September 2022 (nr 121)

September 2022

De scholen zijn weer begonnen en ook op Equito is weer van alles te beleven. We hebben een veelzijdig programma gemaakt. Kijk snel of er iets voor je bij zit! Aanmelden kan per email, telefonisch of als je op de manege bent.

 

Uit-tip: Horse Event

Op zaterdag 10 en zondag 11 september kun je al jouw paardenhelden ontmoeten, prachtige shows zien en veel over paarden leren tijdens Horse Event Youth. Een superleuk evenement voor de fanatieke paardenfans in de Expo Haarlemmermeer! Kijk voor meer info op www.horse-event.nl

Op tijd…

Om alles uit jouw paardrijles te halen, is het van belang dat je op tijd op de manege bent! Zorg dat je altijd minimaal 15 minuten voor het begin van jouw les op stal bent. Dan kan je nog even rustig kennismaken met jouw pony en opzadelen en kunnen we op tijd beginnen. Bij de beginnerslessen doen we ook vaak een klein stukje theorieles in het kader van het Bixie & Friends-programma voordat we gaan rijden. Dan is het dus extra belangrijk dat je op tijd bent. Nog eerder komen of na je les nog even blijven mag altijd! Je kunt dan misschien helpen op stal of kijken en leren van de andere lessen.

Open Manegedag

Equito doet ook mee met de Nationale Sportweek: Op zaterdag 17 september van 11:00 tot 16:00 uur nodigen we alle kinderen van de wachtlijst en andere geïnteresseerden uit om een kijkje te komen nemen op Equito. Ze kunnen een rondleiding krijgen, kijken bij de lessen en we gaan demo’s grondwerk en vrijheidsdressuur geven. Ook de knutselhoek, de ponyspeurtocht en ponyritjes staan op het programma. We nodigen al onze Young Leaders en hulptroepen van harte uit om deze dag te komen helpen! Wil je die dag komen helpen? Meld je even aan bij Maaike!

Afscheid Kuni

Na 19 jaar op Equito rond te hebben gelopen, gaat Kuni helaas stoppen bij Equito om meer tijd voor haar gezin te hebben. We zullen haar erg missen en bedanken haar voor al die jaren vol inzet, plezier en geduld met al die ruiters en pony’s. Op zaterdag 24 september van 15:00 tot 18:00 uur organiseren we een afscheidsfeestje, iedereen is welkom.

Young Leaders Program

Als je paarden en pony’s fantastisch vind, doe dan mee! Vanaf oktober t/m juni kom je wekelijks met een groep paardenfans bij elkaar om leuke dingen te doen met en rond de pony’s. Je gaat samen aan de slag met het verzorgen van de pony’s, grondwerk, voeren, etc. En ondertussen oefen je vaardigheden als organiseren, samenwerken en presenteren. Onze ervaring is dat YLP-ers ook sneller en beter leren paardrijden, omdat ze meer weten en kunnen. En het is gewoon heel gezellig! Het YLP is op woensdagmiddag van 16:00 tot 17:30. Het officiële programma begint op 5 oktober, maar op 21 september en 28 september kan je alvast komen kennismaken met de Youngleaders-activiteiten. Deelname aan het YLP kost € 115,-/kwartaal.
De meer ervaren Young Leaders (niveau 3 & 4) komen op zaterdagmiddag bij elkaar, Zij gaan dit jaar o.a. aan de slag met het Ruiterbewijs en ontvangen hier binnenkort meer info over.

Basiscursus Horsemanship

Vind je pony’s superleuk en wil je graag goed met ze leren samenwerken? Dan is deze cursus echt iets voor jou. Bij les 1 leer je over ponygedrag en ga je grondwerk doen, bij les 2 kijk, voel en luister je als een pony en leg je samen een obstakelparcours af. Bij les 3 pas je alle kennis toe in de praktijk en mag je lekker bitloos en zonder zadel rijden! De cursus is op zaterdag 24 september, 1 en 8 oktober van 11:00 tot 13:00 uur. De cursus is geschikt voor ruiters t/m 12 jaar, de cursuskosten zijn € 100,- (inclusief lesmateriaal en bewijs van deelname.)

Springcursus

Ontwikkel jezelf als springruiter en leer verschillende soorten hindernissen rijden, lijntjes rijden en een parcours springen tijdens de springcursus voor (half)gevorderde ruiters. De cursus is op donderdag van 17:00 tot 18:00 uur van 6 oktober t/m 10 november (niet op 20 oktober i.v.m. de herfstvakantie). Deelname kost € 125,-.

Basiscursus springen

Wil je graag leren springen? Doe dan mee aan de basiscursus springen op woensdag 2, 9, 16 en 23 november van 15:00 tot 16:00 uur. Deze cursus is geschikt voor Minstgevorderde en Halfgevorderde jeugdruiters. Deelname kost € 100,-.

Creatief met pony’s!

Op vrijdag 7 & 14 oktober van 16:30 tot 18:30 uur komt kunstenares Marianne Wagemaker een tweedaagse cursus geven. Les 1 is een pony-tekenles, in les 2 maak je kennis met druktechniek. De cursus kosten bedragen € 40,- inclusief materiaal en is geschikt voor iedereen die graag paarden & pony’s tekent en lekker creatief bezig wil zijn. Er zijn maximaal 10 plekken beschikbaar. Meld je dus snel aan!

FNRS-wedstrijd op zondag 9 oktober

Onze wedstrijdcommissie organiseert weer een gezellige dressuurwedstrijd op zondag 9 oktober. Om hieraan deel te kunnen nemen moet je minimaal ‘minst gevorderd’ zijn. Voor onze wedstrijden geldt de volgende inschrijfprocedure: Neem een envelop en doe hierin:
- Jouw geldige ruiterpaspoort (blauwe boekje)
- € 15,- inschrijfgeld
- Een briefje met jouw naam en jouw drie voorkeurspony’s voor de wedstrijd.
Doe deze envelop in de brievenbus in de manege tegenover de zadelkamer. Let op: je kan inschrijven voor deze wedstrijd t/m zaterdag 24 september! In de week vóór de wedstrijd verschijnt de startlijst op onze website. Als er meer inschrijvingen zijn dan startplaatsen, zal er worden geloot wie er aan deze wedstrijd deel kunnen nemen. Voor meer info over het rijden van dressuurwedstrijden op Equito kan je kijken op onze website: https://equito.nl/ponyweetjes/item/informatie-dressuurwedstrijden-op-equito. En uiteraard kan je ook altijd bij jouw instructeur terecht voor vragen!

Herfstvakantie-ponykamp

Kom lekker vakantie vieren op de manege! Tijdens het dagkamp ga je lekker met de pony’s aan de slag. Zo gaan we bitloos- en zonder zadel rijden, grondwerk doen, vrijheidsdressuur, behendigheid, springen en nog veel meer! Het kamp is van maandag 17 t/m vrijdag 21 oktober van 9:00 tot 15:30 uur. Deelname kost € 300,-. Je wordt ingedeeld op niveau, dus alle ruiters van Equito kunnen hieraan meedoen.

Cursus Centered Riding

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die met meer gevoel wil leren paardrijden. Centered Riding (CR) is een leermethode, ontwikkeld door Sally Swift, die gebruik maakt van de connectie tussen hoofd en lijf. Het is gebaseerd op Alexander techniek (bekend uit de danswereld) en de oosterse vechtkunst. CR is geen aparte discipline of rijstijl. Maar het helpt de ruiters en instructeurs in alle disciplines en van alle niveaus om hun eigen lichaam efficiënter te gebruiken, beter te communiceren met het paard en daardoor met meer harmonie en balans te kunnen rijden met zijn paard. Deze cursus is geschikt voor deelnemers van 13 jaar. Ook herintredende ruiters kunnen hieraan meedoen. De cursus vind plaats op vrijdag 4 t/m 25 november van 19:00 tot 21:00 uur. De cursuskosten bedragen € 175,- inclusief lesmateriaal.

Hulptroepen gezocht!

We zijn op zoek naar (half)gevorderde ruiters die het leuk vinden om één of meerdere dagen per week mee te helpen op stal bij het verzorgen van de pony’s en bij de beginnerslessen en ponyvriendjescursussen. Het is altijd gezellig op stal, je leert veel over de pony’s, maakt vrienden en af en toe mag je iets extra’s met de pony’s doen of een lesje meerijden. Eens per jaar organiseren we een hulptroepenweekend. Lijkt het je leuk? Neem dan contact op met Maaike of één van de hulptroepen.