Buitenrijdmaand

Veel ruiters dromen ervan om heerlijke buitenritten te maken met een pony. Om veilig buiten te rijden heb je wel kennis en ervaring nodig. Tijdens de Buitenrijdmaand van 31 mei t/m 26 juni oefen je in de lessen verkeersituaties en buitenrijdregels in de rijbaan om goed voorbereid te zijn op een buitenrit. Ook obstakeltraining, verlichte zit en een sprongetje staan op het programma voor alle minst-gevorderde en half-gevorderde lessen. In de laatste week doen half-gevorderde ruiters tijdens de les praktijkexamen voor het Certificaat Buiten Rijden 1. Het CBR 1 is de eerste stap naar het officiële KNHS Ruiterbewijs (het rijbewijs voor ruiters). Als je het volledige CBR 1-diploma wil behalen, kan je daarnaast meedoen met de praktische theorieles en ook het theorie-examen afleggen.
Deze theorieles CBR 1 is op zaterdag 19 juni van 15:00 tot 17:00 uur en het theorie-examen is op zaterdag 26 juni van 15:00 tot 17:00 uur.
Het deelnemen aan de theorieles en het examen CBR1 kost € 25,-. Daarbij adviseren we je om het boek “Leer paardrijden met plezier brons” aan te schaffen. Dit is voor € 15,- te koop op Equito en hier staat alle theorie in uitgelegd. Daarnaast kan je dit boek ook gebruiken als je dressuurproeven wil rijden.

Terug naar de mei 2021 (nr. 114)