Juni 2020 (nr. 106)

Anders-dan-anders

Alles gaat nog een beetje anders-dan-anders, maar alle ruiters kunnen gelukkig weer lekker rijden en ook de ponykampdagen mogen doorgaan! Team Equito is druk bezig met de voorbereidingen hiervoor. Ondertussen denken we ook al na over de periode daarna, ook al blijven veel dingen nog best onzeker. In deze Nieuwsbrief willen we jullie graag even bijpraten.

Zomervakantie en rijlessen

Ponymanege Equito is gesloten van zondag 19 juli t/m zondag 2 augustus.

Het zomerkwartaal komt eraan. In het zomerkwartaal (juli-september) brengen we net als andere jaren, slechts 9 i.p.v. 13 lessen in rekening. Normaal zijn we de middelste vier weken van de zomervakantie gesloten. Echter, om iedereen te bedanken voor de steun in corona-tijd, zijn we dit jaar slechts twee weken dicht, namelijk van zondag 19 juli t/m zondag 2 augustus. Alle overige weken is er dus gewoon les. Wel willen we jullie vriendelijk verzoeken om je af te melden als je niet bij je les aanwezig kunt zijn, zodat wij hier met de indeling van de pony’s rekening mee kunnen houden.

Young Leaders Program

Normaal houden de Young Leaders een pauze in het zomerkwartaal (juli-september). Deze zomer willen we gewoon lekker doorgaan. Hier zijn voor de deelnemers geen extra kosten aan verbonden. In verband met de corona-regels komen de Young Leaders t/m 12 jaar bijeen op de woensdagmiddagen van 15:30 tot 17:00 uur. Voor de YLP-ers vanaf 13 jaar zijn de bijeenkomsten op de zaterdag van 14:00 tot 15:30 uur. Alleen tijdens de zomersluiting van 19 juli t/m 2 augustus is er geen YLP. Na de zomervakantie informeren we iedereen over het nieuwe seizoen, dat per 1 oktober van start gaat.

Lesrooster na de zomerstop

Het is ons streven om na de zomerstop de lessen weer op hun oorspronkelijke tijd te kunnen geven. Echter voor de woensdag en de zaterdag zijn er enkele blijvende (kleine) wijzigingen in de lestijden.
Hier vind je het lesrooster vanaf maandag 3 augustus.

Andere les?

Als je na de zomervakantie niet meer in je huidige les kunt rijden, bijvoorbeeld i.v.m. school of een andere sport, laat dit dan zo snel mogelijk weten. Geef duidelijk aan op welke dag/tijd je wel zou kunnen en geef hierbij een 1e, 2e en 3e voorkeur aan. Uiteraard doen wij ons best om voor iedereen weer een passende plek te vinden, maar met 300 ruiters met allemaal hun eigen wensen is dit een heel ingewikkelde ‘schuifpuzzel’. We vragen hiervoor jullie begrip en soms een beetje geduld…

Tussenjaar tussen de paarden

Hou je komend jaar een studiepauze en ben je paardengek? Dan is dit misschien iets voor jou! Je kan tijdens jouw tussenjaar op Equito aan de slag: je gaat een langere periode (minimaal 3 maanden) helpen op de manege. Je helpt bij het stalwerk en de dagelijkse verzorging van de pony’s, krijgt een vaste verzorgpony, leert van alles over paarden, bent lekker actief in de buitenlucht en assisteert bij het organiseren van activiteiten. Terwijl je lekker met je hobby bezig bent, doe je allerlei vaardigheden op waar je ook buiten de manege veel aan hebt. Interesse? Neem even contact op met Maaike en bespreek de mogelijkheden!

Zomer-ponymiddag

Op zaterdag 4 juli vieren we dat de zomervakantie begonnen is! Speciaal voor onze beginnende en ‘minstgevorderde’ ruiters organiseren we samen met de Young Leaders van 14:00 tot 16:00 uur een gezellige ponymiddag. Je gaat helpen bij het verzorgen van de pony’s en leuke spelletjes doen.
Deelname kost € 10,- p.p., aanmelden per email.

Vrij rijden (vanaf ‘half gevorderd’).

Veel ruiters hebben de komende weken nog maar weinig school willen wel graag lekker sporten.
Daarom is het voor onze (half) gevorderde ruiters mogelijk om t/m 3 juli op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15:00 -16:00 uur een uur 'vrij rijden' te boeken.
Hierbij gelden de volgende spelregels:
- Er kunnen maximaal 5 ruiters deelnemen aan een uurtje ‘vrij rijden’.
- Alle ruiters kennen de rijbaanregels en houden zich hier ook aan.
- Deelname is alleen mogelijk voor ruiters die klant zijn bij Equito.
- Bij het aanmelden geef je drie voorkeurspony's op. Dit moeten pony's zijn waar je ook in de lessen wel eens op rijdt.
- Een uur ‘vrij rijden’ kost € 15,- per persoon.
- Boek op tijd per email. De boeking is pas definitief als je van ons een bevestiging hebt ontvangen.

Kwartiertje praktische theorie

De afgelopen weken hebben we het kwartiertje voor de lessen steeds ingevuld met een kwartiertje ‘praktische theorie’. De ruiters deden hierbij ruiterfitness, oefenden in ‘non-verbale communicatie’ met het ‘spiegelspel’, leerden beter sturen met ‘paardje-spelen’, leerden de onderdelen van de pony (exterieur) en van het harnachement kennen en maakten kennis met ‘Het Skala van de Africhting’ en het belang van takt en ritme bij het paardrijden. Ook de komende weken zullen we hier nog een leuke en leerzame invulling aan geven. Na de zomerstop hopen we dat alles weer een beetje normaal is en de ruiters weer mogen helpen bij het klaarmaken van hun pony’s. We zijn wel heel benieuwd hoe jullie deze kwartiertjes ervaren hebben!

Trainingsweek

Voor enthousiaste, (half)gevorderde ruiters, organiseren we in week 32 (van 3 t/m 7 augustus) een trainingsweek. Je krijgt een vaste verzorgpony en traint daarmee dagelijks twee keer: dressuur en springen, horsemanship, Centered Riding, longeren, proefgericht rijden en nog veel meer. Daarnaast krijg je les in ‘praktische paardenkennis’, ‘sportpsychologie’ en ‘ruiterfitness’. Deze trainingsweek is geschikt voor gemotiveerde (half)gevorderde ruiters vanaf 12 jaar en kost € 270,-. Let op: er zijn nog maar een paar plekjes beschikbaar!

Open dag: Ponypret!

Voor al onze trouwe fans willen we graag een gezellige dag vol ponypret organiseren op zondag 6 september. Denk hierbij aan ponyspelletjes, pony-fotoshoot, een spannende springwedstrijd, een prachtige dressuurdemo, een westernshow en nog veel meer. Jullie zijn van harte uitgenodigd, dus reserveer deze datum vast in je agenda! In de 2e helft van augustus hopen we een programma te kunnen presenteren, afhankelijk van de dan geldende corona-maatregelen