November / December 2019 (nr. 101)

Kerst-ponyfotoshoot!

Op woensdag 11 december organiseren Juliette en Naomi een gezellige kerst-fotoshoot met de pony’s. Lijkt het jou leuk om één van je favoriete manegepony’s helemaal mooi te maken in kerstsfeer en gezellig samen met hem op de foto te gaan? Dan is dit je kans!. Om 13:30 uur beginnen we met het versieren van de pony’s en aansluitend heb je een echte fotoshoot met onze professionele fotograaf Naomi Heidinga! Deze activiteit duurt tot 16:00 uur. Je krijgt de foto’s op de mail thuisgestuurd, zodat je er een mooie kerstkaart of kerstbal van kan maken!. De kosten voor deze kerst-fotoshoot zijn € 10,-, dus aarzel niet en geef je snel op!.

Sinterklaas

Op 5 december gaan de lessen in de middag gewoon door. Uiteraard zullen de lessen in de middag in het teken staan van Sint & Piet!

Cadeautips (te koop bij Equito):

- Equito-tenue, € 37,50 voor polo en sweater samen.
- Boek “leer paardrijden met plezier, brons” inclusief proevenboekje, € 15,75. Voor iedereen die goed wil leren ponyrijden.
- Boek “leer paardrijden met plezier, zilver” € 15,75, voor (half)gevorderde ruiters die nog meer willen leren over dressuur en springen!
- Cadeaubon privéles ½ uur € 32,50.
Nog een tip: ruiterhandschoentjes, speciaal voor paardrijden, bijvoorbeeld te koop bij de Ruiterzolder aan de Amstel in Ouderkerk.

Flexchair training

Om als ruiter een goede zit en houding op het paard te bereiken is voldoende core stability nodig, oftewel rompstabiliteit. Dit betekent dat er voldoende coördinatie, stabiliteit en balans nodig is van de rompspieren. Alleen dan kan je goed in balans zitten en precies de juiste hulpen geven aan de pony. En dat is nog niet zo makkelijk te trainen, zeker niet als je ook nog op je pony moet letten. Maartje van de Wals van BodyPose helpt ruiters met haar speciale flexchair om zichzelf te verbeteren. De flexchair is een soort ‘wiebelkruk’ met sensoren die jou op een monitor precies laat zien hoe het zit met jouw balans en core stability. Ze kan jou dan heel persoonlijke tips geven om dit te verbeteren.
Op zaterdag 28 december gaat ze met de deelnemers van de traininsgweek aan de slag. In de middag heeft ze ruimte om ook andere ruiters te helpen met een individuele training op de flexchair. Een sessie op deze middag duurt een half uur en kost slechts € 20,-. Een aanrader voor iedereen die graag goed en paardvriendelijk wil leren rijden! Interesse? Meld je aan via de mail of bij Maaike.

Paardrijlessen en de feestdagen

Zowel kerstavond als oudejaarsavond vallen dit jaar op dinsdag. De manege sluit beide dagen om 16:30 uur. En de lessen zullen op deze dagen verschoven worden naar de middag:
12:00 uur minstgevorderd
13:00 uur gevorderd
14:00 uur beginners
15:00 uur halfgevorderd
Op beide Kerstdagen en Nieuwjaarsdag is de manege gesloten. Ruiters die normaal op woensdag of donderdag rijden, kunnen met ons een vervangende les afspreken. Er zijn extra lessen op:
Zaterdag 21 en 28 december en 4 januari:
- 11:30 uur Beginners en minstgevorderd
- 13:00 uur Halfgevorderd en gevorderd
Maandag 23 december:
- 16:00 uur halfgevorderd en gevorderd
- 18:00 uur beginners en minstgevorderd.
Let op: spreek duidelijk met ons af wanneer je jouw vervangende les wilt komen rijden, zodat we hier met de pony-indeling rekening mee kunnen houden!

Nieuwjaarsshow!

Noteer vast in je agenda: op zaterdagmiddag 4 januari vanaf 16:30 uur vieren we het Nieuwe Jaar met de gezellige Nieuwjaarsshow met prachtige Pas-de-deuxproeven op muziek en spectaculaire voltigeshows. Dé gelegenheid om al je equito-vrienden een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Toegang gratis en iedereen welkom! Broodjes, snacks, drank en soep verkrijgbaar in de kantine. Kleed je wel warm aan!

Jumpertjesochtend

Op zondag 26 januari gaan we met Equito naar de Jumpertjes-ochtend op Jumping Amsterdam. Er zijn diverse shows en het spectaculaire paard-ponyrelais, waarbij een beroemde springruiters samen ponyruiters een springparcours afleggen. Onze eigen pony’s Sammy en Balou gaan mee naar de RAI als knuffelpony’s. Natuurlijk mogen jouw ouders ook mee, maar dat hoeft niet. We nemen ervaren hulptroepen mee om jullie te begeleiden. Wel vinden we het heel fijn als je jouw Equito-tenue aandoet, zodat iedereen kan zien dat je bij Equito hoort. We verzamelen om 8:00 uur ’s ochtends voor de hoofdingang van de RAI. Om 11:45 uur kan iedereen weer worden opgehaald bij de ingang van de RAI. Als je met ons mee wilt, kost dat € 16,-. (volwassenen € 20,-) Let op: Aanmelden kan t/m woensdag 8 januari (zodat we op tijd kaartjes kunnen bestellen en iedereen gezellig bij elkaar kan zitten!).

Ponykamp voorjaarsvakantie

Van maandag 17 t/m vrijdag 21 februari kan je meedoen met dit superleuke ponykamp. Je krijgt een ‘eigen pony’ voor de hele week. Uiteraard ga je elke dag lekker rijden en veel leuke dingen doen als springen, zonder zadel rijden, ponyspelletjes en nog veel meer. Het kamp is dagelijks van 9:00 tot 15:30 uur, maar je mag altijd eerder komen of langer blijven om te helpen bij het verzorgen van de pony’s. Zo’n heerlijke vakantieweek tussen de pony’s kost € 270,- inclusief lunch, snacks en drinken.

Enthousiaste (half)gevorderde ruiters gezocht!

Op dit moment hebben we enkele plekjes in de avondlessen op maandag en dinsdagavond om 20:00 uur voor volwassenen/studenten met rijervaring (niveau halfgevorderd/gevorderd). Wil je het rijden graag weer oppakken en/of graag rijden in een enthousiaste kleine lesgroep van maximaal 8 ruiters? Neem even contact op met de manege om een proefles af te spreken! Vanuit dierenwelzijn kijken we wel of het gewicht en de lengte van de ruiter in verhouding is met ons ponybestand.

Tarieven 2020

Per 1 januari 2020 gelden de volgende tarieven:
Kwartaalabonnement junioren en studenten € 266,50 (€ 20,50 per les)
Kwartaalabonnement senioren vanaf 18 jaar € 312,00 (€ 24,00 per les)
Kwartaalabonnement voltige € 143,- (€ 11,00 per les)
Young Leaders Ponyclub € 105,-/kwartaal

Activiteiten kerstvakantie nog even op een rijtje:

Ouder-kinddag: Op maandag 23 december kan je samen met jouw vader of moeder een hele dag met de pony’s aan de slag! Poetsen, rijden, een trailparcours afleggen, pony’s voeren en nog veel meer! De dag is van 9:00 tot 15:30 uur en deelname kost € 50,- per koppel, inclusief lunch en drinken.
Rendier-toernooi: Dinsdag 24 december van 9:00 tot 12:00 uur kunnen alle ruiters van Equito meedoen met het Rendiertoernooi. Welk team kan er, samen met de pony’s het beste kerstbomen versieren? Wie wint de arrenslee-race? En wie ‘steekt’ de meeste kerstkransjes aan zijn stok? Meld je dus snel aan voor deze superleuke ponyspelletjes ochtend (€ 20,- p.p.).
Trainingsweek voor gevorderde ruiters: Van 27 t/m 31 december. VOL
Oefendag Nieuwjaarsshow: Alle koppels die deelnemen aan de Pas-de-deuxwedstrijd op zaterdag 4 januari gaan vandaag onder begeleiding hun show oefenen, kostuums maken, muziek bewerken, ponyvlechten uitproberen, etc.
We beginnen al om 9:00 uur en eindigen rond 15:30 uur. Deelname kost € 35,- p.p.. Dit is inclusief lunch en deelname aan de Nieuwjaarsshow.
Hulptroep-ponykampdag: Op vrijdag 3 januari kan je leren hoe je goed voor de pony’s zorgt en een echte ‘hulptroep’ wordt. Je leert uitmesten, opstrooien, pony’s voeren, goed poetsen, tuig checken en nog veel meer. Ook ga je met een pony wandelen, opzadelen en natuurlijk lekker paardrijden. Deze dag is vooral geschikt voor beginners, ponyvriendjes en minstgevorderde ruiters die graag een hele dag op de manege willen zijn en lekker met de pony’s aan de slag willen. Deelname kost € 40,- inclusief lunch, lekkers en limonade.
Nieuwjaarshow: Op zaterdag 4 januari vanaf 16:30 uur, zie elders in deze nieuwsbrief.