april 2021 (nr. 113)

Nieuwsbrief april 2021

Een korte nieuwsbrief, want helaas zijn er nog steeds allerlei corona-maatregelen, waardoor we minder activiteiten kunnen organiseren. Zodra er weer meer mogelijk is, brengen we jullie op de hoogte!

Vakantie, feestdagen en ponyrijlessen

De meivakantie is dit jaar voor iedereen anders. Equito is in de hele periode gewoon open, met uitzondering van Koningsdag. Dus alle andere dagen (ook 5 mei en Hemelvaartsdag) gaan de lessen gewoon door. Mocht je onverhoopt niet naar je les toe kunnen komen, zou je het ons dan even willen laten weten?

Koningsspelen

Op maandag 26 april kan je meedoen aan onze pony-koningsspelen. Je doet in teams allerlei leuke spellen met en zonder pony. Wat dacht je van ringsteken, een vlaggenrace, het koningsspel en nog veel meer. Trek je rijkleding aan en neem je cap mee! Uiteraard mag je jouw oranje-outfit hierbij aantrekken. We beginnen om 13:30 en gaan door tot 16:00 uur. Iedereen die op Equito rijdt kan meedoen. Deelname kost € 20,-. Neem i.v.m. de corona-regels zelf wat te drinken mee!

Vrij rijden

Voor (half)gevorderde ruiters zijn er nog een paar plekjes beschikbaar bij het ‘vrij rijden’ op donderdag 29 april om 13:00 en om 14:00 uur en op vrijdag 30 april om 13:00 uur. Deelname kost € 20,-. We verwachten dat je de rijbaanregels ken én je hieraan houdt. Geef bij het aanmelden graag drie voorkeurspony’s op waar je graag op zou willen rijden.

Dressuurclinic ‘door de ogen van de jury’

Helaas zijn wedstrijden nog niet mogelijk, maar de wedstrijdcommissie van Equito zit niet stil. Ze willen binnenkort een dressuurproeven-clinic organiseren. Hierbij kunnen ruiters vanaf F6 niveau een proef rijden, waarbij de proef én de opmerkingen van de jury worden gefilmd. Ook zal de jury na afloop van jouw rit de proef met je bespreken en krijg je de kans om aandachtspunten nog een keertje over te rijden. Lijkt dit je leuk? Hou onze website en social-media-kanalen in de gaten voor meer info!

Hulptroepencursus

Vind het heel fijn om bij de pony’s te zijn? Lijkt het jou leuk om meer te leren over de verzorging van de pony’s? En zou je (zodra de corona-regels het weer toestaan) graag hulptroep willen worden op Equito? Doe dan mee aan onze hulptroepencursus op donderdag 10, 17 en 24 juni van 16:00 tot 17:30 uur. Samen met Iris ga je lekker aan de slag: poetsen, vlechten, opzadelen, voeren en nog veel meer! Deelname kost € 40,- per persoon.

Nog even geduld…

Helaas (weer) geen Open Dag in mei… We hopen na de zomervakantie alsnog een mooie ponydag voor jullie allemaal te kunnen organiseren. Ook zullen de Young Leaders in de maand mei extra filmpjes maken met leuke shows op EquitoTV op Youtube. Kijk ook naar onze wekelijkse uitzendingen!

Nog even geduld 2…

Door de corona-maatregelen mogen we o.a. nog steeds geen gebruik mogen maken van de binnenrijbaan voor het geven van lessen. Hierdoor kunnen we helaas niet veel extra activiteiten organiseren als cursussen ponyvriendjes, freestyle, springcursussen e.d.. Ook bezoekers mogen we nog niet toelaten. Zodra er weer mogelijkheden zijn, laten we het jullie uiteraard weten!

Even voorstellen: Pippa

Hoi ik ben Pippa en ben nu een paar weken op Equito. Ik ben een echt KWPN-springpaard van 13 jaar. Ik ben gek op aandacht en vind het heerlijk om samen met de pony’s in de les te lopen. En ik ben ook al beste maatjes met Axel’s paard Dirk. De bedoeling is dat ik de grotere ruiters verder ga helpen met hun ruiter carrière. Ook hoop ik straks met Axel samen de buitenritten te mogen begeleiden. Ik kan goed springen en best mooi dressuurlopen (vind ik zelf). Ook grondwerk en obstakeltraining kan ik al best goed, maar het manege-vak moet ik nog leren. Voorlopig loop ik alleen in de (half)gevorderde lessen, maar Maaike wil mij ook opleiden tot voltigepaard. Lijkt mij hartstikke leuk!

Bixie en Friends

Onze beginnersgroepen zijn sinds januari bezig met de Bixie-ruiteropleiding. Voor- en tijdens de les leren ze van alles over pony’s en ponyrijden. Hiermee kunnen ze stempels in hun Bixie-ruiterpaspoort behalen. Ook deze week kunnen ze stempels verdienen voor o.a. op- en afstijgen, de kleuren van de pony's, netjes zitten en stappen-en-stoppen. De kinderen van de lesgroep van maandagmiddag hebben al hun stempels behaald!