September 2019 (nr. 99)

Open Manegedag: zaterdag 21 september

Op Equito is altijd iedereen welkom, maar tijdens de Open Manegedag hebben we extra activiteiten voor onze bezoekers. Vanaf 9:30 tot 16:00 uur kan je een kijkje nemen bij de lessen, een rondleiding krijgen van één van onze Young Leaders, Pony’s poetsen en mooi versieren, een ponyspeurtocht doen, kleurplaten kleuren van onze eigen pony’s, meedoen met de stokpaardjesrace en meehelpen met klusjes op de manege. Om 9:30 uur kan je zien hoe onze voltigeurs op een galopperend paard springen en zelfs op zijn rug gaan staan! Om 14:00 uur mag je helpen met het voeren van de pony’s en tussen 14:00 en 16:00 uur kan je ook een ritje maken op een pony. Nodig dus je familie en vrienden uit! De toegang is gratis en iedereen is welkom!

Herfstvakantie-ponykamp

Van 21 t/m 25 oktober kan je een echte ‘paardenfluisteraar’ worden en van alles leren over Freestyle en Natural Horsemanship. Leer meer over paardengedrag en paardentaal, ga ‘loswerken’ en ‘grondwerk’ en ‘schriktraining’ doen met een pony.
Uiteraard ga je ook elke dag lekker rijden, waarbij je een trailparcours leert rijden en ook zonder zadel of (als je er aan toe bent) alleen met een neckrope leert rijden! Uiteraard krijg je een vaste verzorgpony voor de hele week.
Een week ponykamp kost € 270, - (inclusief lunch, snacks en drinken) en is dagelijks van 9:00 tot 16:00 uur. Alle ruiters van Equito kunnen meedoen. We delen de deelnemers in naar rij-niveau, waardoor dit kamp zeker ook geschikt is voor meer gevorderde ruiters, die paardvriendelijker en met meer ‘gevoel’ willen leren rijden.

Springcursus

Voor (half)gevorderde ruiters organiseren we een springcursus op de vrijdagavond van 18:00 tot 19:00 uur. In acht lessen leer je verschillende soorten hindernissen springen, lijntjes rijden en ga je parcoursen springen. De cursus is van 4 oktober t/m 29 november (niet op 25 oktober) en kost
€ 180,-. Wil je mee doen? Meld je dan snel aan!

Basiscursus springen

Speciaal voor ruiters die springen wel heel leuk vinden, maar nog niet zo heel veel springervaring hebben. Je leert o.a. de verlichte zit, meegaan op de sprong en een parcoursje springen. De cursus is op woensdag 20 en 27 november en 4 en 11decembervan 18:00 tot 19:00 uur. Het cursusgeld is € 90,- (vanaf minstgevorderd).

(kwart)finales Zitcompetitie

Op zondag 8 september mogen Meike, Rosalie en Noortje meedoen aan de landelijke kwartfinales van de KNHS-Zitcompetitie. Als ze zich bij de beste tien ruiters van Nederland weten te plaatsen in hun categorie, mogen ze op zaterdag 14 september deelnemen aan de landelijke finales en kunnen ze misschien wel de ‘best zittende’ ruiter van Nederland worden! We wensen onze toppers alvast heel veel succes!

Horse Event

Op 13, 14 en 15 september vindt in de Haarlemmermeer Expo in Vijfhuizen het Horse Event plaats. Hier kan je genieten van allerlei shows, demonstraties en stands met en over paarden en pony’s. Ook de finalisten van de zitcompetitie zullen hier gaan rijden. Als KNHS-lid krijg je met jouw relatienummer 30% korting op een kaartje in de voorverkoop.

Kijkje in de keuken

Op donderdag 12 september komen maar liefst 80 manegehouders een bezoekje brengen aan Equito. Met dit jaarlijkse uitstapje wisselen professionele FNRS-manegehouders kennis en kunde uit. Zo hopen we van elkaar te leren en onze maneges steeds beter te maken. We hopen onze collega’s te inspireren met o.a. de ponyvriendjescursus, het young leaders traject, onze freestyle/horsemanship activiteiten, onze thema-maanden en het “ Equito-gevoel”. Daarnaast wisselen we kennis uit op het gebied van dierenwelzijn, personeelsmanagement, klantgerichtheid, etc.

Gevorderden trainingsweek

Het lijkt nog heel ver weg, maar noteer de data vast in je agenda: van vrijdag 27 december t/m dinsdag 31 december organiseren we een trainingsweek voor gevorderde ruiters. De exacte invulling willen we maken met de deelnemende ruiters, maar het doel is om je ruiterkennis- en kunde een boost te geven en veel te rijden, te leren en te doen samen met de pony’s. Deze intensieve week kost
€ 280,- inclusief lesmateriaal, eten en drinken. Heb je interesse? Meld je aan bij Maaike!

Young Leaders

Op zondag 14 juli hebben we het Young Leaders seizoen feestelijk afgesloten met een bezoek aan de Nationale Young Leaders dag tijdens het EK Eventing voor pony’s en junioren in Maasbergen. Vanaf 1 oktober gaat het nieuwe seizoen van start en zullen onze YLP-ers weer van alles gaan leren over pony’s en zullen ze betrokken zijn bij allerlei leuke activiteiten. Zo hebben ze afgelopen zomer fantastisch geholpen bij de Open dag en het Ponycircus. Wil je meer weten over het YLP? Neem even contact op met Maaike.

Dressuurwedstrijd op zondag 6 oktober

Op Equito kan je meedoen met dressuurwedstrijden, waarbij je ook jouw officiële KNHS-ruiterdiploma’s kan halen. De proeven én theorie staan in het boek “Leer Paardrijden met Plezier”, dat bij ons te koop is. Inschrijven voor de dressuurwedstrijd kan als je minimaal minst gevorderd bent: doe een envelop met jouw naam, drie voorkeurspony’s, jouw geldige ruiterpaspoort en € 15,- inschrijfgeld in de brievenbus tegenover de zadelkamer. Inschrijven kan t/m zaterdag 21 september Als er meer deelnemers dan startplekken zijn, zal er worden geloot.
Wil je meer weten over het rijden van wedstrijden? Kijk op onze website onder ‘ponyweetjes’ of vraag het aan jouw instructeur. Uiteraard ga je in de week voor de wedstrijd de proefjes ook in de les oefenen.