september 2021 (nr. 116)

We zijn weer begonnen.

De zomervakantie zit erop en we zijn het nieuwe seizoen begonnen met een heel gezellige kijk-en-doedag voor al onze ruiters en ‘wachtlijsters’. Ook voor de komende periode hebben we weer allerlei leuke activiteiten in petto, dus kijk snel in deze nieuwsbrief wat je allemaal kunt doen!
Aanmelden voor activiteiten kan per email vanaf vrijdag 17 september.

Cursus hulptroep worden

Veel kinderen vinden het leuk om te helpen op stal en bij het verzorgen van de pony’s. Tijdens deze minicursus leer je hoe je een goede ‘hulptroep’ kan worden. De cursus is op woensdagmiddag 29 september, 6 en 13 oktober van 14:00 tot 15:30 uur en is vooral voor beginnende en minst-gevorderde enthousiaste ponyfans. Deelname kost € 45,-.

Springcursus

Ben jij gek van springen? Als (half)gevorderde ruiter kan je meedoen met de springcursus. Je leert lijnen rijden en verschillende soorten hindernissen springen. De laatste les rijd je een officieel springparcours. De cursus vindt plaats op dinsdagavond van 18:00 tot 19:00 uur van 28 september t/m 2 november (niet op 19 oktober i.v.m. de herfstvakantie) en deelname kost € 125,-

Herfstvakantie ponykamp Paard & Sport

In de herfstvakantie kunnen alle ruiters van Equito deelnemen aan het ponykamp van maandag 18 t/m vrijdag 22 oktober. Tijdens dit kamp maak je elke dag kennis met een andere vorm van paardensport: dressuur, springen, voltige, Western Trail & TREC en Gymkhana (Engelse ponyspellen) komen aan bod.
Het kamp is dagelijks van 9:00 tot 15:30 uur en deelname kost € 290,-. Het kamp is geschikt voor alle jeugdruiters van Equito. Let op: neem je eigen lunch mee, wij zorgen voor drinken en snacks.

Halloweenparcours

Op zaterdag 23 oktober van 15:00 tot circa 19:00 uur vieren we Halloween met een extra spannend behendigheidsparcours. Verkleed jezelf (en je pony) tot enge griezels en rijd mee! Pony’s versieren vanaf 15:00 uur, start wedstrijd circa 16:00 uur. Uiteraard zijn er spannende prijzen te winnen.
Deelname vanaf minst gevorderd, startgeld € 20,-. Meld je snel aan, want er kunnen maximaal 15 ruiters starten. Vergeet niet ook drie voorkeurspony’s op te geven. Ook als toeschouwer ben je van harte welkom! De toegang is gratis en ook voor het publiek is er een prijs voor wie het spannendst verkleed is. Let op, deze zaterdag valt in de herfstvakantie!

Dressuurmaand MG

Na de herfstvakantie gaan alle minst-gevorderde lessen meer leren over het rijden van dressuur en dressuurproefjes. Onderwerpen als ‘wat is dressuur?’, ‘houding & zit’, ‘figuren sturen’, ‘groeten’ en ‘tempo’ komen aan bod. Je leert kijken door de ogen van de jury en in de vierde les rijd je een echte dressuurproef!

Natural Horsemanshipcursus

Wil jij graag pony’s goed leren begrijpen en een goede band met ze opbouwen? Dan is deze cursus echt iets voor jou. Je leert meer over ponytaal & ponygedrag en je gaat grondwerk en vrijheidsdressuur doen met de pony’s. De cursus is op zaterdag 30 oktober, 6 en 13 november van 11:00 tot 13:00 uur. Deze cursus kost € 90,- en is geschikt voor jeugdruiters t/m 12 jaar.

Freestyle-cursus vanaf 12 jaar

Bij freestyle leer je hoe je met een paard in vrijheid kunt werken. Het paard loopt los in de bak. Door jouw lichaamstaal, houding, intentie, energie en de plek waar je staat, kan je het paard laten bewegen. In drie lessen leer je je verplaatsen in de belevingswereld van het paard, om zo beter met ze samen te werken. Deze cursus is op vrijdag 29 oktober, 5 en 12 november van 18:30 tot 21:00 uur. Deze cursus is geschikt voor paardengekken vanaf 12 jaar en kost € 120,-.

Trainingsweek gevorderde ruiters

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het alweer kerstvakantie. Van 27 t/m 30 december organiseren we een trainingsweek voor meer gevorderde ruiters. Het ontwikkelen van jouw ‘ruitergevoel’ staat centraal. De exacte invulling van de week maken we in overleg met de deelnemers, maar vast staat dat je veel gaat rijden en veel persoonlijke aandacht krijgt! Er kunnen maximaal 12 ruiters meedoen, dus meld je snel aan! Deelname kost € 250,- Twijfel je of je hier al aan toe bent? Overleg even met jouw instructeur of met Maaike.

Sammy en Ukkie met pensioen

Toen Maaike en Axel met de manege begonnen, hadden ze maar 3 pony’s: Natascha, Ukkie en Sammy. Inmiddels is dat bijna 19 jaar geleden. In al die jaren hebben Sammy en Ukkie honderden ruiters leren paardrijden en heel veel kinderen blij gemaakt. Nu is de tijd gekomen dat ze wat rustiger aan mogen doen. Ze blijven op Equito, maar zullen niet meer dagelijks in de les meedoen. Maar om ze gezond en blij te houden, hebben ze wel aandacht en beweging nodig. Ukkie zal daarom nog wel af en toe met de ponyvriendjes meedoen en veel van haar hobby’s (vrijheidsdressuur en grondwerk) gaan genieten. Sammy zal nog een paar keer per week met barebackpad gereden worden en af en toe een heerlijk buitenritje maken. En ze blijven natuurlijk gek op borstelen en knuffelen!

Bixie&Friends

Vanaf 1 oktober gaan we in de beginnerslessen weer aan de slag met de Bixie&Friends-ruiteropleiding. Ruiters van de beginnersgroepen ontvangen hier binnenkort meer info over.

Afscheid van Quito

Op 6 september hebben we helaas afscheid moeten nemen van ons ‘lieve kleine veulentje’ Quito.
Een erfelijke, ongeneeslijke afwijking die botontstekingen veroorzaakt, bezorgde haar zoveel pijn dat een fijn paardenleven voor haar onmogelijk werd. We zullen haar allemaal heel erg missen, maar we hopen dat jullie ook allemaal de fijne herinneringen aan haar zullen koesteren.