Amstellanddag zondag 12 juni

Onze manege ligt midden in het Amstelland. Ook onze pony’s grazen in de weides van het Groengebied Amstelland. De Stichting Beschermers Amstelland zet zich in voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuurwaarden waarin iedereen met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan recreëren. Tijdens de Amstellanddag kan iedereen ervaren hoe mooi en waardevol dit gebied is, waarbij zo’n vijftig locaties in het gebied hun deuren openen. Ook voor de toekomst van de manege en het welzijn van onze pony’s is het belangrijk dat dit gebied groen blijft! Kijk voor meer info op https://www.beschermersamstelland.nl/ .
Uiteraard doet Equito ook mee aan de Amstellanddag! Tussen 11:00 en 15:00 uur is iedereen welkom om kennis te maken met de pony’s. Doe mee met de speurquiz en leer van alles over de verzorging van onze pony’s. Kinderen kunnen een ritje op de pony maken en helpen met het poetsen van de pony’s.
We zijn voor deze dag op zoek naar vrijwilligers, hulptroepen en Young leaders die tussen 10:00 en 15:30 uur willen komen helpen met de ponyritjes, rondleidingen en het geven van poets-les. Aanmelden als hulp kan per email.

Terug naar de mei/juni 2022 (nr. 120)