juni/juli 2021 (nr. 115)

Nieuwsbrief juni / juli 2021

Na een heel bijzonder jaar, gaan we nu genieten van een mooie zomer. We zijn heel blij dat we vanaf 26 juni iedereen weer ‘gewoon’ kunnen verwelkomen op Equito. Alle ruiters, die dat leuk vinden, mogen ook weer komen helpen met het verzorgen van de pony’s. Tijdens de zomerstop gaan we de stal opknappen en kunnen de pony’s lekker de wei op.

Zomerstop

Vanaf zondag 18 juli t/m zondag 15 augustus is Equito gesloten. De pony’s gaan lekker naar de grote weides en wij gaan de manege opknappen en ook even ‘bijtanken’ terwijl jullie lekker op vakantie zijn.
Uiteraard wordt het lesabonnement van het 3e kwartaal (juli-september) hieraan aangepast.

Lestijden na de zomerstop

Door Corona hebben we het afgelopen jaar veel moeten schuiven met de lestijden, zodat (bijna) alle lessen toch door konden gaan. Hierbij het lesrooster zoals dat ingaat na de zomerstop. Kan je niet meer in je eigen les rijden? Geef dit tijdig aan ons door, zodat we samen kunnen proberen een goede oplossing te vinden. 

Maandag

16:00 uur Beginners
17:00 uur Minst gevorderd
18:00 uur Half gevorderd
19:00 uur Half gevorderd (12+)
20:00 uur gevorderd
21:00 uur volwassenen (HG/G)

Dinsdag
16:00 Minst gevorderd
17:00 Gevorderd
18:00 Beginners
19:00 Half gevorderd
20:00 Volwassenen (HG/G)

Woensdag
14:00 Half gevorderd
15:00 Beginners
16:00 Minst Gevorderd
16:00 Young Leaders
17:00 Beginners
17:00 Gevorderd
18:00 Voltige team 1 &2
19:15 Vergevorderd

Donderdag
16:00 Minst gevorderd
17:00 Minst gevorderd
18:00 Half gevorderd
19:00 gevorderd
20:00 Ver gevorderd.

Vrijdag
10:00 Volwassenen HG/G
16:00 Beginners
17:00 Minst gevorderd
17:00 Gevorderd
18:00 Minst/Halfgevorderd
19:00 Half gevorderd

Zaterdag
9:00 Half gevorderd
10:00 Beginners
11:00 Half gevorderd
12:00 Gevorderd
13:00 Minst gevorderd
13:30 Young Leaders 12+
14:00 Beginners
15:00 Half gevorderd

Open Dag 2021 “Go, Go, Go Equito!”

Ook volgend seizoen willen we jullie weer volop laten genieten samen met de pony’s: rijden, springen, loswerken, pony’s verzorgen, dressuurwedstrijden, ponykampen en nog veel meer! Daarom is onze yell het thema van de Open dag, waarin we jullie willen laten zien wat de kracht is van Ponymanege Equito. Alle ruiters, vrienden, familie en kinderen van de wachtlijst zijn van harte uitgenodigd! Kom kijken naar de prachtige shows van onze eigen ruiters. Leef mee met het ponyspelletjestoernooi, doe de pony-speurtocht en maak een ritje op een pony.
Noteer dus nu vast in je agenda: op zondag 5 september van 11:00 tot 16:00
Heb je zelf een leuk show-idee? Laat het ons weten!

Selectieproeven Zitcompetitie

De KNHS organiseert dit najaar alsnog de landelijke competitie voor manegeruiters, ook wel de “Zitcompetitie” genoemd. Hierbij gaan ze op zoek naar de ruiters die het mooist in balans zitten en hun pony met veel gevoel aansturen. Equito heeft in het verleden al veel succesvolle ruiters afgevaardigd en ook dit jaar doen we weer graag mee. De regiofinale is op zondag 31 oktober in Assendelf en de finale is op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo op 15 december. Onze eigen selectie zal (zeer waarschijnlijk) plaatsvinden op zaterdag 28 augustus van 16:00 tot 19:00 uur door het rijden van de zitproeven. Meer info volgt z.s.m. Dus hou je mailbox en onze social media in de gaten als je hieraan mee wil doen!

Verzorgponyweek

Verzorgponyweek 5 t/m 9 juli (vanaf half gevorderd niveau)
Tijdens deze week krijg je een vaste verzorgpony, waar je elke dag tussen 10:00 en 14:00 uur een uur op mag ‘vrij-rijden’. Uiteraard zorg je deze week goed voor jouw pony: poetsen, stal uitmesten, tuig schoonmaken, grondwerk doen, grazen met je pony, ponymassage, etc. Tussendoor kan je meedoen met workshops die wij organiseren (bijvoorbeeld invlechten, bandageren, longeren, pony-EHBO), maar dat hoeft dus niet. De deelnemers zijn elke dag welkom vanaf 8:00 uur tot (uiterlijk) onze sluitingstijd. De uren waarop je kan rijden staan vast, de rest is meer vrijblijvend. Let op: de lagere scholen hebben deze week nog school, maar veel middelbare scholieren hebben al geen lessen meer. Check dus vooraf goed of je mee kan doen! Deelnemen aan de verzorgpony kost € 150,- let op: elke pony kan maar door één ruiter gekozen worden!

Klusweek

Tijdens de zomervakantie gaan de pony’s even lekker naar de wei. Dat is voor ons de ideale tijd om de stallen op te knappen en te schilderen. Hierbij kunnen we wel wat hulp gebruiken. Daarom organiseren we van 19 t/m 23 juli een klusweek. In de ochtend kom je al vroeg naar stal en gaan we hard aan het werk: schoonmaken, schuren, schilderen, etc. In de namiddag gaan we leuke dingen doen, o.a. met de paarden en pony’s die op of rond Equito blijven. Deze week is geschikt voor jongeren (vanaf 13 jaar) en volwassenen die het leuk vinden om één of meer dagen lekker actief buiten bezig te zijn, de handen uit de mouwen willen steken, niet bang zijn om vies te worden en het gezellig vinden om met elkaar bezig te zijn. Heb je interesse? Neem even contact op met Axel of Maaike voor meer informatie.

Lessen ‘loswerken’ groot succes!

Veel ruiters (en ouders) maakten de afgelopen weken kennis met ‘loswerken’, waarbij je een pony die los rondloopt in de bak gaat laten bewegen met behulp van jouw lichaamstaal. Iedereen was erg enthousiast: het is heel leuk is om te doen én het helpt je om pony’s beter te begrijpen. We gaan hier na de zomer zeker mee door!

Buitenrijdmaand afgerond

Buitenrijden is superleuk, maar zeker in de drukke omgeving rond Equito, vereist het wel voldoende vaardigheden en kennis van de ruiters.
De afgelopen weken hebben we met onze ruiters en pony’s getraind om deze zomer lekker en veilig buiten te kunnen rijden, op Equito of elders. Verkeersregels voor ruiters, obstakeltraining, verlichte zit en springen en veiligheid onderweg zijn enkele van de onderwerpen die aanbod kwamen. Maar liefst twintig halfgevorderde ruiters volgden ook de theorieles en deden examen voor het Certificaat Buitenrijden 1, de eerste stap naar het Ruiterbewijs. Iedereen die geslaagd is: Van harte gefeliciteerd!

Bixie & Friends,

De Beginners deden vanaf januari mee met Bixie & Friends, de pilot van de nieuwe jeugdopleiding van de paardensportbond KNHS. In de week van 26 juli gaan we deze pilot afsluiten met een rij-diploma. Alle ouders zijn welkom om hierbij te komen kijken en samen met ons en de kinderen het programma te evalueren.

Horse Event

Het grootste paardenspektakel van Nederland richt zich op 11 en 12 september speciaal op jonge paardengekken. Hier kan je kennismaken met alle kanten van de paardensport en met veel beroemde ruiters en paarden. Het vindt plaats in de Expohallen in Vijfhuizen en is zeker een aanrader. Kijk op www.horse-event.nl voor meer informatie