Mei 2019 - 2 (nr. 97)

Dressuurclinic Malu van Leuven

Op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei hebben we een heel bijzonder gast op Equito: Malu van Leuven komt een dressuurclinic geven! Malu is ooit op Equito begonnen met ponyrijden (met Balou als lievelingspony) en heeft hier later ook stage gelopen. Inmiddels is ze professioneel dressuuramazone. Ze traint jonge paarden en leidt ze op tot subtopniveau. Ook zit ze in het talententeam van de provincie Utrecht.
De clinic begint ’s ochtends om 10:30 uur met een demonstratie van Malu met één van haar toppaarden. Daarna kan je zelf een les rijden bij Malu. Zelf meerijden in deze superleuke en leerzame clinic kost €45,- (vanaf half-gevorderd, vergeet niet jouw favoriete pony door te geven bij inschrijving!). Iedereen is welkom om te komen kijken en vragen te stellen aan Malu.
Let op: op Hemelvaartsdag is de manege open en is er wél gewoon les!

Westerndag Josien Verwoerd

Vind jij western rijden super gaaf? Wil je hier meer over leren en weten? Op vrijdag 31 mei is dit je kans! Josien organiseert een westerndag waarbij je kennis maakt met verschillende onderdelen van de westernsport. Natuurlijk gaan jullie zelf ook met de pony’s westernrijden, o.a. Showmanship, Trail, Horsemanship en Pleasure staan op het programma! De dag duurt van 9:00 tot 15:30 uur. Om mee te doen aan deze dag moet je minimaal in de minst gevorderde rijden. De kosten voor deze dag zijn € 50,- , lunch, limonade en snacks inbegrepen.

Pinksteren

Op maandag 9 juni (2e Pinksterdag) is de manege gesloten. Ruiters die normaal op maandag rijden, kunnen hiervoor een vervangende les afspreken:
- Zaterdag 8 juni 11:30 - 12:30 uur Beginners en Minst gevorderd
- Zaterdag 8 juni 13:00 - 14:00 uur Half gevorderd en gevorderd
- Vrijdag 14 juni 16:00 - 17:00 uur Beginners en Minst gevorderd
- Vrijdag 14 juni 18:00 - 19:00 uur Half gevorderd en gevorderd

Regiofinale zitcompetitie

Op zondag 16 juni gaan we met onze ‘Zitkampioenen’ naar de regiofinale van de KNHS-Zitcompetitie bij manege Beukers in Oudkarspel. Het zou leuk zijn als er ook veel fans meegaan om onze toppers aan te moedigen! Onze kampioenen krijgen op vrijdag 7 juni van 18:30 tot circa 21:00 uur op Equito een gratis training aangeboden, om zich goed voor te bereiden op deze spannende wedstrijd.

Hulptroepjesmiddag

Op zaterdag 22 juni kan je leren hoe je een goede ‘hulptroep’ wordt. Je leert opstrooien, pony’s voeren, met een pony wandelen en nog veel meer. De Young Leaders laten je zien hoe leuk en gezellig het is om op de manege te helpen. De middag duurt van 13:00 tot 16:00 uur en kost € 10,-. Iedereen kan meedoen! Wel vooraf even aanmelden bij jouw instructeur of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dressuurwedstrijd 23 juni

Op Equito kan je meedoen met dressuurwedstrijden, waarbij je ook jouw officiële KNHS-ruiterdiploma’s kan halen. Inschrijven voor de dressuurwedstrijd kan als je minimaal minstgevorderd bent: doe een envelop met jouw naam, drie voorkeurspony’s, jouw geldige ruiterpaspoort en € 15,- inschrijfgeld in de brievenbus tegenover de zadelkamer. Inschrijven kan t/m 8 juni. Als er meer deelnemers dan startplekken zijn, zal er worden geloot.
Wil je meer weten over het rijden van wedstrijden? Kijk op onze website onder ‘ponyweetjes’ of vraag het aan jouw instructeur. De proeven én theorie staan in het boek “Leer Paardrijden met Plezier”, dat bij ons te koop is. Uiteraard ga je in de week voor de wedstrijd de proefjes ook in de les oefenen.

Verzorgponyweek

Verzorgponyweek 8 t/m 12 juli (vanaf half gevorderd)
Tijdens deze week krijg je een vaste verzorgpony, waar je elke dag tussen 10:00 en 14:00 uur een uur op mag ‘vrijrijden’. Uiteraard zorg je deze week goed voor jouw pony: poetsen, stal uitmesten, tuig schoonmaken, grazen met de pony, ponymassage, etc. Tussendoor kan je meedoen met workshops die wij organiseren (bijvoorbeeld invlechten, bandageren, longeren, pony-EHBO), maar dat hoeft dus niet. De deelnemers zijn elke dag welkom vanaf 8:00 uur tot (uiterlijk) onze sluitingstijd. De uren waarop je kan rijden staan vast, de rest is meer vrijblijvend. Let op: de lagere scholen hebben deze week nog school, maar veel middelbare scholieren hebben al geen lessen meer. Check dus vooraf goed of je mee kan doen! Een verzorgpony kost € 110,-, let op: elke pony kan maar door één ruiter gekozen worden!

Nationale Young Leadersdag

Op zondag 14 juli brengen onze Young Leaders een bezoek aan de Maarsbergen Horsetrials, waar dit jaar het EK Eventing voor junioren en young riders wordt gehouden. Tijdens dit internationale evenement komen Young Leaders uit heel Nederland bij elkaar om elkaar te ontmoeten, leuke clinics bij te wonen van o.a. Jesse Drent en om de ontknoping te zien van dit Europese Kampioenschap. Een superleuke afsluiting van een fantastisch Young Leadersjaar!

Zomerstop

Van 21 juli t/m 18 augustus is de manege gesloten. Terwijl iedereen op vakantie gaat, genieten de pony’s van een paar weekjes op de grote wei. Ondertussen kunnen wij groot onderhoud doen en zelf ook even uitrusten. Uiteraard wordt het abonnementsgeld van het 3e kwartaal hierop aangepast.