Januari 2020 (nr. 103)

Jumpertjesochtend

Op zondag 26 januari gaan we met maar liefst 47 Equito-ruiters naar de Jumpertjes-ochtend op Jumping Amsterdam. Nog even voor iedereen die zich hiervoor heeft aangemeld: Er zijn ervaren hulptroepen om jullie te begeleiden. Doe wel jouw Equito-tenue aan (als je dat hebt), zodat iedereen ziet dat je bij Equito hoort. We verzamelen om 8:00 uur ’s ochtends voor de hoofdingang van de RAI en hier kan je om 11:45 uur weer worden opgehaald.

Scholenstaking 30 en 31 januari

Bij voldoende belangstelling, zullen we tijdens de scholenstaking op donderdag 30 en vrijdag 31 januari ponykampdagen organiseren. Beide dagen ben je vanaf 8:00 uur welkom op Equito. De activiteiten op onze ponyschool (pony’s verzorgen, rijden, Natural Horsemanship) zullen plaatsvinden tussen 9:00 en 15:30 uur. Wij zorgen voor lunch, snacks en drinken. Deelname kost € 50,- per dag. Wil je mee doen? Meld je dan snel aan, dan weten wij dat er genoeg belangstelling is om dit te kunnen organiseren. Deze dagen zitten  helaas inmiddels helemaal volgeboekt.

Voorjaarsponykamp

In de voorjaarsvakantie organiseren we een allround ponykamp. Je gaat lekker rijden, springen, voltigeren, grondwerk en behendigheid doen met de pony’s, pony’s verzorgen en vooral ook veel plezier maken. Het kamp is van maandag 17 t/m vrijdag 21 februari van 9:00 tot 15:30 uur (maar je bent welkom van 8:00 uur tot sluitingstijd), het kamp kost € 270,- inclusief lunch, drinken en snacks. Er zijn nog een paar plekjes vrij, dus meld je snel aan!

Open dag 17 mei 2020: De Olympische Ponyspelen!

Je hebt het misschien al gehoord tijdens de Nieuwjaarsshow: dit jaar staat de Open Dag in het teken van de Olympische Spelen. Heb je nu al leuke ideeën voor shows, spelletjes en andere leuke activiteiten op deze dag, of weet je een sponsor voor de sponsorloterij of wil je graag helpen op de dag zelf? Laat het ons vast weten!

Carrouselcursus

Eén van de hoogtepunten van de open dag is altijd de carrouselshow onder leiding van Marieke. Bij carrousel rijden acht pony’s een soort dans op muziek. Ben je minimaal half gevorderd en heb je zin om samen met alle carrouselruiters een prachtige show te gaan maken? Meld je dan aan bij Maaike. Let op: de carrouseltraining is acht vrijdagavonden van 19:30 tot 21:00 uur vanaf 20 maart t/m 15 mei (niet op 1 mei i.v.m. meivakantie) en kost € 160,-. Omdat dit echt een teamsport is, wordt je geacht bij elke training aanwezig te kunnen zijn en natuurlijk ook bij de show op de Open Dag op 17 mei!

Dressuurwedstrijd 15 maart

Op Equito kan je meedoen met dressuurwedstrijden, waarbij je ook jouw officiële KNHS-ruiterdiploma’s kan halen. De proeven én theorie staan in het boek “Leer Paardrijden met Plezier”, dat bij ons te koop is. Inschrijven voor de dressuurwedstrijd kan als je minimaal minst gevorderd bent: doe een envelop met jouw naam, drie voorkeurspony’s, jouw geldige ruiterpaspoort en € 15,- inschrijfgeld in de brievenbus tegenover de zadelkamer. Inschrijven kan t/m zaterdag 29 februari. Als er meer deelnemers dan startplekken zijn, zal er worden geloot. Wil je meer weten over het rijden van wedstrijden? Kijk op onze website onder ‘ponyweetjes’ of vraag het aan jouw instructeur.

Basiscursus Natural Horsemanship

Wordt een echte ponyfluisteraar en leer meer over de paardentaal! Maak kennis met vrijheidsdressuur, grondwerk, horse-agility, zonder-zadel-rijden en nog veel meer. Voor alle ponyfans die alles over pony’s willen leren. Deze cursus van vier lessen vindt plaats op zaterdag van 11:30 tot 13:00 uur op 28 maart en 4, 11 en 18 april en kost € 90,- (inclusief cursusmateriaal). Deze cursus is vooral bedoeld voor beginnende en minst-gevorderde ruiters.

Springcursus

Voor alle (half)gevorderde ruiters die graag springen: op woensdag 18 en 25 maart, 1 en 8 april van 18:00 tot 19:15 uur organiseren we weer een springcursus. Je leert verschillende soorten hindernissen en een parcours springen. Deelname kost € 100,-.

Allround Ponykamp zomervakantie

Beleef mooie ponyavonturen op de manege! Kom lekker ponyrijden, springen, een buitenrit maken, pony’s verzorgen, ponyspelletjes doen, voltigeren en nog veel meer! Op vrijdag sluiten we het kamp af met een echte ponycircusshow! Iedereen die op Equito rijdt kan meedoen. Zo’n heerlijke vakantieweek tussen de pony’s kost € 270,- inclusief lunch, snacks en drinken. We organiseren twee kampen tijdens de zomervakantie:
- Van 6 t/m 10 juli (1e week zomervakantie)
- Van 10 t/m 14 augustus (6e week zomervakantie).
Deze kampen zijn erg populair en snel vol. We willen iedereen een eerlijke kans geven om zich hiervoor in te schrijven. Inschrijven kan daarom telefonisch of per email vanaf maandag 3 februari vanaf 8:00 uur.

Cursus “Weer te paard”

Regelmatig horen we van ouders die zelf vroeger (veel) gereden hebben, dat ze het graag weer eens willen proberen. Toch is er vaak een beetje ‘drempelvrees’. Speciaal voor hen organiseren we de cursus ‘Weer te paard’. In vier lessen maken we je opnieuw vertrouwd met de pony’s en het rijden. En scholen we je bij over de aard van het paard, ruiterbalans en de invloed van mentale vaardigheden bij het paardrijden. De cursus is op dinsdagavond 31 maart, 7, 14 en 21 april van 19:30 tot 21:00 uur
De cursus kost € 110,-. Dit is inclusief cursusmateriaal. Indien gewenst kun je een cap en eventueel rijlaarzen bij ons lenen.