Oktober 2020 (nr. 108)

Onzekere tijden

Een minder uitgebreide nieuwsbrief dan jullie van ons gewend zijn. Door alle onzekerheden rondom de corona-maatregelen zijn we momenteel wat terughoudend in het ver vooruit plannen van allerlei activiteiten. Wel zijn we héél blij dat jullie allemaal kunnen blijven rijden!
Nog even voor de duidelijkheid: er mogen momenteel geen toeschouwers op het terrein zijn. Ouders mogen dus niet blijven om bij de les te kijken. Ruiters zijn welkom vanaf 30 minuten voor aanvang van hun les tot 30 minuten na afloop van hun les. Hou je ook bij Equito aan de landelijke corona-regels!

Pony-uurtje

Op zaterdag 17 oktober van 15:00 tot 16:00 uur zijn jullie welkom voor een gezellig pony-uurtje. Je gaat lekker pony’s poetsen en ‘grondwerk’ met ze doen. Deelname kost € 7,50. Alle ruiters van Equito kunnen meedoen! Meld je snel aan per email.

Halloweenspelletjesmiddag

Hou je van griezelen én van ponyspelletjes? Dan is dit helemaal jouw ding: Op zaterdag 31 oktober organiseert Kuni een echt Halloween toernooi! Uiteraard mag je zelf ook verkleed komen (maar zorg wel dat je jouw cap op kunt en veilig kunt rijden en rennen) en neem sterke zenuwen mee. De middag duurt van 14:00 tot 16:00 uur, deelname kost € 15-. Aanmelden kan per email. Alle ruiters van Equito kunnen hieraan meedoen.

Dressuurwedstrijd / F-proevendag zondag 8 november

Op zondag 8 november kan je op Equito meedoen aan een F-dressuurproevendag, waarbij je ook jouw officiële KNHS-ruiterdiploma’s kan halen. Afhankelijk van de corona-maatregelen zou het kunnen dat deze wedstrijd zonder publiek moet plaatsvinden. In dat geval zullen we zorgen dat een vrijwilliger jouw proef met jouw eigen telefoon kan filmen, zodat al je fans het toch kunnen zien. De proeven én theorie staan in het boek “Leer Paardrijden met Plezier”, dat bij ons te koop is. Inschrijven voor de dressuurwedstrijd kan als je minimaal minst gevorderd bent: doe een envelop met jouw naam, drie voorkeurspony’s, jouw geldige ruiterpaspoort en € 15,- inschrijfgeld in de brievenbus tegenover de zadelkamer. Inschrijven kan t/m zaterdag 24 oktober. Als er meer deelnemers dan startplekken zijn, zal er worden geloot. Wil je meer weten over het rijden van wedstrijden? Kijk op onze website onder ‘ponyweetjes’ of vraag het aan jouw instructeur.

Basiscursus springen

Vind je springen helemaal geweldig en wil je dit graag beter leren? Op dinsdag 17, 24 november en 1 december van 17:00 tot 18:00 uur kan je meedoen met de basiscursus springen. Je oefent de verlichte zit en leert verschillende soorten hindernissen springen. Deze cursus is voor ruiters vanaf ‘minst gevorderd’. Deelname kost € 70,-, inschrijven per email en vol=vol.