Maart 2022 (nr. 119)

Voorjaar

Het voorjaar zit in de lucht, dus hoog tijd om allerlei leuke activiteiten te plannen! Kijk snel in de Nieuwsbrief voor tips, o.a. voor de meivakantie en de zomerponykampen. Opgeven voor activiteiten kan per email, telefonisch of bij één van onze medewerkers. Let op: in verband met de enorme populariteit geldt voor de zomerponykampen een aparte inschrijfprocedure (zie hieronder)! We wensen jullie allemaal een fantastisch voorjaar met heel veel ponypret!

Equito voor Oekraïne

Op woensdag 16 maart organiseren we samen met onze ruiters en Young Leaders een actie voor giro 555 voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Iedereen is deze middag tussen 13:30 en 17:30 uur welkom voor een ponyritje, een poetsles, een rondleiding, voltigeles op Ollie etc.. We vragen bezoekers om €5,- entree. De gehele opbrengst komt ten goede aan de vluchtelingen. Nodig dus al jouw vrienden en vriendinnen, buurkinderen, neefjes & nichtjes uit voor deze middag! Klik op deze link voor het uitnodigingsfilmpje van de Young Leaders.

Freestyle lessen

Het in vrijheid werken met een pony is voor veel mensen een droom. Ervaar de unieke samenwerking tussen mens en paard met een loslopende pony, waarbij je samenwerkt d.m.v. lichaamstaal en intentie. Wil je dit een keer ervaren? Doe dan mee met één van onze freestyle lessen op zaterdag 9, 16 of 23 april van 11:00 tot 13:00 uur. Een les kost € 30,- p.p. en iedereen kan meedoen. Tip: ook een leuke activiteit voor ouder en kind samen! Je hoeft geen rij-ervaring te hebben, maar wel ‘iets’ met paarden.

Goede vrijdag (15 april): Hulptroependag

Iedereen die het leuk vind om lekker de handen uit de mouwen te steken en te helpen bij het verzorgen van de pony’s is welkom. Let op: we beginnen al om 8:00 uur in de ochtend met het voeren en buitenzetten van de pony’s. Daarna gaan we uitmesten en opstrooien, pony’s poetsen, tuig vetten en nog veel meer klusjes doen die nodig zijn om de pony’s blij en gezond te houden.
Na de lunch is het tijd voor alle harde werkers om even lekker te rijden of te voltigeren. Iedereen is welkom, jong en oud kan mee komen helpen. Wij zorgen voor lekkers en drinken, wel graag jouw eigen lunchpakket meenemen. De dag eindigt om 16:00 uur. Deelname kost € 25,-. Doe jij ook mee?

 

2e Paasdag en Koningsdag is Equito gesloten

Ruiters van de maandag en woensdag ontvangen binnenkort een aparte email om een vervangende les af te spreken.

Verzorgponyweek Meivakantie (week 1) 25, 26, 28 & 29 april (vanaf half gevorderd)

Tijdens deze week krijg je een vaste verzorgpony, waar je elke dag tussen 10:00 en 14:00 uur een uur op mag ‘vrij-rijden’. Uiteraard zorg je deze week goed voor jouw pony: poetsen, stal uitmesten, tuig schoonmaken, grondwerk doen, grazen met de pony, ponymassage, etc. Tussendoor kan je meedoen met workshops die wij organiseren (bijvoorbeeld invlechten, bandageren, longeren, pony-EHBO), maar dat hoeft dus niet. De deelnemers zijn elke dag welkom vanaf 8:00 uur tot (uiterlijk) onze sluitingstijd. De uren waarop je kan rijden staan vast, de rest is meer vrijblijvend. Deelnemen aan de verzorgponyweek kost € 150,- . Meld je snel aan, want elke pony kan maar door één ruiter gekozen worden! Let op: De meeste scholen hebben deze week vrij, maar check vooraf goed of je mee kan doen!

Spring-bootcamp Meivakantie (week 2) 2 t/m 6 mei (vanaf half gevorderd)

Met deze cursus werk je vijf dagen achter elkaar aan jouw springtechniek! Je leert balans houden in verlichte zit en boven de sprong, oefent afstanden en verschillende soorten hindernissen en gaat een officieel springparcours springen. De cursus is dagelijks van 9:30 tot 12:00 uur en kost € 160,-. Deelnemers dienen minimaal half gevorderd te zijn of al eerder een basiscursus springen te hebben afgerond.

Ponymiddagen Meivakantie

In de week van 2 t/m 6 mei organiseren we elke middag leuke ponyactiviteiten voor alle ruiters van Equito. Alle activiteiten beginnen om 13:30 uur en eindigen om 16:00 uur. Deelname kost € 25,- per middag. Aanmelden kan per email, bij jouw instructeur of telefonisch. Geef duidelijk aan voor welke activiteit(en) jij je aanmeldt!
- Maandag 2 mei: Ponyspelletjestoernooi Samen met de pony’s heel veel pret hebben!
- Dinsdag 3 mei: Pimp je pony Ga je pony prachtig versieren en daarna lekker met hem rijden, zodat jullie samen kunnen shinen!
- Woensdag 4 mei: Voltige: Helaas afgelast door gebrek aan inschrijvingen.
- Donderdag 5 mei: Ouder-kind-middag Snapt jouw vader of moeder niets van paarden? Of vinden zij ze juist ook wel lief? Neem ze dan eens een middag mee naar de manege! Leer samen over de ponytaal, geef je ouder poetsles. Doen ze goed hun best? Dan mogen ze onder jouw deskundige begeleiding ook even ponyrijden (zodat ze nooit meer kunnen zeggen dat het geen sport is!). Aanmelden per team van ouder & kind.
- Vrijdag 6 mei: Westerntrail rijden Cowboys en cowgirls komen tijdens hun werk te paard allerlei spannende obstakels tegen: een omgevallen boom waar je overheen moet springen, laaghangende takken, smalle doorgangen en nog veel meer uitdagingen die ze met hun stoere mustangs moeten overwinnen. Voordat ze de wildernis in gaan, oefenen ze met hun paarden thuis op allerlei obstakels. Dit kan jij nu ook doen in ons prachtige trailparcours. Doe jij ook mee?

Allround Ponykamp zomervakantie

Beleef mooie ponyavonturen op de manege! Kom lekker ponyrijden, springen, freestylen, een buitenrit maken, pony’s verzorgen, ponyspelletjes doen, voltigeren en nog veel meer! Op vrijdag sluiten we het kamp af met een prachtige ponycircusshow! Iedereen die op Equito rijdt kan meedoen. Zo’n heerlijke vakantieweek tussen de pony’s is dagelijks van 9:00 tot 15:30 uur en kost € 300,-. We organiseren twee kampen tijdens de zomervakantie:
- Van 18 t/m 22 juli (week 29, 1e week zomervakantie)
- Van 22 t/m 26 augustus (week 34, 6e week zomervakantie).
Deze kampen zijn alleen opengesteld voor ruiters die op Equito rijden. Let op: Ze zijn erg populair en snel vol. We willen iedereen een eerlijke kans geven om zich hiervoor in te schrijven. Inschrijven kan daarom uitsluitend telefonisch op zaterdag 19 maart van 9:00 tot 11:00 uur. Mochten er daarna nog plekken beschikbaar zijn, dan kan er vanaf 11:00 uur ook per email worden aangemeld.

Jeugdfonds sport

Equito werkt samen met het Jeugdfonds Sport Amsterdam. Het fonds betaalt de contributie en de benodigde spullen voor jeugdsporters uit Amsterdam als je tijdelijk of langdurig weinig inkomen hebt. Als je een stadspas hebt, een uitkering hebt, zzp'er bent met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de Coronacrisis geldzorgen hebt: het Jeugdfonds Sport Amsterdam kan je helpen. Omdat paardrijden i.v.m. de kosten voor het onderhoud van de paarden een relatief dure sport is, heeft het Jeugdsportfonds nu de bijdrage voor de paardensport verhoogt. Kijk voor meer info op www.jeugdfondssport.nl/amsterdam of neem bij vragen even contact op met Axel.

Pony-adoptieplan van start!

Voor gevorderde ruiters van 16 jaar en ouder, bestaat de mogelijkheid om een pony van Equito te ‘adopteren’ voor een maand of langer. Hierbij kan je in overleg twee keer per week een pony verzorgen en ‘vrij rijden’. Daarnaast krijg je maandelijks in een klein groepje les van Maaike met jouw adoptiepony. Je werkt hierbij aan concrete doelen voor jou en je pony. Deelname kost € 200,- per maand, dat lijkt misschien veel, maar het is vele malen goedkoper dan een eigen pony en je kan toch echt samen een band opbouwen en verder komen!

Open dag 22 mei 2022: SUPERHELDEN!

Schrijf deze dag alvast groot in je agenda, want we gaan er een fantastisch feest van maken vol superhelden en spannende shows! Heb jij een leuk idee voor een show of een activiteit? Of wil je prijzen sponsoren voor de sponsorloterij? Neem even contact op met Maaike of met jouw instructeur!