Mei 2020 (nr. 105)

We mogen weer !

Gelukkig kunnen al onze ruiters weer lekker komen rijden! Ook al gaan dingen nog een beetje anders dan anders, het is fijn om weer zoveel blije ruiters op de manege te zien!
We willen alle ruiters én hun ouders heel erg bedanken voor alle steun die we de afgelopen tijd van jullie hebben ontvangen.

Axel, Maaike en alle medewerkers en pony’s van Team Equito

Corona-maatregelen

Door de coronacrisis hebben we een aantal weken geen les kunnen geven. Een deel hiervan is al verrekend in het lesabonnement, doordat we voor het huidige kwartaal vier lessen minder in rekening hadden gebracht. Het is voor het welzijn de pony’s en met de rijbaanbezetting helaas niet mogelijk om de overige lessen van alle 275 klanten nu in te laten halen. Wel zullen we in het zomerkwartaal twee weken extra open zijn, zonder dat we deze lessen in rekening brengen. Ook organiseren we diverse leuke activiteiten voor onze trouwe klanten. We hopen op jullie begrip voor deze oplossing.
De situatie en de regels rondom corona-veiligheid veranderen steeds. Alles wat we organiseren en in deze nieuwsbrief aankondigen is onder voorbehoud dat de omstandigheden dit toelaten. Hou je aan alle geldende corona-maatregelen en check voor het laatste nieuws onze website, Facebook en Instagram. Voor alle activiteiten geldt: aanmelden per email, inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, vol=vol.

Open dag: Ponypret!

De geplande Olympische Open dag op 17 mei kan uiteraard nu niet doorgaan en verschuift (net als de Olympische Spelen) naar volgend jaar. Wel willen we voor al onze trouwe fans graag een gezellige dag vol ponypret organiseren op zondag 6 september. Denk hierbij aan ponyspelletjes, pony-fotoshoot, een spannende springwedstrijd, een prachtige dressuurdemo, een westernshow en nog veel meer… Jullie zijn van harte uitgenodigd (en aanmelden is niet nodig)!

Pony poets, -knuffel en -wandeluurtje!

Voor al onze beginnende en minst-gevorderde ruiters t/m 12 jaar organiseren we op Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei) en 2e Pinksterdag (maandag 1 juni) een uurtje ponypret: je gaat lekker poetsen en knuffelen met één van je favoriete pony’s. Daarna mag je een hindernis-parcours aan de hand doen met de pony. Let op: deelname hieraan is gratis, maar je moet je wel vooraf aanmelden per email. Per uur kunnen maximaal 8 ruiters deelnemen en vol = vol. Je hebt geen cap nodig, maar doe wel je rijkleding en je paardrijdhanschoentjes aan! Je kunt je per email aanmelden voor de volgende tijden: 9:00 - 10:00 uur, 10:00 - 11:00 uur of 11:00 - 12:00 uur.

Springlessen

Op donderdag 21 en vrijdag 22 mei organiseren we extra springlessen:
12:30 -13:45 uur springles voor MG/HG
14:00 – 15:15 uur springles ‘parcoursspringen’ voor (ver)gevorderde ruiters of halfgevorderde ruiters met ervaring in een eerdere springcursus. Deelname kost € 20,- per les, aanmelden per email.

Vrij rijden

Op 2e Pinksterdag (maandag 1 juni) kunnen (half)gevorderde ruiters een uur komen ‘vrij rijden’. Je kunt je aanmelden door aan te geven op welke tijd je wilt rijden en drie voorkeurspony’s aan ons door te geven. Per uur kunnen er maximaal 5 ruiters in de baan rijden. Uiteraard gelden de ‘rijbaanregels’. Een unieke kans om even lekker voor jezelf te rijden! Een uur vrij rijden kost € 15,-. Je kunt je aanmelden voor 12:15 - 13:15 uur, 13:15 - 14:15 uur of 14:15 - 15:15 uur.

Extra ponykampweek!

Veel ruiters zullen deze zomer misschien minder (ver) op vakantie gaan. Bovendien zaten onze ponykampen in mum van tijd vol. Daarom organiseren we een extra ponykampweek in week 29 (van 13 t/m 17 juli). Kom lekker rijden, voltigeren, springen, pony’s verzorgen, een buitenrit maken, ponyspelletjes doen en nog veel meer! Iedereen die op Equito rijdt kan meedoen. De kampdagen zijn van 9:00 tot 15:30 uur. Zo’n heerlijke vakantieweek tussen de pony’s kost € 270,-

Trainingsweek!

Voor enthousiaste, meer gevorderde ruiters, organiseren we in week 32 (van 3 t/m 7 augustus) een trainingsweek. Je krijgt een vaste verzorgpony en traint daarmee dagelijks twee keer: dressuur en springen, horsemanship, Centered Riding, longeren, proefgericht rijden en nog veel meer. Daarnaast krijg je les in ‘praktische paardenkennis’, ‘sportpsychologie’ en ‘ruiterfitness’. Deze trainingsweek is geschikt voor gemotiveerde (half)gevorderde ruiters vanaf 12 jaar en kost € 270,-.

Hemelvaart en 2e Pinksterdag: manege open

Juist omdat jullie als ruiters al veel lessen hebben moeten missen en niemand nu echt weg kan, hebben we besloten om op Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei) en 2e Pinksterdag (maandag 1 juni) open te zijn en de lessen door te laten gaan. Rijd je op één van deze dagen, maar kan je echt niet komen? Neem dan even contact op met de manege.

Afgelast, aangepast of uitgesteld…

Helaas kunnen door de corona-crisis een aantal activiteiten niet door gaan of moeten worden verplaatst, o.a. omdat we de binnen-rijbaan vooralsnog niet mogen gebruiken en hierdoor ook sommige reguliere lessen op andere tijden plaatsvinden. We vragen om jullie begrip voor de volgende aanpassingen:
- De cursus “Weer te paard’ en de “basiscursus Horsemanship” komen te vervallen. We zullen hiervoor nieuwe data plannen, zodra de omstandigheden dit toelaten.
- De dressuurwedstrijd is uitgesteld tot een nader te bepalen datum Alle ruiters die waren ingeschreven voor de laatste wedstrijd, blijven hiervoor aangemeld. Uiteraard kan je ook jouw inschrijfgeld en ruiterpaspoort terugvragen. Hierbij vervalt dan wel je reservering voor een startplek.
- De springcursus wordt verplaatst naar woensdag 19 en 26 augustus en 2 en 9 september van 18:00 tot 19:15 uur.
- De cursus ponyvriendjes op woensdag wordt een cursus ponyvriendjes-compact op woensdag 3, 10, 17, 24 juni en 1 juli van 17:15 tot 19:15 uur.
- De cursus ponyvriendjes-compact op zaterdag zal plaatsvinden op 30 mei, 6, 13, 20 en 27 juni van 11:15 tot 13:15 uur.
- De Young Leaders gaan in aangepaste vorm binnenkort weer van start. Zij hebben hier per email informatie over ontvangen.

Privéles

Buiten de reguliere lestijden om, kunnen de vaste ruiters van Equito nu met korting een privéles boeken. Soms is het heel fijn om even rustig samen met de instructeur iets te kunnen oefenen wat je nog een beetje lastig vindt. En het is gewoon ook heel leuk om lekker in je eentje te rijden! Voor slechts € 30,- (normaal € 32,50 voor leden) kan je een privéles van een half uur boeken. Let op: dit kan alleen op afspraak op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vóór 16:00 uur en op woensdag vóór 14:00 uur.