Augustus-September 2020 (nr. 107)

Weer lekker aan het rijden!

Na de zomerstop is iedereen weer lekker aan het rijden! Gelukkig kunnen de paardrijlessen en kleinschalige activiteiten, ondanks de corona-maatregelen, weer (bijna) gewoon doorgaan. Een groot evenement als een Open Dag organiseren, lukt helaas momenteel niet ‘corona-proof’. Samen met de hulptroepen hebben we evengoed weer geprobeerd een leuk en divers programma voor jullie samen te stellen voor de komende periode.

Open dag 6 september afgelast

Op onze Open dag komen altijd heel veel mensen langs. Helaas is het momenteel niet mogelijk om in die situatie aan alle corona-maatregelen te voldoen. Vooral het houden van 1,5 meter afstand in de stallen en bij de tribunes is voor ons niet te handhaven. We hebben daarom tot onze grote spijt moeten besluiten om de Open dag “Ponypret” voor 6 september te annuleren. We hopen op jullie begrip en gaan alles op alles zetten om in mei 2021 met z’n allen een fantastische Open Dag te organiseren.
Veel kinderen die bij ons op de wachtlijst staan, hebben door de corona-maatregelen de afgelopen maanden geen kennis kunnen maken met de pony’s. Voor hen zullen we op 6 september kennismakingsuurtjes organiseren. Zij ontvangen hier per email een persoonlijke uitnodiging voor.

Even voorstellen

Josien en Mirthe gaan weer studeren en zijn daardoor gestopt met hun werk op Equito. In hun plaats komen Iris en Nova doordeweeks op stal werken en zal Emily op zaterdag als stalhulp aanwezig zijn. Heb je hulp nodig bij de pony’s of heb je een vraag? Ze helpen je graag!

Freestyle-avonden

Op vrijdag 11 en 18 september van 18:30 tot 21:00 uur gaan we loswerken/freestylen met de pony’s. Bij deze trainingsmethode leer je op een meer natuurlijk manier communiceren met een pony. Door middel van jouw lichaamstaal vraag je een loslopende pony om met je mee te doen en in beweging te komen. Een unieke ervaring, waarbij echt leert samenwerken met een pony. Deelname aan deze 2-daagse cursus kost € 60.-, inclusief cursusmateriaal.

F-Proevendag/dressuurwedstrijd

Op zondag 27 september organiseren we (eindelijk) de wedstrijd die gepland was op 15 maart 2020. Iedereen die zich voor deze wedstrijd had aangemeld ontvangt hier binnenkort een email over.
Op zondag 8 november staat een dressuurwedstrijd gepland waarvoor iedereen vanaf minst-gevorderd kan inschrijven. Meer info volgt in de volgende nieuwsbrief.

Basiscursus Horsemanship

Wil je de pony’s beter leren kennen en een echte paardenfluisteraar worden? Dan is dit echt iets voor jou. Je leert over ponygedrag en ponytaal en je gaat lekker met de pony’s aan de gang. We doen ‘grondwerk’ en ‘horse-agility’ waarbij je op een natuurlijke manier leiding leert geven aan de pony’s. De laatste les ga je ook zonder zadel rijden! De cursus bestaat uit 3 lessen op zaterdag 19 en 23 september en 3 oktober van 14:30 tot 16:00 uur. Deelname kost € 60,- inclusief cursusmateriaal. Iedereen die op Equito rijdt kan meedoen, maar zeker als jij je soms onzeker voelt bij de pony’s is dit een echte aanrader!

Young Leaders club

Op Equito kunnen ruiters vanaf 8 jaar, die graag veel op de manege willen zijn en alles over paarden en pony’s willen leren, meedoen met de Young Leaders. De bijeenkomsten zijn op woensdagmiddag en zaterdag. Afhankelijk van jouw leeftijd en niveau ga je aan de slag met o.a. ponyverzorging, stalwerkzaamheden, grondwerk en longeren, voeren, ponywelzijn, rijtechniek, ruiterfitness en nog veel meer. Samen met de andere Young Leaders organiseer je activiteiten en help je op de manege. Zo leer je ondertussen ook vaardigheden als samenwerken, organiseren, plannen, communiceren en verantwoordelijkheid nemen. En het is vooral ook heel gezellig! Eens per jaar maken we een uitstapje naar een groots paardensportevenement. Deelname aan de Young Leaders kost € 105,- per kwartaal. Het nieuwe seizoen start per 1 oktober. Lijkt het je leuk om mee te doen en wil je meer informatie? Neem dan even contact op met Maaike.

Cursus Centered Riding

Leer beter paardrijden, met meer ruitergevoel, een betere balans, kleinere hulpen en vooral veel plezier. Bij paardrijden stuur je jouw pony aan via lichaamstaal m.b.v. hulpen. Het vraagt van de ruiter veel balans, coördinatie, core-stability en gevoel voor ritme en beweging. Via de methode van Centered Riding® leer je jouw eigen lichaam beter kennen en gebruiken, zodat je met veel meer gemak en plezier kunt rijden. Nieuwsgierig? Doe mee! De cursus voor (half)gevorderde ruiters wordt gegeven door Maaike (CR-instructeur level 2) en is op vrijdag 23 oktober t/m 13 november van 19:00 tot 21:00 uur. De cursuskosten zijn € 120,-.