Open Dag 2017: Ponydromen en droompony's

De Open dag vol Droompony 's & Ponydromen gisteren was een groot succes: prachtige shows, een heel spannend spelletjestoernooi, mooi weer, een leuke speurtocht, ponyritjes, en heel veel leuke en mooie ponydromen. Onze pony's gedroegen zich als echte droompony's en het was vooral ook heel erg gezellig op Equito! We willen alle medewerkers, vrijwilligers, hulptroepen, deelnemers, sponsoren en het publiek heel erg bedanken voor het mogelijk maken van deze prachtige dag!
Blijf allemaal mooie ponydromen dromen en wie weet, komen ze straks nog echt uit ook.....

bekijk hier alle foto's »

Sinterklaas 2016

Sinterklaas 2016

Ook dit jaar heeft de Sint Equito aangedaan. En hoe! Alle hulpsinten en pieten hadden hun uiterste best gedaan. De ene suprise nog mooier dan de andere. En ook op de gedichten was erg hard gewerkt. Bovendien had iedereen iets lekkers meegebracht. Waardoor de avond sowieso al niet meer stuk kon. Hulpsinten, heel erg bedankt voor een geweldige pakjesavond.

bekijk hier alle foto's »

Halloween 2016

Halloween 2016

Alle deelnemers van het griezelparcours zijn zonder ‘kleerscheuren’ naar de finish gereden, daar was de jury super blij mee. Het publiek deed enthousiast mee tijdens ‘de zombierun’. Er deden maar liefst 16 griezels mee aan het griezelparcours, hieronder een overzicht van de winnaars:
Winnende griezelruiters: 1e Duivel Liv met Wacker, 2e Horror bruid Emily met Wacker en 3e Enge vampier Rosalie met Sammy..
Winnende griezelruiters die het engst waren verkleed: 1e Horrorbruidje Meret met Pinto en 2e Vampier Martha met Jambo.
De aanmoedigingsprijs ging naar Tamsin met Sammy.
Ook waren er veel bezoekers verkleed. Heks Anemoon heeft de lekkere publieksprijs mee naar huis mogen nemen. Duivel Janaina werd knap tweede en griezel Cowgirl Saea behaalde de derde prijs.

bekijk hier alle foto's »

Succesvolle regiofinale zitcompetitie

Succesvolle regiofinale zitcompetitie

Wedstrijdsucces!!!!

Zondag gingen we met maar liefst 11 ruiters en heel veel fans naar Manege De Eenhoorn voor de regiofinale van de Zitcompetitie. Alles was daar perfect geregeld en er heerste een gezellige sfeer. Dus onze ruiters hadden er zin in! En ook de pony's zetten hun beste beentjes voor. En met succes, per categorie waren er meer dan 20 deelnemers van acht verschillende maneges, waarvan er steeds maar 4 naar de landelijke kwartfinales mogen.

- in categorie 1 werd onze Zanna kampioen!
- In categorie 2 mag Roos den Hertog door!
- In categorie 3 wist Meike zich te plaatsen voor de finales!
- in categorie 4 werd Anou derde en Celine kampioen, dus ook zij mogen naar de kwartfinales!

Daarnaast hadden we nog een paar winnaars: Djinn, Anou en Celine wonnen de speurtocht van manege de Eenhoorn en gingen met een zak paardensnoepjes naar huis. Onze eigen Equito-zitkampioen-quiz werd gewonnen door Jaimie, Lune, Pip en Carmell. Zij mogen met z'n vieren een rijles komen afspreken op Equito!

bekijk hier alle foto's »

Open Dag 2016: Equito's got talent

De open dag 2016 was een groot succes: prachtig weer, heel veel blije bezoekers en allemaal prachtige shows. Het spelletjestoernooi was spannend tot de laatste minuut, maar uiteindelijk ging het gele team onder leiding van Djinn er toch met de wisselbokaal vandoor. De kraam met 2e hands ruiterspullen heeft maar liefst €337,40 opgehaald voor Brooke Hospital for Animals. De ponyspeurtocht is heel veel gemaakt en dat leverde veel kinderen een ponyritje op. Maar daarnaast is er met deze ritjes geld op gehaald voor de Ponypaddock. Ook de sponsorloterij liep erg goed, dankzij de mooie prijzen van onze sponsoren konden de supporters van het winnende gele team prachtige prijzen innen. De prachtige zadelkruk, gemaakt door Arno Sanders, ging naar de dolgelukkige Nieka, die al de hele week had geroepen dat ze zo graag die prachtige zadelkruk wilde winnen voor haar kamer...Uiteindelijk is met de loterij een prachtige bedrag opgehaald voor de nieuwe ponypaddock, die we dit najaar willen gaan aanleggen! Namens alle Equito-pony's: dank voor jullie steun! En voor de gezellige dag!

bekijk hier alle foto's »

Paaseieren speurtocht

Paaseieren speurtocht

Op Goede Vrijdag 25 maart was het weer erg gezellig op de manege. Er werden volop paaseieren gezocht op het erf. Geen gewone eieren, maar eieren met een vraag of een opdracht. Pas als alle eieren gevonden waren en alle opdrachten goed gemaakt waren, ontvingen de deelnemers een heerlijk paasei. En dat is ze allemaal gelukt. Vrolijk pasen allemaal.

bekijk hier alle foto's »

nieuwjaarshow 2016

Barbie en Ken winnaars van spetterende nieuwjaarsshow
Prachtige proeven, mooie kostuums en passende muziek: dat lieten de deelnemers aan de Nieuwjaarsshow gisteren zien. Het was gezellig druk, ondanks de kou. Gelukkig hield de erwtensoep en de warme chocolademelk de belangstellenden een beetje warm.
Het publiek werd getrakteerd op mooie proeven: zowel de ruiters als pony's zetten hun beste beentje voor. Een aantal pony's zorgden voor nog wat extra spektakel, maar onze amazones waren niet onder de indruk van een sprintje hier en daar. Dat maakte de shows extra spannend. Dat gold zeker ook voor de optredens van de voltigeteams. Op Quito en Riff werden acrobatische toeren uitgehaald. Aan het einde van de show werd voltigeteam 1, Nederlands Kampioen in 2015, gehuldigd.
De jury, Yvonne, had een lastige taak. Uit al die mooie proeven moest ze de winnaars kiezen. 2e werden Suske en Wiske (Gael en Pien met Riff en Apart). De winst ging naar Barbie en Ken (Emily en Ylva met Wacker en Sam).
Tot slot werd het thema voor de open dag bekend gemaakt: Equito's got talent. De open dag wordt op zondag 5 juni gehouden. Schrijf vast in je agenda!

bekijk hier alle foto's »