Activiteiten kerstvakantie

In de kerstvakantie organiseren we allerlei leuke activiteiten. Er is voor ieder wat wils! Kijk dus snel. Aanmelden graag bij voorkeur per email. Vergeet niet om de Nieuwjaarsshow in je agenda te zetten! 

Zaterdag 24 december: Kerst pimp-je-pony
Kom van 11:00 tot 13:00 uur gezellig de pony’s invlechten en versieren in kerstsfeer, met aansluitend een fotoshoot van jou en jouw kerstpony! Deelname kost € 10,-, Je mag eerder komen of langer blijven en helpen met de verzorging van de pony’s (en dan kunnen jouw ouders de kerstboodschappen doen). De foto’s ontvang je van ons via Wetransfer.
Dinsdag 27 december: Springwedstrijd
In de ochtend kunnen minstgevorderde ruiters deelnemen aan het Bixie & friends springvaardigheidsparcours. Je wordt om 9:30 uur op de manege verwacht om jouw pony mooi te maken. Om 10:00 uur ga je het parcours verkennen en aansluitend beginnen we met de wedstrijd.
In de middag, vanaf 13:00 uur gaan we van start met de springwedstrijd voor (half)gevorderde ruiters. We beginnen me het gezamenlijke parcours verkennen. Afhankelijk van jouw ervaring en eerder behaalde springpunten kan je meedoen met S30, S40, S50 en S60. Inschrijven kan per email. Vermeld hierbij jouw drie voorkeurspony’s en jouw eerder behaalde springpunten. Deelname kost € 20,-. Vergeet niet om op de wedstrijddag jouw ruiterpaspoort mee te nemen.
Woensdag 28 december: Vrij rijden
Tussen 11:00 en 14:00 uur kunnen (half)gevorderde ruiters een uur komen vrij rijden. Per uur kunnen maximaal vijf ruiters rijden. Het is belangrijk dat je de rijbaanregels kent en je hieraan houdt. Geef bij het aanmelden jouw drie voorkeurspony’s door en geef aan op welk uur je wilt rijden (11:00, 12:00 of 13:00 uur). Een uur vrij rijden kost € 20,-.
Donderdag 29 december: Ouder-kind-dag
Neem jouw vader of moeder gezellig mee naar de manege. Jullie gaan lekker met de pony’s aan de slag: verzorgen, poetsen, voeren, horse-agility en natuurlijk mogen jullie ook rijden. De dag begint om 9:30 uur en duurt tot 15:30 uur. Deelname kost € 50,- per koppel. Wij zorgen voor snacks en drinken, maar neem zelf je lunchpakketje mee.
Vrijdag 30 december: Vrij rijden (zie voor info woensdag 28 december).
Maandag 2 januari: Freestyledag
Tijdens de freestyle dag leer je meer over pony’s en ponytaal en ga je samenwerken met een pony die los in de bak loopt. Het is uniek om te ervaren hoe een pony op afstand kan reageren op jouw lichaamstaal, intentie en energie! Deze dag is ook geschikt voor ouders en kinderen die graag samen deze bijzondere ervaring willen beleven. Deze dag duurt van 9:30 tot 15:30 uur. Deelname kost € 50,- per persoon.
Dinsdag 3 januari: Oliebollentoernooi
In de ochtend ga je paardrijden en oefen je jouw behendigheid met de pony. ’s Middags mag jij je helemaal uitleven in het ponyspelletjestoernooi: oliebollenrace, rendierparcours en nog veel meer leuke spelletjes! De dag duurt van 9:30 tot 15:30 uur en deelname kost € 50,-. Wij zorgen voor snacks en drinken, maar neem zelf je lunchpakketje mee.
Woensdag 4 januari: Hulptroepenochtend
Vind je het leuk om een ochtendje te komen helpen bij het verzorgen van de pony’s? Stallen opstrooien, voeren, pony’s poetsen, pony’s wandelen en nog veel meer? Doe dan mee van 9:30 tot 12:30 uur. Deelname kost € 15,-,
Woensdag 4 januari: Vrij rijden (zie voor info woensdag 28 december).
Donderdag 5 januari: Oefendag Nieuwjaarshow
Op zaterdag 7 januari vanaf 16:30 uur vieren we het nieuwe jaar traditioneel met de Pas-de-deuxwedstrijd voor (half)gevorderde ruiters. Teams van twee ruiters & pony’s rijden hierbij hun zelfbedachte proef, verkleed en met muziek. Om deel te kunnen nemen aan de show, moet je als team kunnen oefenen met rijden, de kostuums uittesten, de muziek ‘passend’ maken enzovoort. Dit kan op donderdag 5 januari van 9:30 tot 15:30 uur. Deelname kost € 35,- per persoon. Dit is inclusief begeleiding en rijden op de oefendag en deelname aan de Pas-de-deuxwedstrijd. Aanmelden per team!
Vrijdag 6 januari: Vrij rijden (zie voor info woensdag 28 december).

Terug naar de November 2022 (nr. 122)